WT vicces

War Thunder vicces: nem kell HP

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves játékosok!

A játékba már az 1.83 óta hozzáférhet bárki a vízi járművekhez. A hajók és csónakok viselkedése sokat változott a zárt próbák óta, de egy két dolog konzisztensen megmaradt. Az egyik, hogy itt a legjobban érezhető a játék HP rendszere. (A másik a hulladék célzás – a szerk.)

Hogyan lehet hamar elpusztítani egy ellenséges vízi célpontot? Nagyon egyszerű.

  • Mindegyik compartmenjének HP-ját vedd le 0-ra.
  • A legénység HP-ját vedd le 0-ra.
  • Vagy a fontos modulok meghatározó részének HP-ját vedd le 0-ra.

Hogy melyiket a legegyszerűbb? Típusonként változó, talán azt lehet állítani, hogy a kis folyami csónakok esetén a első megoldás a legcélravezetőbb. (40-es Bofors egy-két lövéssel leveszi egy compartment teljes HP-ját.) Míg a hajók compartmentjeit komoly páncél védi, viszont moduljai nagy része legtöbb esetben csak minimálisan van páncélozva, így azok megsemmisítése a leggyorsabb megoldás.
(A legtöbb hajó a játékban még inkább az I. VH-hoz köthető, és azok közül is a kisebb hajók csoportjához tartoznak még a toptier hajók is. Persze csónakokból van olyan is, ami még a 2000-res években is szolgált. 😛 )

Viszont mind ezen megoldás, harcmodor, tervezés és ügyesség sokszor semmit sem ér, mivel a játék néha gondol egyet és befejezi értelemszerű (logikus) működését. (Gondolhatnánk itt arra, mikor az ellenséges harckocsi minimális páncéllemezéről pattanunk, vagy mikor beleürítjük a teljes tárunkat az ellenfél repülőjébe, de az semmitől sem zavartatva magát folytatja tökéletesen problémamentes útját.)
Ez vízi csatákban is megtörténik, legtöbbször mikor az ellenfélnek minden compartmentjének HP-ja 0, legénysége elfogyott, és moduljai is kritikusak, de az nem hajlandó az örök hullámsírba tovatérni.

Ezek okozatai lehetnek sérthetetlenség bugok, amik régebben a kezdő szovjet tengeralattjárót, és csónakokat érintették, de néha teljesen megmagyarázhatatlan az eset. (Ne aggódjatok ez egy szovjet tengeralattjáró, ami magába tud foglalni max egy tucat embert, és nem tudott a valóságban sem lemenni pár méternél mélyebbre, a játékban egyáltalán nem tud teljesen elmerülni [mivel megölni sem lehet. Csak viccelek, már javították, azóta el lehet pusztítani.])


De akkor lássunk is két képet egy olyan esetről, mikor senki által nem vezetett szellemhajók lőnek ránk vissza. (Elfogyott legénység)

Ha további vicces jeleneteket/bugokat akartok látni tekintsétek meg a többi WT vicces cikkünket, illetve látogassátok meg facebook oldalunkat.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s