Hírek

Dagor Motor 5.0: Időbeli Él-Simítás (Variáns darabos TAA)

Jobb összehasonlítás érdekében, nézzétek meg a videót a legjobb minőségben.

Hamarosan, új grafikai motort fogunk bemutatni a War Thunderben, ezért azt szeretnénk, hogy ismerkedjetek kicsit az új változásokkal amikkel találkozhattok az 1.77-es patchben. Mai nap az “Időbeli Él-Simításról” fogunk kicsit beszélni.


Az érkező 1.77-es frissítésben, egy újabb verzióját fogjuk bemutatni a Dragor Motornak és szeretnénk elmondani 1-2 új dolgot a grafikai megoldásokról. Az egyik újítás az új él-simítási algoritmus – időbeli él-simítás(TAA). Az él-simítás a számítógépes játékoknál azért van, hogy a pixeleket az objektumok szélén elsimítsa. Mi eddig az FXAA-t(Fast approXimate Anti-Aliasing) és az MSAA-t(Multisample Anti-Aliasing) használtuk. FXAA és az MSAA rossz eredményeket ért el a grafikai kinézet és a simaság terén.
TAA – időbeli él-simítás – egy bizonyos számú képkocát renderel, figyelme véve a pixelek helyét dinamikusan. Vizuálisan, az új él-simítás algoritmus egy élesebb képet ad és a “hangokat” csökkenti a széleken és a csillogást a fényes felületeken. Továbbá, nem csak éleket simít el, hanem még további részleteket is ad a játékhoz. Lényegében ez úgy működik, hogy a képet a legnagyobbra rendereli fel és utána a lecsökkenti a monitorod nagyságára.
FXAA_00000_8c179b311b3dd4f54581ec28e869d552
TAA_00000_8680b46025d1e3d22eb0567ff27a79a3
Időbeli él-simítás az FPS-re is hatással van, szóval az új él-simítást közepes-magas szintű grafikus kártyán használjátok. Alapból, az időbeli él-simítás ki van kapcsolva és a csak a maximális grafikai beállításnál lehet bekapcsolni. Más grafikai beállításnál, az új él-simítási algoritmust ki lehet választani a grafikai beállításoknál 2 opció közül: TAA és HQ TAA. Ezen beállítások a tárgyak dinamikus minőségében térnek el.

Az ÖSSZES 1.77 frissítéssel kapcsolatos cikket megtalálod az alábbi linken:

WT 1.77 frissítés


Forrás: War Thunder

 

2 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s