Hírek

Premium Bf 109G-2 jön az olasz ágba (Magyar álcafestéssel is!)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves játékosok!

Premium Bf 109G-2 érkezik a War Thunderbe, amely a játékban Olaszország légi erejét fogja erősíteni. Lesz hozzá magyar álcafestés is!


A gép teljes (ctrl + c, ctrl + v) másolata a már játékban lévő német (román festésű) G-2 repülőgépnek.

A mai naptól lehet megvásárolni, a magyar álcafestés azonnal elérhető rajta.
A festés egy téli festés a önkényuralmi jelképeknek titulált jelzéseket nem tartalmazza, de azon kívül egy 1943-as festési állapotot viszonylag hitelesen tükröz.


Ez nem a magyar G-2, hanem egy G-2 magyar festéssel is.

Bekerülése nem zárja ki, hogy egyszer majd lesznek kifejleszthető magyar gépek is a játékban.

G-2-es Messereket először 1943 márciusában kapott az 5/2. vadászszázad(Horváth Gyula szds). Ezek G-2 R-6 változatok voltak, amik 3 db 20 mm-es MG 151/20 gépágyút jelentettek, amiből egy a motorban kettő pedig a szárnyakon podban helyezkedett el.

A magyar Bf-ek gyártását a győri Magyar Waggon- és Gépgyár kezdte meg még 1942-ben, de szinte azonnal át is álltak a G-4-es típus gyártására, ami a farokrészében, és a új rádiórendszerében különbözött elődjétől.

Még a sorozatgyártás komolyabb beindulása előtt a gyárban már a sokkal gyorsabb és mozgékonyabb G-6 modelre tértek át, amit egészen 1944 áprilisáig folyamatosan gyártottak, amikor is a folyamatos bombatámadások lenullázták a gyár kapacitását.
(Ekkor már csak 36 db 109-es állt a magyar honvédség rendelkezésére (és utánpótlásra nem lehetett számítani), a háború végéig még így is több, mint 100 légi győzelmet arattak a Heppes Aladár vezetésével, a nagyon megfogyatkozott számú Bf-ek.


Augusztus 20

Habár a G-2 olasz fába bekerüléséról a legújabb patch (1.89) megjelenése óta tudni lehetett, a Gaijin egészen aug 20-ig várt, hogy ezzel gesztust tehessen. (Akár kompenzációként is, a gaijin alkalmazottak közül több is említést tett már a román harckocsi és repülőág bekerülésének lehetőségéről, mint következő nemzet.)
[Volt 3 harckocsijuk az egész háború alatt, repülőjük sem több. Valószínűtlen, hogy őket hoznák be következőnek. – a szerk.]

Augusztus 20 a magyar ‘államalapítás’ ünnepe. Talán mindenki tudja, ezen a napon emlékezünk meg a Vajk(István) – Koppány ‘polgárháborúról’. Amelynek Ütközőpontjai, Magyarország államformája, vallása és tagozódása volt.
István nyugat fele nyitó, Római katolikus, királyság és az újítások felé akarta kormányozni az országot, a germán országokkal szorosan egymásba fonódva, azokhoz igazodva.
Koppány jobban ragaszkodott a hagyományokhoz, megtartotta volna a szabad vallásgyakorlást, Bizánc (kelet) felé nyitott volna, (aki már 500 éve akkor szövetségesünk volt), államvallásnak is a Bizánc központú, keleti ortodox kereszténységet tartotta kedvezőbbnek, a germán népektől pedig nagyobb (diplomáciai) távolságot akart tartani.

Hogy István győzelmével az ország jobban vagy rosszabbul járt azon érdemes társadalmi vitát folytatni akár baráti, akár családi körben, egy biztos a történteken változtatni nem tudunk, így csak az elmélkedés élménye vezethet bennünket.

Nagyon jó és egyszerű (de történelmileg meglepően hiteles) feldolgozása a történteknek az “István, a király” című rockopera. Talán a legjobb verzióját itt lejjebb is meg tudjátok tekinteni.

Kategóriák:Hírek

Tagged as: , ,

2 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s