Bemutatók

Ki-108

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Játékosok!

A japánok sem maradnak jármű nélkül az 1.77-es frissítésben. Nehézvadász águk a Kawasaki Ki-108 kétmotoros nagymagasságú bombázóelhárító repülővel fog bővülni.

A tervezési folyamat 1942 nyarán kezdődött meg, mivel szerették volna lecserélni a Ki-96-okat. A cél egy olyan együléses gép megtervezése volt, amely jó emelkedéssel és nagy végsebességgel rendelkezik, így el tudja fogni az amerikai stratégiai bombázókat, fegyverzete pedig alkalmas azok könnyed megsemmisítésére.

Ki-96-2s

A lecserélni kívánt Ki-96

1943-ra el is készültek, viszont a szükséges légmentesen zárt túlnyomásos kabin és a nagy magasságban is optimálisan működő motor nagy kihívás elé állította a mérnököket. A gyártást az is hátráltatta, hogy a Ki-96-ot, már leváltották a kétüléses Ki-102-vel.
Az első két prototípus csak 1944-re készült el, viszont az egyiken a túlnyomásos kabin egy találat után lerobbant a gépről súlyos veszélybe sodorva pilótája életét, aki ennek ellenére is sikeresen haza tudta vinni a gépet.

sideleft2

A hibákat javították, a testem meghosszabbították, a szárnyat pedig átdolgozták, hogy a gép jobban tudjon teljesíteni nagy magasságban, ami kicsit megnövelte a gép tömegét, viszont a gép tulajdonsági ennek ellenére is javultak. Az új konstrukció a KAI típusnevet kapta és kettő készült el 1944-ig. A sorozatgyártásra sosem került sor, mert a megrökönyödött japán ipar a gyorsan legyártható egyszerű gépekkel volt elfoglalva.

sideleft

A nagy sebességet és az emelkedést két egyenként 1500 lóerős Mitsubishi motor szolgáltatta, amellyel akár 600 km/h-s sebesség  is elérhető volt. A gépünket persze félteni sem kell, mert a lövéseket is képes állni köszönhetően teljes fém vázának és borításának. (Remélhetőleg nem fog lerobbanni a pilótafülként egy találat után :P) A császárság ellenfeleinek megsemmisítésére pedig (a japán pilóták által már jól ismert) egy darab 37 mm-es Ho-203 és két 20 mm-es Ho-5 áll rendelkezésünkre, és pontosságukra sem lehet panasz, hiszen mind a gép közepén (‘orrában’) foglal helyet.

res

A játékban jó emelkedése, és végsebessége az erős fegyverzetével megtámogatva kitűnő bombázó vadásszá teszi, ha pedig nincsenek nagy célpontok, a vadászok ellen is tudjuk alkalmazni, akik gyakran nem várnak majd egy nehézvadásztól olyan mozgékonyságot amellyel a Ki-108 rendelkezik.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Ki-108:
Méretek (H-SZ-M) 11.58 x 15.82 x 3.85 m
Tömeg (teljes terheléssel) 7 tonna
Legénység 1
Motor 2 db Mitsubishi Ha-112-II Ru, 14 hengeres csillagmotor
egyenként 1500 lóerő
Optimális magasság 14000 m
Végsebesség (vízszintesben) 580 km/h (360 mph)
Fegyverzet 1 × 37 mm Ho-102
2 × 20 mm Ho-5
Legyártott 2 db (+2 KAI)

blueprint


Az ÖSSZES 1.77 frissítéssel kapcsolatos cikket megtalálod az alábbi linken:

WT 1.77 frissítés

Figyelem a gép (a magyar pályához hasonlóan) egy játékostársunk kérésére készült. Ő kereste meg a gép adatai, és specifikációit. Ha ti is szeretnétek ajánlani új járműveket, egyéb újításokat a játékba, esetleg valami módosítására vagytok, itt tehetitek meg javaslataitokat. (Angolul, előtte olvassátok el az ide tartozó szabályzatot)

1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s