Q&A

Q&A (2018. Április /II.)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Játékosok!

Újabb Q&A-hez érkeztünk. A válaszadó kiléte nem ismert, témák pedig elég változatosak, de a legtöbb a játék bizonyos helyen megtalálható hiányosságainak javításával/fejlesztésével hozható kapcsolatba.


Q. A újonnan bevezetett segítség miért csak bizonyos könnyű tankok számár elérhető? Például rengeteg kerekes járműnek, vagy a T-50-nek sincs, pedig utóbbi komoly szerepet játszott a Bagration hadműveletben.

Vannak járművek amelyek ugyan hivatalosan könnyű (felderítő) harckocsinak számítanak és a valóságban is ilyen feladatokat láttak el, de ezek szerintünk inkább közepes harckocsik, ezért nem kapták meg a külön segítséget. (buffot)


Q. Miért van az, hogy a T92 12 mm páncéllal rendelkezik, mégsem lehet “hull break”-elni, akár egy “Konkurs” ATGM-mel sem? Mi alapján határozzátok meg, hogy melyik harckocsit lehet, és melyiket nem ‘hull break-elni’? (Illetve a motortere felülről is csak 12 mm mégsem lehet (legalább is nehéz) repülővel motort lőni neki, vagy bárhogyan sebezni)

Ez a funkció csak idén májusban lett próbaként bevezetve. A előfeltételei, hogy nagy robbanóanyaggal rendelkező lőszerrel kell eltalálni kritikus modulját (závárzat, motor, váltó) olyan harckocsinak, aminek tömege és páncélzata egy bizonyos szint alatt van (30 mm) és szerepel a “hull break” mechanizmussal elpusztítható harckocsik listáján. (Magyarul csak azokat tudod, amik a listán vannak, mert azok mind megfelelnek a másik feltételeknek. Arra, hogy a T92 miért nincs a listán nem kaptunk választ.)

[További érdekesség, hogy nem csak a könnyű harckocsiknak lehetett testtörést okozni, a mennyiség>minőség, a merev anyagok, és a képzetlen ‘alulfizetett’ összeszerelőszemélyzet miatt, a T-34 is pl hajlamos volt erre. (igaz, ha azt eltalálták, már a benne ülőknek mindegy volt) Egy esetben egy Tigris találatától teljesen kettérepedt és kétfelé is szakadt.]


Q. Egyre újabb harckocsik jönnek be, mind fejlettebb kisegítőeszközökkel. Lehetséges az éjjellátó és hőérzékelő berendezések bevezetése?

Igen, vannak tervek erre vonatkozóan, de a rendszer ULQ kompatibilitásával még problémák vannak.  Például, hogyan oldjuk meg az infravörös, vagy TPV célzórendszert ULQ-n?


Q. Mikor kerülnek be végre új Japán harckocsik? Sok ígéret volt rá, és a nehéz ág nagyon kellene.

Lesz pár japán harckocsi az 1.79-ben, de nem a nehéz tank ág, azokról a pontos adatokat nehéz megszerezni, mivel a legtöbb soha nem került sorozatgyártásra, sőt valamelyikről csak tervrajz létezett. (Nem mintha ez eddig megállított volna titeket)


Q. Van terv japán rakétás harcjárműre második generációs rakétával?

Sok jármű van a japánoknál második generációs rakétával, a kérdés csak az, melyiket kellene behozni. Még nem tudom megmondani, mivel nem döntöttük el.


Q. Várhatunk fejlődést a tankok megsemmisülésének tekintetében? Főleg az alváz sérülésére gondolok 75 mm vagy annál nagyobb kaliberű lövedéktől. A valóságban elég gyakori jelenség volt.

Ez az egyik olyan aspektusa a játéknak, amelyet már a tankok behozatalakor felmerült, de azóta sem lett benne előrelépés, hivatalosan az ötlet nem lett elvetve, így még mindig a tervezetek között van. (Nem tudom milyen project kezelési formát használnak, de egyik sem tolerálja, hogy valami évekig a to-do részben legyen. használnának scrum-ot ‘okos programban’ és az ‘felpirosfelkiáltójelezte’ volna ezt már jó ideje.)


Q. A játékban rengeteg (legalább 15) olyan repülő van, ami jelenleg is fel van szerelve külső üzemanyagtartállyal és még több, amit fel is lehetne szerelni. Lesz lehetőség ezek leszerelésére, esetleg ha kevés üzemanyaggal ‘spawnolunk’ akkor ezeket eltalálva nem fog kigyulladni a repülőnk? Jelenleg csak a repülőnk súlyában számít mennyi üzemanyagunk van. Fog ez a jövőben fejlődni, és hogy néz ki most a sebzésmodelljük?

Már elméletben meg tudjuk oldani, a tartályok üzemanyag töltöttségét.
(a valóságban?:) A külső tartályok szoktak legkésőbb megtelni, és ha egy tartály kiürül az nem tud kigyulladni többé.
(A kérdések nagy részére csak én nem találom a választ? pl.: Lesznek e le/fel csatolható üzemanyagtartályok? – a szerk.)


Q. Ki lesz valaha bővítve (bombázókon) a védelmi fegyverek lőszerpalettája ? Hogy legyenek a vadászoknál megismert befűzéseik is, mint “Gyújtó”, “Nyomjelző”, “Légi célpontok elleni”, “Láthatatlan” vagy “Páncéltörő”.

Csak ha nagyon szükséges. Jelenleg is vannak befűzések, amik mindenféle lőszertípust tartalmaznak, persze olyanokat kivéve, amik egyáltalán nem kellenek egy védelmi fegyverbe.


Q. A Mustang Mk.IA, a Spitfire, a P-47 és a P-51 mind rendelkeztek külső felszerelt “bazooka” rakéta indítóval, illetve (az angolok) Hispano ágyúkkal. Van terv a külsőleg felszerelt fegyverek kibővítésére? (Mint a Bearcat-en, SBD-n, stb. a 4 db 12 mm-es)

A külső felszerelhető fegyverzet, további járművekre való bevezetése az egyik fontos terveink között van, és a listájuk hamarosan nőni fog. (És nem csak repülőben)


Q. Láthatjuk valaha a Junkers EF-131 (140)-‘t a játékban? A Ju 287V2/V3, habár több is elkészült soha nem vett részt bevetésen, 6 Jumo sugárhajtoműve, 4 tonnás bombaterhe, 800 km/h-s sebessége és érdekes szárnykialakítása elég meghatározó és kedvelt repülővé teszi. Még a próbákon is átment, és csak a gyár lebombázása miatt nem került sor a sorozatgyártásra.

Nincs terv a Junkers EF-131 (140) behozatalára, a további frissítésekben. (Német ikonikus repülő, miért is gondolja bárki, hogy bekerül… 😦 – a szerk.)


Q. Van terv az AG-2 – légi gránát bevezetésére?

Nem jutott (az eszünkbe) a tervek közé, de érdekesen hangzik. (Orosz, hát persze hogy jön – bocsi, az előbbi kicsit felbosszantott)


Q. Az olasz pentaerythritol tetranitrate Breda-SAFAT lőszer bekerül a játékba?

Már az IAI imitálja.

 


Ju 287 iránt, ha valaki érdeklődik:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


Ti is tehettek fel kérdéseket(angolul vagy oroszul), illetve a korábbi Q&A-ket is megtekinthetitek a forum-on.


Forrás: War Thunder Hivatalos Oldal

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s