Hírek

PTL-02: Kína kerekeken

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

A következő frissítéssel érkezik a még jelenleg is szolgáló PTL-02, ami a kínai fejlesztési fa első kerekes páncélvadásza lesz!


Előnyök

  • Éjjellátó
  • Stabilizátor

Hátrányok

  • Könnyű páncélzat
  • Gyengébb mobilitás a többi kerekes járműhöz képest

image
image

Története

Az 1980-as évek végén a kínai NORINCO cég sikeresen tesztelte az új PTL-87 páncélozott járművét. A prototípus egy 6×6 alvázzal egy 100 mm-es harckocsielhárító ágyút ötvözött. Bár a teszteket sikerrel vette, nem állították hadrendbe.

A hadsereg visszatért a projekthez az 1990-es években, mivel modernizálni akarta a motorizált gyalogsági egységeit, ehhez felhasználták az alvázat a ZSL-92 páncélozott csapatszállítóhoz. Emellett 2003-ra hadrendbe állt a PTL-87 modernizált variánsa, a PTL-02, Sorozatgyártása a mai napig folyik, illetve egy export változata is létezik, melyet 105 mm-es ágyúval szereltek fel és több afrikai ország is vásárolt belőle.A játékban

A PTL-02 lesz a kínai fejlesztési fa első kerekes járműve, Tier V-ben, így már Kínának is lesz egy gyors, magas szintű páncélvadásza.

Ami a védelmet illeti, nehézgéppuskáknak még éppen ellenáll a páncélzata, de attól erősebb fegyverzet gond nélkül fogja átütni. Mobilitása hasonló a játék többi kerekes járművéhez, azaz jobb inkább az utakat előnyben részesítve kihasználni a sebességét. A fegyverzete egy 100 mm-es stabilizált, huzagolatlan ágyú, mely HE, HEAT és APFSDS lövedékek használatára képes, illetve egy 12.7 és egy 7.62 mm-es géppuska is rendelkezésre áll. Az éjszakai harcot segítendő, éjjellátóval is ellátták a PTL-02-t.


Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


Forrás: War Thunder

3 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s