Hírek

Alekszandr Ivanovics Pokriskin születésnapja

Kedves játékosok!

A híres Pokriskin születésnapjának 105. évfordulója alkalmából a saját P-39N-0  vadászgépe megvásárolható március 21. 10:00 -ig.

Alexander_Pokryshkin_1941

Pokriskin 1913. március 6-án született Novoszibirszkban és egy szegény, munkásosztálybeli térségben nőtt fel. Gyermekora óta álmodott a repülésről, és kész volt mindent megtenni, hogy megvalósuljon ez az álom. A szülei kívánsága ellenére, fiatal Alexander be lépett a kézművesiskolába, mivel csak pilótának csak akkor tudott beiratkozni, ha megszerzett egy szakmát, amit Pokriskin négy év után elért. Tanulmányai alatt mindössze 17 nap alatt elvégezte a kétéves repülési tanfolyamot a legmagasabb pontszámmal.

A szakma megszerzése után felajánlotta, hogy pilótaként csatlakozik a hadsereghez. Nem sokkal azután, hogy csatlakozott, tudatták vele, hogy inkább légiközlekedés-szerelőként lesz kiképzve, mint pilótaként – ez letaglozó hír volt számára. A határozott Pokriskin nem adta fel. Teljes mértékben ellátva új feladatát, a 74. hadosztály vezető repülésműszerészeként dolgozott, miközben folyamatosan kérelmezte, hogy kezdjék meg kiképzését pilótának. Miután 1938-ban egy pihenés során polgári pilótaként repült, végül megkezdhette kiképzését, mint vadászgép pilóta.

Alexander minden szabadidejét különféle tudományágak önálló tanulmányozására fordította, amelyek valószínűleg jelentős befolyással rendelkeztek szakmájának elsajátítására. Egy másik különleges dolog  Pokriskin életében a fizikai edzés volt: a gép harcban történő kiváló irányításához szükséges volt, hogy nagy fizikai erővel és fejlett szituációs tudatossággal rendelkezzen. Az 55. ezredben Pokriskin repült az I-15, I-153 és a MiG-3 vadászgépekkel.

Első légi győzelme katasztrófa volt számára, mert egy saját Su-2-es gépet lőtt le. Azonban harci pilóta tudása hamarosan nyilvánvalóvá vált, első légigyőzelme egy Me-109 lett 1941 júniusában. Miközben a repülési tudása lenyűgöző volt, Pokriskin kevésbé volt kedvelt előljárói előtt, mert a gyakran mondogatta. hogy a szovjet légi doktrína hibás. 1942 nyarán, miközben az ő egysége a Bell P-39 Airacobrával folytatta átképzését, a parancsnokságot annyira feldühítette a Pokriskin hozzáállása, hogy bíróság elé állították. Az ügy azonban nem ment tovább (mégiscsak háború volt, kellett a kiváló pilóta) és Pokriskin visszatért egységéhez.

A tapasztalt ellenfelek ellen folytatott légi csatákban Pokriskin hamar rádöbbent, hogy egyszerűsíteni kell a légi harc vezetésének szabályait. Az egyik saját irása is ebből származik, a “Vadász taktikák a harcban”, amely jegyzetek megtalálhatóak a Fegyveres Erők Központi  Múzeumában.

Az 1943-as Kuban hadjárat során Pokriskin  kifejlesztette az “inga” taktikát, amelyek különböző magasságokban különböző repülőgép típusokat foglalt magukban, és ezeket földi vezéléssel koordinálták. Az  újító taktikákból levezethető lenyűgöző légigyőzelmei eredményeképpen Pokriskin 1943 júniusában őrnagyot kapott, röviddel azután, hogy megkapta a hőn áhított Szovjetunió hőse kitüntetést.

A háború alatt megbízták a fiatal pilóták kiképzésével, megtanítva mindazt, amit ő a harcok árán megtanult. A háború végén Pokriskin  ezredes parancsot kapott, hogy vegye át a parancsnokságot a 9. Gárda Légiközlekedési Főosztályon.

650 légi harcban vett részt hajtott végre, amelyben 59 egyéni és 6 megosztott lég győzelemet ért el.

A háború után a szovjet légierőben maradt, és annak ellenére, hogy stagnálást szenvedett el Sztálinnal szemben, végül elérte a Légi Marsall rendfokozatot. Az orosz légierőben töltött karrier és az elkötelezettség után Pokriskin  1985. novemberében, 72 éves korában elhunyt.


Forrás: War Thunder

Kategóriák:Hírek

Tagged as: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s