Rövid hírek

Az ADS GmbH hatékonyabb aktív védelmet fejlesztett ki harcjárművek részére

Eurosatory_2018_Rheinmetall_displays_hard_kill_active_protection_with_a_minimal_radar_signature_ADS

Az új ADS-Gen3 rendszer a járműhöz közel semmisíti meg a bejövő fenyegetéseket, jelen esetben egy Leopard 2 MBT Revolution és egy páncéltörő rakéta “párbaját” figyelhetjük meg. / armyrecognition.com

Az ADS GmbH, a megbízható, nagy pontosságú, hatékony aktív védelmi rendszerek globális úttörője, bejelentette, hogy a világ legkisebb kisugárzású rakétafelderítő radarát ADS-Gen3-t építette a harcjárművek Aktív Védelmi Rendszerébe (APS – Active Protection System), amely fontos szempont a mai modern csatatéren.

Szimmetrikus hadviselésben a szembenálló erőknek kifinomult elektronikus hadviselés (EW) képességük van. A fejlett APS védelmi berendezéseknek, amelyek radart használnak, a lehető legnagyobb mértékben csökkenteniük kell a radar kisugárzási profilját. Ezt úgy tehetik meg, hogy az APS radar rakétamegjelölési távolságát a lehető legkisebbre szabják, megkönnyítve ezzel a legalacsonyabb teljesítményű radar integrálását.

A radarérzékelő kifejlesztésében az ADS GmbH a beérkező fenyegetések nagy pontosságú kimutatására összpontosított, ami rendkívül gyors reakcióidőt eredményezett, és ezzel biztosította a lehető legrövidebb időtartamot. A lehető legkisebb távolság, amellyel egy bejövő lövedék kimutatható és sikeresen semlegesíthető, az az ún. “minimális megsemmisítési távolság” (MDD). Az ADS-Gen3 MDD értéke kisebb, mint tíz méter. Ez ötször-tizenötször kisebb, mint az indító rendszer távolsága.

Ennek az alacsonyabb érzékelési tartománynak köszönhetően a baráti erők jelentős taktikai előnyökhöz jutnak, mivel több időt vesz igénybe azok észlelése és potenciálisan sokkal hosszabb ideig tart a lekötésük.

Amellett, hogy nagyon nehéz észlelni, az ADS érzékelők értékes segítséget jelentenek a jármű harci-irányítási rendszerének vagy más integrált rendszereknek. Ez nem csak növeli általános helyzetfelismerést, de lehetővé teszi a legénység azonnali, jól célzott válaszát is a fenyegetésre.

Az ADS-Gen3 kisebb teljesítményt sugároz, mint a jármű szabványos rádiókommunikációs rendszerei. “A leggyorsabb következő generációs autonóm védelmi rendszer kialakításával megbízható védelmet biztosítunk a rakétákkal szemben a páncélozott járművek és harckocsik számára, miközben egyidejűleg EW előnyöket biztosítanak a lehetséges szimmetrikus hadviselési forgatókönyvekben” – magyarázza Dr Ronald Meixner – “az ADS-Gen3 rendszer rendelkezik a legalacsonyabb radar kisugárzással a piacon, minimálisra csökkenti az APS EW észlelésének és zavarásának lehetőségét.”

“A világ leggyorsabb aktív védelmi rendszerébe történő beruházásunk innovatív potenciállal és taktikai előnyökkel jár – nyilatkozta Stefan Haase, az ADS ügyvezető igazgatója: “Hihetetlenül alacsony teljesítményű radarunkat sikerült integrálnunk az APS-be, miközben a baráti erők fontos előnyt kapnak a csatatéren.”


Forrás: armyrecognition.com

1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s