Hírek

Grafikai frissítések a 2.15-ös frissítésben

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves játékosok!

A 2.15-ös frissítés érkezésével a War Thunder újabb grafikai ráncfelvarrásokon esik át, amik ugyan elméletben csekélynek tűnnek, azonban ha hihetünk a gaijin által kiadott képeknek nagymértékben javítanak a játék kinézetén.


Fényhatások és árnyékok

Ezidáig tárgyak fényvisszaverési értéke az egyszerűség és a motor korlátoltsága miatt 4%-ra voltak állítva azonban ez változni fog. A felületek több különböző értéket is kapnak, ezzel pedig sokkal észrevehetőbben elkülönülnek egymástól és imitálják valós életbeli másukat.

Emellett a felületeket fényvisszaverési hatásuk miatt sokkal könnyebb lesz felismerni és megkülönböztetni, ami a játékmenetre is pozitív hatással lesz.

Hasonló részletességű változtatások érték az árnyékolási rendszert is. Az árnyékok ezentúl nem csak részletesebbek lesznek, de a 3D-s effect-tel ellátott 2D textúrák is képesek lesznek árnyékot vetni, ezzel még inkább elhitetve a játékosokkal a hamis 3D-s hatást.

Ezen változtatás persze nem csak textúrák és matricák (pl találat-jel harckocsin, nem embléma) esetén érvényes, hanem a bombatölcsérek és tolólapátok által készített árkoknál is. Ezek árnyékai is sokkal élethűbbek lesznek ezzel növelve a játék hitelességét.


Fejlesztett textúrák

A 2010-es évek közepétől egyre elterjedtebbé vált a 1440p és 2160p-s (4K) felbontás, amihez a készülékek már rengeteg háztartásban elérhetőek, emiatt pedig játékok egyre szélesebb köre kínál lehetőséget ilyen felbontáson való játékra, ezekhez most a War Thunder is csatlakozik.

Habár a legutóbbi frissítésekben a WT-ben is lehetősége nyílt a játékosoknak 1080p-nél nagyobb felbontás kiválasztására ezeken továbbra is az eredetileg 720p-re tervezett textúrákat látták. Ezentúl azonban a járművek textúráinak nagy része elérhető lesz mesterségesen felnagyított formában is (artificial upscale), ami sokkal kellemesebbé teszi látványukat nagyobb felbontáson is.

Természetesen ezen felnagyított képek mérete a háttértárra is sokkal nagyobb terhelést fog jelenteni, de a gaijin erre is talált megoldást. A játékhoz ezentúl három különböző textúracsomag lesz elérhető egy a 720, egy az 1080 és egy a 1440 vagy 2160p-s felbontáson játszó játékosok számára, így aki 1280*720-on játszik, annak elég a legkisebbet letöltenie és nem fog a játék feleslegesen száz gigákat elfoglalni a merevlemezén.


Kategóriák:Hírek

Tagged as: , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s