Hírek

J 6B Jaktfalken II: Északi sólyom

Az 1.95 “Northern Wind” frissítés részeként érkezik a teljes svéd légi fejlesztési fa, melynek három repülőgépe már a játékban van. Ahogy az eddigi új fáknál, úgy most is zárt bétával fog indulni, ami később fog feloldódni mindenki számára.


image

J 6B Jaktfalken II:

Előnyök

  • Kiváló kezelhetőség
  • Széles lőszerválaszték

Hátrányok

  • Átlagos sebesség földközelben
  • Gyenge fegyverzet

image

Története

1930-ban a svéd Svenska Aero AB megalkotta a J 5 Jaktfalken vadászt. Habár a J 5 nem volt rossz repülő, teljesítményben nem tudta felülmúlni az akkor Svédországban hadrendben lévő külföldről licencelt gépeket. A kiképző repülőgépekből viszont hiány volt, így a SAAB átalakította a J 5-t. Az új prototípus a SA14 céges jelölést kapta, a Svéd Légierőnél pedig J 6 Jaktfalken I néven szolgált. Összesen 7 példány épült, mindegyik a Ljungbyhed-ben lévő pilótaképzőhöz került.

1931 nyarán a Svéd Légierő engedélyezte még 3 Jaktfalken I gyártását. Az új repülőket kis mértékben megváltoztatták, 1932-ben álltak szolgálatba J 6A néven. A J 6B egy kicsit később jelent meg, amikor a svédek még 7 repülőt rendeltek. Ezek szintén különböztek elődjeiktől. 1935-ben kerültek rendszeresítésre, és 1941-ben kivonták az összes J 6-ot.


Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

Fun fact: A finnek egy J 6A-t és két J 6B-t kaptak 1939-ben, melyeket 1945-ig használtak, mint kiképzőgépeket.

J 6B Jaktfalken II egy klasszikus két világháború közti repülő. A géptörzs borítása részben fémből, részben szövetből állt, a pilótafülke nyitott volt, és egy 500 lóerős Bristol Jupiter csillagmotor gondoskodott a sebességről. A fegyverzete két 8 mm-es svéd gyártmányú géppuskából – licencelt Browning M1919, új kaliberrel – állt. A motor aránylag gyengesége miatt a sebessége éppen csak elégséges, cserébe alacsony sebességnél is jól tud manőverezni.


Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


Hamarosan még több érdekes svéd repülő fog érkezni a kevesebb, mint egy hónap múlva érkező 1.95 “Northern Wind” frissítéshez! Kövessétek a híreket!


Forrás: War Thunder

Kategóriák:Hírek

Tagged as: ,

1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s