Rövid hírek

BMP-2M lövészpáncélosokat Berezhok harci modullal szereltek fel

russian_army_in_siberia_received_first_bmp_2m_ifv_armed_with_berezhok_combat_module.jpg

BMP-2M, jól látható a fejleszett torony a rajta lévő felszerelésekkel / armyrecognition.com

A Kemerovo-i Központi Katonai Kerület (CMD) Gépesített Lövész Dandárja nyolc, Berezhok harci modullal felfegyverzett BMP-2M gyalogsági harci járművet (CMD) kapott – jelentette a CMD sajtószolgálata.

“A gépesített lövészek a Kemerovo régióban megkapták az első fejlesztett gyalogsági harci járműveiket, a nyolc BMP-2M járművet, amelyek az új Berezhok harci modullal kerültek felszerelésre. Ez az első ilyen szállítás a Központi Katonai Körzetben.”

Korábban a TASS beszámolt arról, hogy tizenhat BMP-2M harci jármű érkezik az év végéig a központi katonai körzetbe.


BMP–2 (oroszul: БМП – Боевая Машина Пехоты [Bojevaja masina Pehoti]; magyarul: gyalogsági harcjármű)második generációs szovjet gyalogsági harcjármű, melyet a 2004-ig nálunk is rendszerben lévő BMP–1 utódaként fejlesztettek ki. A BMP–2-t 1982-ben mutatták be a nyilvánosságnak. Páncélzata gyenge volt, viszont ezt kompenzálta jól döntött homlokpáncélja és alacsony sziluettje. Hátsó ajtói üregesek, és üzemanyagtartályként funkcionáltak, ami sebezhetővé tette a mellette ülő katonákat. A személyzet kényelmesnek nem nevezhető körülmények közt dolgozott, viszont a szállított katonák a jármű belsejéből is használhatták a fegyvereiket. A kétfős toronyban az irányzó és a parancsnok helyezkedik el. A 30 mm-es gépágyú elektromos csőemelése alkalmassá tette helikopterek és lassan repülő repülőgépek elleni harcra. A Szovjetunió a BMP–2-t is bevetette az afganisztáni megszállás idején.


A BMP-2M a BMP-2 utódja a Berezhok harci modullal ellátva. Javították a mobilitást, növelték a tűzerőt és növelték a harcjármű védelmét a csatatéren. A jármű 30 mm-es kaliberű automata gépágyúval, 7.62 mm-es iker géppuskával, páncéltörő rakétákkal és automata gránátvetővel van felfegyverezve.


Forrás: www.armyrecognition.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s