Hírek

ZTZ-99: Szökkenő Tigris

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

A ZTZ-99 egy kínai harmadik generációs MBT, melyet az 1990-es évek végén fejlesztettek ki a ZTZ-90-2 alapjaira építve. A 2.03 “Hot Tracks” frissítéssel megérkezett a játékba is.


Röviden: Jelenleg is szolgáló kínai MBT, jó tűzerővel, mozgékonysággal és védelemmel.


Előnyök

  • Kiváló tűzerő
  • Fejlett védelem
  • Alacsony felépítés

Hátrányok

  • Lassú tolatási sebesség
  • Szűk függőleges irányzási határok

image
image

Története

Kína első harmadik generációs alapharckocsijának (MBT) fejlesztése 1989-ben kezdődött, annak nyolcadik ötéves terve keretében. A ’90-es évek elején a T-72 tanulmányozása után megszületett a ZTZ-90 széria, mely még második generációsnak számított. A ZTZ-90, illetve ZTZ-90-2 alváltozata ugyan nem lépett a kínai hadsereg szolgálatába, de a Pakisztán számára exportált Al-Khalid ezt (ZTZ-90-2M) használta alapnak.

A ZTZ-90-2-ből kifejlesztett ZTZ-99-et először az 1999. október elsejei felvonuláson mutatták be, nagyjából egy évvel később pedig szolgálatba is lépett. Bár eredetileg Kína elsődleges harckocsijának szánták, hasonlóan a szovjet T-64 és T-80-hoz, a magas költsége miatt csak az elit egységeket szerelték fel vele és csak kiegészíteni tudja a ZTZ-96A-t.

A ZTZ-99 a 2010-es évek elejéig maradt gyártásban, amikor áttértek a gyártósorok a modernizált ZTZ-99A-ra.A játékban

A játékban a ZTZ-99 a kínai fejlesztési fa egyik új ékköve, Tier VII, 10.7-ben. Bár jelentős fejlődést tud felmutatni a ZTZ-96A-val szemben, játékstílusa lényegében nem változik.

Az ágyúja az ZPT-98, mely a ZTZ-96A ZPT-88C ágyújával szemben képes a DTW-125 lövedék használatára is, mely átütése eléri az 568 mm-t. Az azonos automata töltőrendszer miatt a tűzgyorsaság nem változott. Az elődjénél csak az irányzónak volt első generációs hőkamerája, itt viszont az irányzó és a parancsnok is második generációs hőkamerával rendelkezik.

A tűzerő mellett a védelmet is növelték, új, vastagabb kompozit elemekkel és FY-4 robbanó reaktív páncéllal (ERA).


Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


A védelem növelése ugyanakkor növelte a tömeget is, amit az új 1200 lóerős dízelmotor nem csak ellensúlyozott, de nőtt is a harckocsi mozgékonysága, végsebessége műúton így már eléri a 65 km/h-t. A tolatási sebesség azonban ugyanolyan gyalázatos maradt, mint az eddigiekben: 4.5 km/h.


Forrás: War Thunder

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s