Hírek

[WT Események] Angliai csata

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves játékosok!

September 14. délután 5 órától 17. reggel 9 óráig, lehetőségünk nyílik újrajátszani az Angliai csatát, az abban valóságban részt vett járművek játékban megtalálható variánsaival. (Persze kicsit ‘balance’-olva, és a járműszámból visszavéve)

Az Angliai csata a második világháború egyik legnagyobb légi összecsapása volt. Egy több évszázados és egy újszülött birodalom küzdött Európa nyugati felének légterének birtoklásáért. Az angolok ugyan helyzet és létszámfölényben voltak, de a németek precíz tervei és az a taktikája, hogy a reptereket és az egyéb infrastruktúrát támadják, hatásosnak bizonyul.
Az angol repülőgépek ugyan probléma nélkül tudtak le- és felszállni, a híresen jó minőségű brit legelőkön, viszont az utántöltésük és felszerelésük, sokkal körülményesebbé vált, ezért a németek nagyon közel voltak az déli angol légtér teljes uralásához, és már (mivel az angolok semmilyen német béketárgyalási kezdeményezésben nem voltak hajlandók partnerek lenni) a Wight szigeteki invázió is megvalósítható állapotba került.

Azonban a kétes életvitelű angol miniszterelnöknek, és háttérből segítő tanácsosainak sorsfordító ötlete támadt. Mindent egy lapra feltéve, bombázássorozatot indítottak a német főváros (Berlin) és egyéb nagy lakosságszámú város ellen. A tervük bejött, a civil áldozatok sokaságán felbőszült német kormány, bosszúhadjáratot követelt, és azt, hogy végre Hitlerék hagyjanak fel a “jófiúzással”. Végül ez így is történt, a németek által ismeretlen állapotú repterek és infrastruktúra helyett, a bombázók gyártelepeket és ikonikus helyszíneket(pl London :P) kezdtek támadni. Az angolok a városaik bombázását, már az első világháborúban megszokták, így ezzel elhivatottság csak növekedett, míg a németekben  a civil áldozatok láttán megkezdődött a nép háborús kedvének megcsappanása. Mindeközben pedig az brit reptereket helyreállították, és újra megindult erővel tudtak szembeszállni a német Luftwaffe ellen.

battle-of-britain-min

Erre a történelmi pillanatra sep.15-én emlékezünk, ami most a Gaijin-t is megihlette, ezen event újbóli meghirdetésére.

Mi a jutalom

 

Minden 5. győzelemért a játék egy ládával jutalmazza a játékost.

A láda tartalma

 • Álcafestés
 • Egy csatás fokozó
  (RP/SL 50 – 200)
 • 5 x Back-up, az adott nemzetben egy random tier II-IV-es járműre.

Egyéb feltételek

 • A ládákat csak az eventben szereplő csatákban lehet kapni
 • Nemzetenként 3 láda a maximum
 • Az aktivitásnak legalább 60 %-osnak kell lennie.
 • A haladásodat a következő helyen tudod követni:
  Játékosneved → Achievements → Battle of Britain.

Forrás: War Thunder

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s