Hírek

Új század-jármű: A-4E Skyhawk

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

Új század-jármű érkezik a játékba, ezúttal egy amerikai sugárhajtású támadógép, a Douglas A-4E Skyhawk!

1965. december 5-én a Filippínó-tengeren, nem messze a Kikai-szigettől, a USS Ticonderoga (CV-14) fedélzetén egy 1 megatonna hatóerejű atombombával felszerelt A-4E mozgatás közben beleesett a tengerbe és elsüllyedt majdnem 5 km mélyre. Az Amerikai Védelmi Minisztérium csak 1989-ben fedte ezt fel a nyilvánosság előtt. A repülőt, pilótát, és bombát a mai napig nem találták meg és emelték ki a vízből.


image

Története

A sugárhajtású repülés és a hidegháború kezdete arra sarkallta az amerikai tengerészeti repülőparancsnokságot, hogy lecseréljék a Douglas A-1 Skyraider-t. A koreai háború kezdetekor a Douglas Aircraft Company elkezdett egy hordozófedélzeti támadórepülőn dolgozni, de a kortársaival szemben nem az erős hajtóművet helyezték előtérbe, hanem a könnyű tömeget.

Az elkészült A-4A Skyhawk egy kompakt és könnyű, deltaszárnyas támadórepülő lett. 1956-ban jelent meg a bővített fegyverzetű változat, az A-4B. A Skyhawk egyik legnagyobb hátrányának továbbra is a szűk fegyverzeti lehetőségeket, illetve az alacsony hatótávot tartották, így 1961-ben két további felfüggesztőponttal és egy erősebb hajtóművel megérkezett az A-4E. Részt vett a vietnámi háborúban, majd egészen a ’80-as évekig használták ellenséges gépek szimulálására gyakorlatokon.


image

A játékban

A játékban az amerikai fa VI. rangjában lesz elhelyezve, BR 9.0 (AB) / 8.7 (RB)-ben. A már ismert A-4B-hez képest több fegyverzete, több lőszere és kicsit rosszabb repülési tulajdonságai lesznek.

A főfegyverzete két 20 mm Mk. 12 Mod. 3 gépágyúból áll, összesen 400 lőszerrel. Ezt egészíti ki a sokrétű felfüggesztett fegyverzet, például 2x AIM-9B Sidewinder légiharc rakéta, 5x AGM-12B és C Bullpup irányított rakéta, akár 36x Zuni vagy 171x FFAR rakéta, akár 2000 fontos bombák, felfüggesztett gépágyúk és ezek kombinációi.


image
image

Bár az új J52-P-6 hajtómű erősebb, mint az előző J65-W-16A, a megnövekedett súlyt nem tudja teljesen ellensúlyozni. Végsebessége eléri az 1080 km/h-t, de általában 600-800 km/h sebességtartományban fog repülni. Infravörös irányított rakéták ellen infracsapdák állnak rendelkezésre.


image

A Douglas A-4E Skyhawk század-jármű hamarosan fejleszthető lesz egy kisebb frissítéstől kezdve.


Forrás: War Thunder

Kategóriák:Hírek

Tagged as: , ,

1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s