Hírek

Gazdasági változtatások — 2020. Október

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves játékosok!


tables_d7ef803577a0f4b4dff61f816bc8d4bb.

Augusztusban volt utoljára gazdasági változás, most októberben itt egy újabb, amiben a javítási költségeket iszonyatos mértékben megemelték, míg a jutalmazási szorzókat nagyobb mértékben csökkentették.


Nem-prémium event járművek javítási költsége

A nem-prémium event járművek abban különböznek tech-tree társaiktól, hogy nehezebb volt őket megszerezni, ugyanakkor nincsenek prémium bónuszaik. Egyes ilyen járműveknek mint az F-11, vagy a C2A1 emellett viszonylag magas javítási költsége volt, ezt most orvosolták.
[Körülbelül ezt a két járművet lehet csak megemlíteni, a event-es járművek nagy-részénél, mint ahogy szinte az legtöbb kifejleszthető és premium jármű javítási költségét is emelték, a jutalmazási szorzóját pedig csökkentették. — a szerk.(Frank)]


Légvédelmek jutalmazása földi árkád csatákban

Minden földi csatában vannak heves légi csaták is, ugyanakkor a legtöbb légi egység alig, vagy egyáltalán nem jelent veszélyt a harckocsikra. A légvédelmek dolga a földi egységek védelme ezektől, de jelenleg a fejlesztők szerint arányaiban sokkal nagyobb a jutalma a légvédelmeknek, mint azt a tényleges harci cselekményeik indokolják, ezért lerontják a ellenséges repülők elpusztításáért járó jutalmazást: 60%-kal kevesebb fog járni [arányaiban 2.5-ször kevesebb] a földi célpont elleni fegyverzettel nem rendelkező vadászok (7-es gomb) lelövéséért, 20%-kal kevesebb fog járni [arányaiban 1.25-ször kevesebb] földi célpont elleni fegyverzettel felszerelt légi járművek (8-as és 9-es gomb) lelövéséért.
[Szóval mostantól, ha egy légvédelmet fejleszteni akarunk vadásszunk vele harckocsikra? Végül is a FlaRakPz 1-gyel, vagy Kökidösha-val legjobb harckocsikra vadászni, főleg, hogy utóbbival szó szerint teljességgel lehetetlen ellenséges harckocsit megsemmisíteni. (Max, ha valami még nála is könnyebb kisautót belelöksz a folyóba/tengerbe. Nem mintha repülök ellen annyira hatékony lenne. — a szerk.(Frank))


Javítási költségek realisztikus csatákban

Nem egyezett egyes járművek átlagos túlélési ideje és a javítási költségük RB módban, ami abszurd költségeket eredményezett. Ezt most elvileg javították.


Felfüggesztett/másodlagos fegyverzet költsége

A másodlagos fegyverzet vízi és légi egységeknél javítva lett. “Gyengébb” fegyverzetek (pl: nem irányított rakéták, bombák) költségét csökkentették, egyes “erősebb” fegyverek (pl: légiharc rakéták, levegő-föld rakéták) költségét pedig növelték.
[Kamov 4x9M39, 12x9K127 Vikhr, 40xS-8KO -es felszerelési opcióját és rengeteg hasonlóan OP fegyverzet költségét is csökkentették egyébként. Gondolom ezek “gyenge fegyverzetnek” minősültek. — a szerk.(Frank) ]


Összegzés

A legtöbb újonnan bekerült főleg ‘top-tier’ jármű javítási árát leggyakrabban RB-ben csökkentették, illetve a Svéd nemzet földi járműveinek javítási költsége összességében kevesebb lett, nagyjából ennyi a pozitívum, amit el lehet mondani a mostani gazdasági változtatásról.

A legnagyobb veszteség a simulator játékosokat érte. Egy halálunk után átlagosan 600 ezüsttel kell többet fizetnünk, ami azt jeleni, hogy összességében a javítási költség simulator-ban több, mint 1,000,000 ezüsttel növekedett. Persze a AB és RB játékosok sem örülhetnek, átlagosan őnekik is 200 és közel 400 ezüsttel kell többet fizetniük halálonként.

Persze gondolhatjuk, ha növekszik a javítási költség, de vele a jutalmazás is, akkor nincs baj, csak jobban kell vigyázni a járművünkre, és ugyan úgy ‘ki tudunk jönni pozitívba’. Ez így igaz is lenne, de sajnos a gaijin a javítási költségek növelése mellett a jutalmazási szorzókat drasztikusan csökkentette. Átlagosan 5%-kal kevesebbet fogunk kapni ugyanazon teljesítményért. Legrosszabbul megint a simulator játékosok jártak, a változásokat összesítve 100-szor kevesebbet fognak kapni, persze mindent (AB-t és RB-t is) belevéve is 35-szörös a csökkenés, így ez is ugyan úgy érinteni fogja a AB és RB játékosokat is.

Részletesebben lebontva, azt láthatjuk, hogy legrosszabbul a három nagy nemzet (Egyesült Államok, Szovjetunió és Németország) és őket szorosan követve a két első hozzáadott nemzet (Egyesült Királyság és Japán) RB és SB pilótái jártak. De persze a harckocsizók, tengerészek és AB pilóták közül sem örülhetnek sokan ezen októberi gazdasági változtatásoknak.


Táblázat a gazdasági változásokról


A táblázat megnyitása új ablakban


Forrás: War Thunder Fórum

2 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s