Hírek

Tervezett BR változtatások — 2021. Május

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves játékosok!

A fejlesztési fa és gazdasági változtatások után már menetrendszerűen megérkezett a BR változtatások újabb etapja is.

Ezúttal a változtatások listája jóval rövidebb és pár szovjet buff-ot leszámítva sok nagymértékben felháborító döntés nem található benne. (Kettő vérforraló azonban igen.)


Összefoglalás

Kezdjük a vízi járműveknél, mert ott talán szinte mindegyik változtatás jogosnak mondható.

 • A Fairmile csónak lassan 2 BR-rel lesz kisebb, mint amibe érkezett.
 • Az MBK, Peacock és Jaguar felvitele teljesen érhető
 • Az első komolyabb szemöldökemelést a Porter osztály és a Krasny kavkaz levitele okozza, de tekintve, hogy a 4.7 szinte minden esetben 5.7-et jelent annyira nem meglepő, viszont az már furcsább, hogy így csatahajókkal már sokkal kevesebbet fognak találkozni, ami az amcsi OP romboló setup-ot újra gyakorivá fogja tenni, a kis-szintű tengerészek számára.

Repülőben a változtatások listája szintúgy rövid azonban annál felkavaróbb.

 • Kisebb tier-ben a legtöbb teljesen jogos, az XA-38 és az Attacker-ek lejjebb vitele érdekes, de sok embert nem fog érinteni. A nagyobb tier változtatásai viszont annál inkább.
 • Az A-4E eddig is terrorizálta a korai sugárhajtású gépeket, mint az IL-28, Me-262, F-84, F2H (vagy akár a robbanómotoros TU-4) most viszont a rémuralma még gyötrelmesebb lesz és az F-80, a Vampire, a korai Meteor-ok, vagy a MiG-9 pilótáinak is oda kell figyelnie, a röpstartot kapó levegő-levegő rakétás veszedelemre.
 • De persze a legrosszabb nem a 7.7-nek, hanem a 8.3-8.7-nek lesz, ahol a Camberrákat a mach 2-es végsebességgel és levegő-levegő rakétával rendelkező MiG-19-ek és MiG-21-ek (na meg a T-2) fog halálfélelemben tartani.
  Persze nem csak ezen 4 db bombázó az amelyik sokat fog szenvedni a változtatástól, aki pl sokat játszik Hunter-rel és hasonló gépekkel tudja mennyire nehéz tud lenni egy subsonic gép sorsa, folyamatosan hangsebesség feletti vadászok ellen, akik AIM-9J Sidewinder és R-60 rakétákat köpködnek rá, mostantól hasonlót (előbbit) fognak átélni a korai Sabre, F-84, F9F, MiG-15, Yak-23, korai G.91 és a J 29B Tunnan vadászok pilótái is.

Harckocsiknál a változások sora már tetemes, azonban legtöbbjük teljesen logikus és elfogadható.

 • Kis tier-ben talán az M10 3.3-ba helyezése mondható érdekesnek,
 • Nagyobb tier-ben a legtöbb igencsak szükséges volt már, a ZSU-57 és az Object 906 buffja az egyedüli ami talán kellemetlennek mondható, de szovjet járművekről van szó, így ezt már megszoktuk.
 • Legnagyobb hiányérzetünk a M3A3 Bradleyvel kapcsolatban van, a rakétája miatt iszonyat cancer, ami toptier csatákban is bizonyos pályákon zsinórban csinálja a killeket mindenféle odafigyelés nélkül. Csak lövöldözi a házak fölött a rakétáit, és ha valaki a közelükben van +1 kill. (Nem is kell, hogy fölötted robbanjon, Challanger 2 mellett 8 méterrel robbanva is megöli.)

Táblázat

Táblázat megnyitása új lapon


1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s