Hírek

HMS Mohawk (F 31) — a hóhér

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

A Tribal osztályú rombolók közé tartozó HMS Mohawk megszerezhető az “Export Order” összeszerelős esemény egyik díjaként.

HMS Mohawk (F 31), Romboló, Nagy Britannia, Tier II, 4.7, Prémium


Előnyök

  • Kiváló fő kaliberű tűzerő
  • Prémium

Hátrányok:

  • Kevés torpedó


Története

A HMS Mohawk-ot 1936. július 16-án helyezték vízre, a Tribal osztályú rombolók egyik tagjaként. Mint osztálya többi tagja, ő is különbözött a hasonló típusú hajóktól, nagy mennyíségű ágyúja miatt. Mindezt olyan módon, hogy súlya nem lépte át az 1850 tonnát. Vízre helyezése után szinte azonnal csatlakozott a Földközi-tengeri romboló flottához. A Második világháború kezdetéig gyakorló, diplomáciai, és civil feladatokat látott el.

A háború kezdete után visszatért a brit partok közelébe, ahol 1939. október 16-án az első brit szigetek ellen irányuló Luftwaffe támadás alatt egy bomba kishíján eltalálta. A repeszek így is 15 legénységi tagot, köztük a kapitányt is halálosan megsebesítették. A javítások elvégeztével aktívan részt vett harcokban Norvégia partjainál, illetve olasz hajók ellen a Földközi-tengeren. A 14. Romboló flotta részeként részt vett a hatástalanított Pola és Zara cirkálók legénységének elfogásában, majd elsüllyesztésében.

1941. április 16-ának reggelén, Tunézia partjainak közelében a 14. flotta megtámadott egy olasz szállítóhajó csoportot. A csoport rossz állapotban és a süllyedés határán lévő vezére, a Luca Tarigo nevű romboló 2 torpedót lőtt felé manuális módban, mindkét torpedó elérte a célját. A Mohawk nagy sebességgel süllyedni kezdett, 41 legénységi tagot magával rántva a mélybe.A játékban

A HMS Mohawk egy Tier II-es prémium Brit romboló, a hajók fejlesztési fáján belül. Az“Export Order” összerakós esemény részeként érkezett a játékba. Előzetes információk alapján 4.7 lesz a Battle Rating-je.

A War Thunder kapitányai már jól ismerhetik a Tribal osztályú rombolókat a HMS Eskimo miatt.
Legfőbb erőssége a nagy tűzerő, ami a 8 db 120 mm-es lövegnek köszönhető. Fő ágyúknak jó a forgatási sebessége, ez lehetővé teszi az irányváltás közbeni tüzelést is.Az Eskimo-hoz képest Mohawk-nak kettővel több ágyúja van, de cserébe kevesebb légvédelmi löveggel rendelkezik. A hajón csak egy 4×40 mm-es Pom-Pom légvédelmi torony, és két 4×12,7 mm-es géppuska torony van.

Kielégítő végsebesség, gyors irányváltási képesség, magas legénységszám és erős nagy kaliberű lövegek – ezen tulajdonságok a romboló fő erényei Játékstílusában hasonlít a japán és olasz rombolókhoz, amiknek ugyan ezen erősségei vannak, de rendelkeznek egy kritikus hibával, az üzemanyagtartályok vízvonal feletti elhelyezésével.
A Mohawk kijavítja ezt a hibát.

A hajó gyenge pontja a tat, ahol a kormányzás fő elemei, az üzemanyag tartályok fele, a pumpák, és két fő ágyú egymáshoz közel elhelyezett lőszertárolója található. Abban az esetben, ha a Mohawk-ot itt találat éri, az kellemetlen következményekkel jár, általában a kormányzás és a váltó az első ami megsebesül.

Csatában ez a romboló mindig a támadás élén fog harcolni. Kíválóan tud pontokat foglalni és az ellenséges csapatot bekerülve megsemmisíteni azok egységeit. Két fő előnye is van egyszerre: az erős, gyorsan irányítható lövegek és a prémium státusz. Segítségével gyorsan és izgalmasan szerezhetsz Ezüst Oroszlánokat (SL) és fejlesztheted a Brit kékvízi flotta hajóit Tier III-ig.
Forrás: War Thunder

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s