Hírek

Leopard 2AV — a gyorstüzelő nagymacska

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

A Leopard 2AV a jelenleg is használatban lévő német MBT család, a Leopard 2 egyik kései prototípusa. Különlegessége, hogy a töltőkezelő mellett, automata töltéssel is rendelkezik. A War Thunder német harckocsizói hamarosan megszerezhetik ezt a kísérleti prototípust, az egyik legikonikusabb harckocsicsaládból, a következő „crafting” (összerakós) eseményen való részvétellel.

Leopard 2AV, MBT, Németország, Tier VI, 9.7, Event jármű

Előnyök

  • Kiváló tűzerő
  • Automata töltés
  • Magas mobilitás

Hátrányok:

  • Alacsony páncélvédelem


Története

A Leopard 2 fejlesztése közben rengeteg különböző test, illetve torony változatot és ezeknek kombinációit próbálták ki a német mérnökök. Ez sok különféle prototípus teszteléséhez vezetett. Az egyik ilyen kísérleti jármű egy Leopárd test és egy Krauss-Maffei által a korai 1980-as években kifejlesztett PT-14 torony párosításából jött létre.

Ennek a prototípusnak az volt a különlegessége, hogy megtalálható volt benne egy automata töltő mechanizmus, amivel kiemelkedően magas tűzgyorsaságot tudott elérni. Annak ellenére, hogy a járművet rengeteg próbának vetették alá, az automata töltő mégsem képezte részét a Leopard 2 végleges változatának, és ez a koncepció is csak egy prototípus maradt.A játékban

A Leopard 2AV a hamarosan kezdődő “Export Order” esemény egyik magas szintű harckocsi díja lesz. A Leopard 2 mobilis testére szerelt PT-14 torony megadja a járműnek az Rh120-as löveg és a gyors automata töltés halálos kombinációját.

A játékosok által már jól ismert ágyú ebben az esetben 15 lövésre képes percenként (4 másodperces töltés) a 9 lövést tartalmazó elsődleges lövegtároló kiürüléséig. A kiváló tűzerőt kombinálva magas mobilitással, ez a Leopard tökéletes az ellenséges csapat megkerülésére.

A Leopard 2 minden bizonnyal a játék legkedveltebb járművei közé tartozik. Különböző modifikációi az összes magas rangú csatában megtalálhatóak. A PT-16/T14-es változat megtartja ezen járművek előnyeit, bizonyos esetekben még meg is erősíti azokat, de nem javít ki több hibát, például a rosszul páncélozott oldalakat és az alacsony vastagságú toronypáncélt.

Mint a többi jármű ebben a családban, a Leopard 2AV is a kiváló lövegre, a modern tűzvezető rendszerekre, illetve a magas mobilitásra hagyatkozik és mostantól az automata töltő segítségével kétszer olyan gyorsan tudja az ellenséges csapat tagjait visszaküldeni a hangárba.Forrás: War Thunder

1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s