Rövid hírek

Az ausztrál hadsereg újabb lépése Black Hornet mikro UAV-ok rendszeresítéséhez

BlackH

PD-100 Black Hornet – Mikor a méret a lényeg / desert-wolf.com

Az Ausztrál Hadsereg (AA) hamarosan a PD-100 Black Hornet (Fekete Darázs) személyi felderítő rendszerét (PRS) Brisbane egyik dandárjánál fogja rendszerbe állítani, a Mayberai védelmi minisztérium május 24-i bejelentése szerint.

A “Mikro Pilóta Nélküli Rendszerek” (UAS) bevezetése és fenntartása egy 18 millió dolláros  projekt és egy “kulcsfontosságú képesség a hadsereg számára, mivel ez megfelel a kor kihívásainak és szükséges képesség a mai modern haderő számára”, mondta a szóvivő.

p1726029_main

Ausztrál katonák a Black Hornet alkalmazását tanulják / janes.com

Susan Coyle dandártábornok, az 6. Harci-támogató dandár parancsnoka szerint a bevezetés “a hadsereg számára jelentős eredmény” – idézte a nyilatkozatban. Ennél az egységnél található az ausztrálok egyetlen UAS-egysége. “Az UAS egy korszakváltó jelenség a hadsereg számára, amely fokozza a szituációs rugalmasságot az ausztrál katonák feladatainak végrehajtása közben” – mondta a dandártábornok, hozzátéve, hogy ezeknek a mikro UAV-oknak az ausztrál alegységekhez való bevezetése “izgalmas példa a robot technológia elfogadására” .

bss-holland-pd100-prs-military-21-600x600

A PD-100-as a katonák szintjén és érdekében használható. / desert-wolf.com

prox-dynamics-01

A Black Hornet kezeléséhez a kiképzésen kívül mindössze egy tabletre van szükség. / desert-wolf.com

Az Ausztrál Hadsereg számos UAS-t és UAV-t működtet a forgószárnyas Black Hornet UAS-tól kezdve a nagy, kilenc órás bevetési időtartalmú UAV-okig, mint az RQ-7B Shadow 200.

A legutóbbi lépést a FLIR Systems 2017. októberi bejelentése után úgy kommentálta, hogy  egy 6,8 millió dolláros szerződést kapott a PD-100 Black Hornet rendszeresítésére az Ausztrál Hadsereg számára. Az amerikai székhelyű vállalat tájékoztatása szerint az UAS a felderítő és támadó műveletek segítésére szolgál kisebb alegység (szakasz) szinten. A szállítás várhatóan 2018-ban kezdődik és egy év alatt be is fejeződik.PD-100 Black Hornet bemutatója

 Forrás: Jane’s 360

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s