Hírek

Battle Pass hetedik évad — 2022.II.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves játékosok!

A hatodik után, április 27-én érkezik az új Battle Pass évad. Sajnálatosan ezúttal lecsökkentett jutalmakkal, ugyanis az eddig megszokott 4 helyett, most csak 3 jármű megszerzésére lesz lehetőség.

2022. április 27. és 2022. július 27. között lesz.

Jutalmak

A jutalmak között lesznek a megszokottak, mint az SL, boosterek, backup-ok, illetve szimplán kozmetikai eszközök is, mint az ikonok, festések, matricák, címkék és dekorációk, és különleges betöltőképernyő is, amit a Battle Pass-szal lehet megszerezni, ahogy viszont már említettük egy jutalom járművet elvett a gaijin. Kárpótlás gyanánt egy 10 napos premium fiók megszerzésének lehetőséget tették be helyette, a fizetős játékosok számára. [A Battle Pass költségéért majdnem 90 napnyit lehet vásárolni, úgyhogy elég kiszúrás.]

A két kuponban kapott jutalomjármű – ezúttal a P-51C/F-6C és az Elefant – nem adható el egyből, ahhoz a 105. és 125. szinten található kupon forgalmazási engedélyt is meg kell szereznünk. (A kupont az eladhatóvá tétele utáni 90 napig még nem lehet értékesíteni.) A rombolót nem kuponban kapjuk, így azt nem lesz lehetséges értékesíteni. A két forgalmazási engedélyt (ha mindkettőt megszereztük) felhasználás helyett be lehet váltani, ami a következő Battle Pass évadot ingyenessé teszi a játékos számára.

image

Battle c. HMS Cadiz romboló
Egyesült Királyság, Tier III, 4.7, prémium.

A már játékban megtalálható Battle osztályú Armada romboló egyik testvére. Más fegyverzettel és kisebb végsebeséggel.

A híd mögötti 114 mm-es ágyúja helyett további 40 mm-es gépágyúkkal lett felszerelve, amik csónakokra és könnyen páncélozott hajókra halálos veszélyt jelentenek. Emellett a légi támadásokkal szemben is nagyobb automata védelmet nyújt, ha a kapitány éppen mással van elfoglalva, vagy esetleg kifogyott a hidegháborús rádiójel aktiválta légvédelmi lőszer. (Csónakok ellen is kiváló.)

image

P-51C-10/F-6C-10
[kupon]
Franciaország, Tier III, 3.7/3.7/4.0, prémium.

A háború végén Franciaország kapott P-51 Mustang vadászrepülőket az Egyesült Államoktól, amiket szinte kizárólag felderítési feladatra használtak. Holott legtöbb esetben semmilyen felderítésre fejlesztett eszközzel nem volt felszereleve feladatköre miatt, az USA a frontbeli jelentésekben F-6-os felderítőnek hitte és akként jegyezte le, annak ellenére, hogy Franciaország mindig, mint P-51 Mustang hivatkozott rá.

Szinte teljesen megegyezik a többi P-51C-10-zel. Bombát nem lehet rá felszerelni, emellett pedig a végsebessége és gyorsulása is kicsit rosszabb lesz kifejleszthető társainál. Sajnos mivel nem “igazi” F-6 ezért a megbízható és hatékony Allison motor helyett az egyszerűen és olcsón tömeggyártható Packard motor hajtja. (Ahogy az összes többi P-51C-t a játékban.)image

Elefant
[kupon]
Németország, Tier IV, 7.0/6.7/6.7, prémium.

Kurszk-i tapasztalatokból tanulva a Ferdinand páncélvadászokat komolyabb átalakításoknak vetették alá. Az elülső páncéllemezt (főleg annak gyenge pontjait) megerősítették, felszereltek egy géppuskát a testbe egyet pedig a tetőre egy új parancsnoki kupola kíséretében. Az erőátviteli rendszert javították, ahogy a motor hűtőrendszerét, molotov támadásokkal szemben való ellenállását és páncélvédettségét is.

A játékban az elülső páncélvédettség és a testgéppuska rá került, a többi helyett viszont a gaijin egy sokkal rosszabb váltót szerelt rá, ami miatt végsebessége és gyorsulása mindkét irányba rosszabb lesz kifejleszthető változatánál.


Beszerzés

A Battle Pass (a lecsökkentett jutalmak ellenére) továbbra is 2000 aranysasért vásárolható*, aki pedig 2500 aranyat költ az egyből a 15. szinten kezd. Emellett pedig már az előző Battle Pass két ‘nagy járműve’ eladási engedélyének megtartása esetén azokat is fel lehet használni a Battle Pass beszerzésére.
[A Battle Pass fizetős rendszerének és a prémium fióknak semmi köze egymáshoz, tehát akinek van prémium fiókja nem rendelkezik automatikusan “Battle Pass”-szal, ahogy aki vesz Battle Pass-t sem kap prémium fiókot.]


Pontszerzés

A Battle Pass szintekre van leosztva, fizetős játékosoknak minden szint ad majd valami nyereményt (persze a nem fizetősök sem maradnak üres kézzel).
10 pontonként lépünk egy szintet. (Tehát a szint az a megszerzett pont tízes helyértéken)

A pontokat háromféleképpen lehet gyűjteni:


Napi belépés

A belépésért továbbra is pont fog járni. [Ugye a napi belépés a gaijin-nak nagyon jó, mert minden belépett fiókot hozzá tud számolni az aktív felhasználók közé ezzel emelve a számot a bal felső sarokban.] Minél hosszabb ideig lépünk be egymás után minden nap, annál több pontot fogunk kapni. Ez a számláló a bejelentkezési számlálótól külön működik és a Battle Pass indulásától számol, így nincs hátránya annak, aki az előző BP-t esetleg kihagyta. A pontos számolást az alábbi táblázat mutatja:

Egymás utáni belépési napokBelépésért járó pont
1-211
22-422
43-633
64-774
78-915

Warbond feladatok

A warbond feladatok teljesítése is pontot ad, a kis feladatért 2, a nagy feladatért 3, míg a vásárolható (csillagot adó) feladatért 5 pont jár.


Battle Pass küldetések/feladatok

Megint lesznek küldetések. A BP indulásával együtt indul az első küldetés, majd hetente indulnak a következők. Az 1-11. küldetések teljesítésére az indulásuktól kezdve három-három hét áll rendelkezésre. Az utolsó három küldetés jutalomként jár majd a 21., 40. és 60. BP szint elérésekor. A szükséges járműkövetelmény mindegyiknél legalább Tier III.

Egy feladat teljesítése 30 pontot ér (3 szint), míg ha az összeset teljesítjük további 45 pontot kapunk. A feladatok:

 1. Pusztíts el 250 ellenséges járművet! [Legutóbbi ugyan ez volt, csak 125-tel.]
 2. Nyerj 30 olyan csatát, ahol legalább egy ellenséges járművet megsemmisítesz!
 3. Szerezz 10,000 pontot légi, földi és tengeri csatában is!
 4. Nehéz harckocsit használva pusztíts el legalább 3 ellenséges járművet a sajátod elvesztése nélkül 10 alkalommal!
 5. Pusztíts el 5 ellenséges légi, földi és vízi járművet vadászrepülőgépet használva!
 6. Szerezz 25 “Professional” award-ot! (Egy csatán belül legalább 5 ellenséges jármű elpusztításáért jár, 5 felett minden további “kill” további award-ot jelent.)
 7. Szerezz 20,000 sebzést csónak 75 mm vagy nagyobb kaliberü ágyúját használva! [Miért gaijin? Miért erőltetitek annyira a csónakokat?]
 8. Pusztíts el 50 ellenséges járművet német páncélvadásszal!
 9. Okozz 20,000 (20 tonna) sebzést bombákkal! [Bombázási pontokba vagy repülőterekbe (ahol engedi).]
 10. Szerezz 25 “Adamant” award-ot! [Maradjon életben a harckocsid 10 bekapott találat után.]
 11. Szerezz 20,000 pontot a mostani BP valamelyik jutalomjárművét használva!
 12. Játssz le 5 csatát, minimum 8 különböző nemzet járműveivel! (Nemzetenként 5 csatát.)
 13. Pusztíts el 15 ellenséges járművet hajóról indított torpedóval!
 14. Pusztíts el 5 nehéz harckocsit és 5 páncélvadászt, könnyű harckocsit használva!

Szintek

Mint már említettük, 10 pontonként lépünk majd egy-egy szintet, a jutalmak pedig az elért szintek alapján járnak: (az értékek még változhatnak)

Táblázat megnyitása új lapon

Az exkluzív díjak később már nem lesznek megszerezhetőek.
A 150. szint felett minden szintért 80 warbond (kötvény) jár, fizetős és nem fizetős játékosoknak is.

A járművek az alábbi szinteken szerezhetőek:

 • 38: Battle c. HMS Cadiz romboló
 • 51: P-51C-10/F-6C-10 [kupon] [ingyenes]
 • 75: Elefant [kupon]

Információk

 • A Battle Pass vétele és a prémium fiók egymástól független.
 • 2022. április 27. és 2022. július 27. között lesz.
 • Minden megszerzett pont és feladat a lezárás után elveszik.
 • A Battle Pass 2000 aranyért* vagy az előző két eladási engedélyével vásárolható, emellett pontokat/szinteket is lehet venni.
 • Az első 15 szint a Battle Pass vásárláskor 500 plusz aranyért megvásárolható, ha ezzel nem élünk, egyesével vehetünk szinteket az alábbi táblázat szerint.
  • 1-14 szint: 75 arany egy szintért
  • 15-24 szint: 125 arany egy szintért
  • 25-34 szint: 175 arany egy szintért
  • 35 szint és felette: 250 arany egy szintért
 • Ha a Battle Pass-t később veszed meg a már áthaladott szintek fizetős jutalmait utólag megkapod. Igazi hátrányod nem származik belőle, ha csak a “szezon” közben válsz “fizetős játékossá”.
 • A járművek kuponjaival az event után is lehet majd kereskedni a piactéren, ha megszerzed rá az engedélyt.
 • A feladatokat Tier III vagy nagyobb járművekkel kell végrehajtani.
 • Az ellenfelek elpusztításánál, kigyújtásánál és az award-oknál, csak a játékos által irányított járművek számítanak, NPC-k nem.

* Egyelőre még nem megerösített, csak az előzetes információk alapján.

Kategóriák:Hírek

Tagged as: ,

2 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s