Hírek

Az easy gépátvizsgáló program hamarosan integrálásra kerül. (QnA-vel frissítve)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves játékosok!

A jogos kritikák és aggodalmak, illetve a programmal való problémák miatt ha késve is, de érkezik az EAC a War Thunderre.

Az integrálását, még az 1.91-es frissítéskor ígérték, azonban a programmal való kétes tapasztalatok miatt a játékosközösség egy részében aggodalmak és kritikák léptek fel. További próbák pedig a program megbízhatóságának kérdését is felvetették.

Az alpha szerveren a hivatalos tesztelők segítségével a program hibáit javították, most már a legtöbb tolerált mod miatt nem kell jogosulatlan ban-tól félnünk, ahogy egyéb fejlesztői programtól sem. Persze visual studio és hasonlók használata mindig is rákfenéje volt ezen programoknak a kalózkodott játékok “crack” megoldásairól nem is beszélve.

A gaijin ezek miatt csak szépen fokozatosan fogja bevezetni az EAC-t, amely hamarosan valamelyik nagyobb (de nem kötelezően fő) frissítésben fog érkezni.


A programot csak bizonyos játékmódok eléréséhez lesz kötelező bekapcsolni, mint a versenyek, különleges események és a marker nélküli csaták.

Hogy ezeket elérjük engedélyeznünk kell a program számára a számítógépünkhöz való hozzáférést, ezt vagy a csata előtt, vagy már az indítóban (launcher) megtehetjük. (Ha egyszer engedélyeztük többször már nem kérdezi meg.)


Természetesen az EAC nem jelent védelmet a profibb programokat használó csalók ellen, így a (“server-oldali”) visszajátszás és a játékosok ott történő feljelentésére továbbra is lehetőség lesz.

Ne feledjétek, egy esetet annál nagyobb valószínűséggel vizsgálnak ki minél több feljelentés érkezik, tehát ha csalót találtok, kérjétek meg barátaitokat is, hogy jelentsék fel az adott illetőt, ugyanazon replay-nél.


Ezen kettős védelem extra biztonságot nyújt a játékosok számára, hogy a War Thundert most már még kevesebb csalóval kelljen együtt játszaniuk, az egyenlőség, és azonos esélyek jegyében. Habár a gépeket a vizsgálatok kis mértékben terhelhetik, ez remélhetőleg kevés embernél fog érzékelhető változást produkálni. [Kisebb grafikai módosításokkal a játék továbbra is biztosan játszható marad, maximum néha a HDD-t használók kisebb fordulatszám növekedést és az azzal járó megnövekedett zajt tapasztalhatnak.]

Az esetleges hibás, ok nélküli tiltások miatt itt kell majd reklamálni.

FRISSÍTÉS(2019.12.01):
Az Easy Anticheat Avast antivírussal való inkompatibilitása miatt ideiglenesen nem kell bepipálni azt az indítópulton, azaz nélküle is lehet játszani, amíg a problémákat meg nem oldják.


Kérdések és válaszok

Az EAC fogja terhelni a gépemet?

Az EAC csak minimális mennyiségben fog hatni a gép teljesítményére, a terhelés alig lesz észlelhető.


Félek, hogy az EAC tolerált hangmodok vagy adott beszélgetős programok overlay-e miatt banolhat.

Ne aggódj a EAC hangmodok miatt nem fog banolni. Minden közismertebb beszélgetős program beépített modulja az EAC felé elküldésre került, azokat a program tolerálja. [Nem tolerált hangmod miatt már maga az indító banol, file analízisnél…]


Az EAC és egy vírusirtó képes egymás mellett dolgozni?

A legtöbb fontosabb (ismertebb) vírusirtóval nincs baja az EAC-nek.


Az EAC nem hatékony, nem tud minden ellen védelmet nyújtani!

Játékok tucatjai bízták rá magukat az EAC-ra, ahogy most a War Thunder is teszi és a legtöbb ilyen játék nem is rendelkezik saját védelemmel, nem úgy mint a War Thunder. Söt az EAC más gaijin játékban is funkcionál, mint a Crossout, vagy a Cuisine Royale.


HA az EAC probléma és akadálymentes futását valami korlátozza, azt az alábbi teendők elvégzésével lehet javítani: (ezen sorrendben, nem kell egyszerre az összeset)

  • Kapcsoljuk ki, hogy a vírusirtó az EAC-t ellenőrizhesse!
  • Szedjük, majd rakjuk vissza a pipát az EAC-ra az indítóban! (launcher)
  • Írjunk hibajelentést! (angolul, vagy oroszul [2. esetén az orosz szekcióba])

Válaszok a magyar közösség kérdéseire*

Az easy program bevezetésekor a wtinfo összegyüjtötte a magyar kérdéseket, azokat csoportosítottuk és eljutattuk a gaijin felé. Most, hogy az integrálás már karnyújtásnyira van, az illetékesek választ adtak kérdéseinkre. (A válaszokat mi csak (szó szerint) fordítjuk, ha valamelyik válasz valótlannak bizonyulna, azért a felelősség a gaijin-t terheli. Panaszt az ö oldalukon érdemes tenni, ha ilyen történik és jelzitek a cikket a válasz valótlanságának megjelölésével frissítjük.)
A szerkesztői megjegyzések dőlt betűvel szedettek.


Mennyi idönk van “megtisztítani” a játékot? (Az EAC után veszélyes modoktól.)

Az EAC bevezetéséig. Az indító (launcher) jelezni fogja, amikor ez megtörténik. Pontos dátumot nem tudok mondani. (A WTinfo-n közölni fogjuk a dátumot, amint az biztos lesz.)


Melyik mod típusok lesznek biztonságosan használhatóak? (90%-ban legalább)
[célkeresztek, küldetések, hangárok, álcafestések, hangmodok, nyelv modok?]

Bármi, ami nem módosítja a játékot. (Tehát akkor a küldetések, célkeresztek és álcafestések gondolom biztosan…)


Le kell törölnöm a gépemről azokat a programokat, amiket közismerten problémásak az easy szerint?
[VisualStudio, OBS, Sony Vegas, bizonyos vírusirtók, overlay-ek stb]

Ezek a programok a mi EAC-nk számára biztosan nem fognak problémát okozni.


Kalózkodott játékok “crack”-jei, trainerek, más játékok modifikációi okozhatnak problémát?

Ha azokat legálisan szerezted akkor nem. De az ilyenekben sosem bízhatsz.


Ha egy másik ember gépén használom az én fiókomat, akit az EAC banol, az veszélyeztet engem is? És ha más csalást használ azon a gépen amit én is használok?

Az EAC csak fiókot banol, MAC cím (számítógép) alapján csak a launcher algoritmusa ad ban-t.


Féltenem kell a személyes adataimat? Van rá lehetőség, hogy azokat az easy lementi, esetleg értékesíti?

Az EAC működéséhez a teljes gépedhez való hozzáférésre szüksége van, de az hogy látja a személyes adataidat még nem jelenti, hogy azokat le is fogja menteni. Az easy nem gyűjt adatokat a felhasználóktól!


*A wtinfo olvasó és a felhívásra reagáló magyarul tudó játékosok kérdései, csoportokba gyűjtve.

Kategóriák:Hírek, Q&A

Tagged as: , , , ,

4 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s