Hírek

HMS Blackpool (F 77): Őrtiszt

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

Az HMS Blackpool (F 77) egy brit Type 12 más néven Whitby-osztályú fregatt volt a brit Királyi Haditengerészet szolgálatában. Ez a második világháborús tapasztalatokat felhasználó hidegháborús fregatt heteken belül a játék része lesz a következő frissítéssel!


Előnyök

  • Rengeteg torpedó
  • Jelentős méretű legénység
  • Jó mobilitás

Hátrányok

  • Kevés ágyú

image
image

Története

A Type 12, más néven Whitby-osztályú fregattok fejlesztése az 1950-es évek elején kezdődött, a hidegháború hajnalán. A cél egy gyors, óceánjáró fregatt megalkotása volt konvojkísérethez és tengeralattjáró-elhárításhoz, ehhez új típusú hajótestet és rengeteg második világháborús tapasztalatot használtak. Az eredmény méretben inkább hasonlított rombolókhoz, a magas költsége miatt csak 8 példány készült belőle. A brit Királyi Haditengerészetnél egészen az 1970-es évekig, illetve az HMS Eastborne és HMS Whitby az 1980-as évekig szolgáltak, mielőtt modernebb hajók vették át helyüket.

A nyolc Whitby-osztályú fregatt közül az egyik, és egyben az utolsó brit, az HMS Blackpool (F 77) volt, melyet 1954. decemberében kezdtek építeni és 1958. augusztusában állítottak szolgálatba. Karrierje nagy részét a Szuezi-csatornánál, illetve a Távol-Keleten töltötte. 1966-ban bérbe adták az új-zélandi haditengerészetnek 1971-ig, ezután leselejtezték.A játékban

Az HMS Blackpool a brit a part menti flotta (csónakok) egyik új ékköve lesz. Rendkívül mozgékony és sokoldalú, de alacsony számú fegyverzeti lehetőségekkel van felruházva: főfegyverzete alig egy 40 mm Bofors és egy 4.5’’ (114 mm) ágyúból áll, emellett 21’’ (533 mm) torpedókkal és mélységi bombákkal is rendelkezik.


Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


A fegyverzettel ellentétben a sebességére nem igazán lehet panaszunk, a gőzturbinás meghajtás 30 .000 lóereje 30 csomós (56 km/h) sebességre tudja gyorsítani a Blackpool-t. Erre igazán nagy szükségünk lesz, mivel a páncélvédelme igen gyenge, így hiába a tisztes 231 főnyi legénység, egy kisebb hajó is képes gyorsan elbánni velünk, ha nem vagyunk elég óvatosak.


Forrás: War Thunder

Lista azokról amik a következő nagy frissítésben biztosan jönnek, amik nagy eséllyel jönnek, és amik biztosan nem jönnek. A lista frissítésekor mindig legfelülre fogom hozzáírni az újakat, így könnyebb lesz tájékozódni, ha hosszúra nyúlna.

3 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s