Hírek

Battle Pass járművek: M6A2E1

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

A nehézharckocsik korszakának egyik utolsó példánya, ez az amerikai prototípus a Battle Pass harmadik szezonjának fődíja lesz!


image
image

Története

A második világháború folyamán az amerikai Baldwin Locomotive Works (BLW) megkezdte munkáját egy új nehézharckocsin, melyet mind az amerikai, mind a szövetséges haderők szolgálatába szánták. Az alapot az M6 nehézharckocsi prototípusának továbbfejlesztett változata, a T1E1 adta.

Ezt először modernizációnak vetették alá: javították a sebességváltót és eltávolították a frontpáncélzat gyenge pontját a géppuskák egyetlen páncéllemezre cserélésével. A tűzerőt a T29 projekt első ágyúja, a 105 mm-es T5E1 adta, melyet így teszteltek. Az új ágyú egy minden dimenziójában nagyobb tornyot igényelt, ami a tervezett frontpáncélzati fejlesztések nélkül is 70 tonnásra növelte a 77 tonnásra tervezett jármű tömegét. Ebből, és a gyenge mozgékonyságából adódóan a harckocsi nem tudott felmászni egy 40° emelkedőn sem, mert beleragadt a talajba. Ez nagymértékben korlátozta a bevethetőségének paramétereit, ami miatt így már nem látta szükségességét az amerikai parancsnokság, és Eisenhower tábornok leállította a projektet. Egy T1E1 példány kivételével az összes M6 variánst bezúzták, a túlélőt az aberdeen-i múzeumban lehet megtekinteni.

Apró történelmi kitekintés részemről – a frontpáncélzati fejlesztés mellyel a játékba érkezik csak tervezett volt, sosem került rá a harckocsira, mert leginkább a T5E1 ágyú tesztelésére használták. A játékba azért érkezik így, mert ha csatába küldték volna, könnyedén ráhegeszthették volna a tervezett fémlapot az elejére.A játékban

A prémium M6A2E1 az amerikai ág IV. rangjára érkezik. Sokban hasonlít az M6A1-re, de egyúttal attól lényegesen különbözik is. A frontpáncélról eltűnt a sofőr búvónyílása és a homlokgéppuska is, valamint két kiegészítő páncéllemezzel toldották meg a védelmet. Az új torony páncélzata körülbelül kétszer olyan vastag, mint az előzőé volt. Ágyúit egy 105 mm-es T5E1-re cserélte, amivel tűzereje jelentősen megnőtt, cserébe tűzgyorsasága lecsökkent. 77 tonnás súlya miatt mozgékonysága alig van, míg magas sziluettje miatt a rejtőzés sem lesz könnyű feladat vele.


Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


Hamarosan megtudhatunk minden információt a Battle Pass harmadik szezonjáról, beleértve mind a négy jutalom járművet. Az M6A2E1 mellett a másik három díj egy francia P-39Q-25, egy szovjet cirkáló, illetve egy sokak által várt, svéd gyökerekkel rendelkező könnyűharckocsi lesz az olasz fában, bár nem olasz járműről beszélünk.


Forrás: War Thunder

1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s