Q&A

Q&A (2019. Május /I.)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Játékosok!

Az események lezárultával, egy újabb Q&A-t kaptunk, az idő eltöltésére.
Válaszol: Vyacheslav Bulannikov


Földi járművek

Q. Hogyan lehetséges, hogy a méltán híres Bob Semlpe harckocsi még mindig nincs bent a játékban?  A játékosközösség hatalmas része örülne neki, ha bevezetésre kerülne, akár kifejleszthető, akár pénzért vagy eventen megszerezhető formában..

A. Nem terveztük betenni a játékba a megnevezett harckocsit.


Q. Még régen megígértétek, hogy bekerülnek a japán nehéz tankok (Jobb lett volna, mint a mostani prototípus/tervrajz csodák t4-ben). Ugye még tervben vannak? Vagy nincs rá erőforrásotok? Mi a helyzet az O-I-val, ami elvileg egy event jármű lett volna?

A. Igen még mindig nincs róluk elegendő anyagunk és a jelenlegi prioritásainkat nézve sosem lesz. Túl sok pluszmunkát és papírmunkát(?) igényelne, amit mindig el szeretnénk kerülni.


Q. Említettétek (már be is került a kérdés óta) a C1 (Ariete) prototípus játékba kerülését. Ez azt jelenti, hogy a Leclerc is lehetséges a franciáknak? Jelenleg nagyon hiányzik onnan egy top-tier harckocsi.

A. Mar százszor megmondtuk, hogy be fog kerülni egy az AMX-40-nél fejlettebb harckocsi a játékba. Mikor? Azt nem tudom, de amint megtudjuk hírt adunk róla.


Q. Nagyon régóta tervezitek a Párduc 2 és a 105-ös Tigris kivételét a játékból (rejtetté tenni). Ez még most is tervben van? Mert az utóbbi időkben nem hallunk róla. (Legutóbb már azt is állították, hogy megtalálták a nehézharckocsit, amit majd betesznek a Tigris helyére. A P2 helyére, meg simán lehetne egy olyan P2, amin nincsen éjjellátó, fekete lámpa, modern távmerő, meg stb és meg is van oldva.)

A. Az említett járművek eltávolítása része a tervnek mozgásban van, de szükséges a helyére tenni valamit, amíg ez nincs meg, addig egyszerűen nem vehetjük ki őket. (Túl nagy lenne a backlash)


Q. A B1 Centauro további változatokkal is rendelkezik. Például van a 120 mm-es ágyúval ellátott változat, illetve az Draco légvédelem. A Draco-nak az Otomatic-hoz hasonlóan egy tengeri légvédelmi ágyúval van ellátva. Bekerülnek valaha ezen járművek?

A. Nem zárjuk ki a lehetőséget, ezen járművek bekerülésének..


Q. A japán fejlesztési fa nagyon híján van a top-tier páncélvadászoknak. Van lehetőség a Type 75 155mm vagy Type 16 páncélvadász bekerülésére?

A. Igen, mivel nagyon kevés japán háború utáni harcjármű van, ezért mindegyik bekerülésére nagyon magas az esély.


Q. Az utóbbi időben elkezdtétek hatalmas elánnal betenni az israeli harckocsikat a játékba, különböző nemzetekhez. Miért nem kapnak akkor már egy különálló fejlesztési fát? Beletenni a kapott és elfogott páncélkocsikat, a második világháborús maradványokat, a felújított, vagy átalakított változatokat, és persze egy teljes Merkava sort.

A. Ahhoz, hogy bekerülhessen a játékba egy nemzetnek teljesítenie kell rengeteg követelményt, amiket Israel nem tesz meg. Lehetetlen teljes kutatást végezni ezen nemzet harckocsijaival vagy repülőivel kapcsolatban. Azért választottuk ezt a módszert, mert így mindenki játszhat israeli harckocsikkal anélkül, hogy egy teljes fát ki kelljen fejlesztenie..


Q. Jelenleg a Tunguska irányítójának rakétával való repülőre vadászatkor meg kell tippelnie, hogy mennyire kell a gép elé céloznia, hogy eltalálja azt, míg a valóságban a gépen kell tartani a célkeresztet és a rendszer a többit maga kiszámolja. Be lesz ez vezetve valaha?
(Kíváncsi vagyok milyen szituáció volt az, amikor valaki azt gondolta miközben a Tungus(z)kával játszott: “hmm ez gyengébb mint a valóságban, mivel az 5 km-re lévő 1500 km/h-val szálló repülőnek elé kell kicsit céloznom, különben mögé megy a rakéta” (minden mást eltalál úgy is mivel azon rakéta végtelen m /1 s-os sebességgel süvít) — a szerk)

A. Ez egy valóságos kivitelezés. A felvetett kiszámolásához kell tudni kéne a célpont és a (kilövő)jármű közti távolságot, és a rakétának a(kilövő)járműtől való távolságát (elsőhöz ott a radar, másodikhoz meg kell egy atomóra, illetve a s=v*t, talán még egy átlagsebesség/idő görbe, ha a rakéta nem állandó sebességgel halad). Ezek a játékban nincsenek, úgyhogy egy 3 pontos bemérési algoritmust használunk.


Légi járművek

Q. Az “Avenger” és “Blind Hunt” order-eket gyakran ESP-nek használják, Air RB-ben megtudva az utolsó ellenség pontos helyét és irányát (20 km-en belül). Változtatni fogtok ezen, vagy ez csak egy bug?
(Megint ki az aki szerint ez az ami tönkre teszi a Air RB-t — a szerk.)

A. Nem bug.


Q. Be tudtuk hozni a játékba olyan repülőket, ami sugárhajtóművel és robbanó motor hajtotta légcsavarral is rendelkezett? Tud a játék egyszerre két különböző meghajtásforrást kezelni? (Jelenleg a meglevőket sűríti egybe)
Gépek példának: Consolidated Vultee XP-81 (vagy ZXF-81); Curtiss XF15C; Ryan FR Fireball.

A. Igen valamelyik egyszer majd biztosan bekerül, a játék elvileg képes kezelni “két különböző meghajtásforrást”.


Q. A japán 12.7 mm Ho-103 géppuskával kapcsolatban. Rengeteg hibajelentést kaptatok már, de ez most történelmi értékű. A IJAAF’s 1942-es jelentése szerint az alapértelmezett befűzés az AP-T/AP-T/(*)HE-I volt(Jelenleg nincs is ilyen opció, a HE-I lövedék pedig benne sincs a játékban). A lőszerbefűzések történelmileg hitelesek, vagy a játékbeli egyensúlyt szolgálják? Tudnak egyáltalán a fejlesztők a japán (* nélküli) HE-I lövedék létezéséről? (Még HE lövedék sincs, az említett géppuskához a játékban, nem hogy két féle)
*Késlétetett gyutacsos

A. Az alapértelmezett lőszerbefűzések sosem történelemhűek, hanem azt szolgálják, hogy a repülő a saját választás jogának kifejlesztésével jobb legyen. A további befűzéséknél van olyan amelyik történelmileg hiteles, de nem ez a szempont. És igen tudunk az említett lőszer létezéséről, de ezen löszerek sebzésértéke a játékban úgyis megegyezne, így felesleges csinálunk a japánoknak külön lövedék típust mivel a játékban nem lenne értékbeli különbség a lövedékek között, a játékos nem érezne változást.


Q. Németország rendelkezett saját FIAT G.91 típussal, ami a G.91R/3-hoz hasonlított leginkább 30 mm-es ágyúkkal. Most, hogy már vannak tier V premiumok, lehetséges a megnevezett gép bekerülése?

A. Igen vannak terveink a megnevezett német repülő bevezetésére.


Q. A legtöbb 1.85-ben bekerült levegő-levegő rakéta csak bombázók ellen hatásos. Vadászok ellen nem annyira használható, így a Javelin (ami bombázók ellen készült viszont magas tierü bombázók hiányában) nem nagyon használható arra, amire tervezték. A modern CAS (földi támogató) gépekről vannak pletykák, de lesznek majd top-tier bombázók, mint a Vulcan, Victor, Valiant, Tu-16, B-52 / Tu-95s? Ezek bekerülése nagyon pozitív lenne.

A. Amikor több földi célpont elleni gépet mondtunk nem hadászati nehézbombázókra gondoltunk, hanem CAS és vadászbombázó gépekre. A megnevezett bombázók csak bizonyos feladatokra használhatóak. (mint pl bázisokat és reptereket kidobni repülőcsatában)
(Szerkesztői vélemény: Annyira frusztráló, amikor a gaijin elmegy a kérdés mellett, és teljesen másra válaszol. Az meg a másik, hogy mindent repülőt mostanában harckocsi[kevert] csatában való használhatóság szempontjából vizsgálnak, mikor ott vannak a repülős játékmódok, illetve a Enduring Confrontation. Utóbbiban a megnevezett hadászati bombázók nagyon hatékonyak lennének, illetve a velük való játék is élvezetes lenne a Sim pilótáknak, de mivel a gaijinnak nem ez a kívánatos irányvonal folyamatosan a bombázógépek szerelmeseinek tesznek keresztbe.)
[Bocsánat, térjünk vissza a hírekre.]


Q. Nem érzitek ti is úgy, hogy a bombázók védelmi lövészei sokkal gyengébbek lettek? Néha még észre sem veszik, az ellenséges ránk támadó vadászt. Nem gondoljátok úgy, hogy az új gépek és levegő-levegő rakéták érkezésével, legalább a bombázók védelmi (legénységi) képességeit lehetne átdolgozni?

A. Különösebb változás nem volt és nem is lesz.


Q. A MI-4V az egyik legkevésbé közkedvelt gép, még teljesen kifejlesztve sem valami élvezetes a vele való játék. Terveztek behozni több kezdő helicoptert egy nemzetnek?

A. A Mi-4 egy kezdő helicopter. A csavarrepülőkkel és irányításukkal való megismertetés a célja, amit tökéletesen ki is tölt. Nem fogunk változtatni a Szovjetunió fáján.


Q. A helicopter csatákból nagyon hiányoznak a légi NPC célpontok. megfontolnátok olyan kisfeladatok betételét, amiben az egyik oldalnak CH-47 Chinook vagy Mi-26 kísérete a feladata, míg a másiknak az NPC helicopterek megsemmisítése?

A. Talán a jövőben.


Q. Láttok lehetőséget olyan csavarrepülőgépek játékba kerülésére, amelyek nem a játékban szerepeltetett országok egyikéből származik? Például a Denel Rooivalk (Dél-afrikai Köztársaság 😀 ) vagy a T129 ATAK (Törökország)?

A. igen, lehetséges.


Vízi járművek

Q. Van hír az aknatelepítő csónakokról? A VS-8-at kipróbálhattuk, de azóta semmi nem történt.

A. Nem felejtettük el, csak olyan felszerelése, és további olyan csónakok és hajók behozatala amelyek képesek használatukra időbe telik. A jelenlegi tervünk az, hogy azon hajók amelyek tudják hordozni választhassanak az aknák, illetve a (hordó)bombák között. [Utóbbi a játékban másra nem jó.]


Q. A német S-boat széria nagyon jó, van tervben további verziók behozatala? Mint S-7, S-10 vagy S-13?

A.  Igen, de ezek mind kis BR-be fognak kerülni, mivel a fegyverzetük elég gyengécske a méretükhöz képest.
(Szeretem az ilyet, mint pl az angol Vosper-ek, amik csak hajók ellen jók, sebességük és gyors torpedoik miatt, de a játékban ehhez szakaszban kell menned valakivel. [régen még a berakok nagyobb repcsit trükk működött, de már azt is kivették] — a szerk.)


Q. Ha a franciák számára nem lehetséges egy teljes fa a közeljövőben (a japánok és olaszok után), azt meg lehet oldani, ami az olasz harckocsiknál volt? (Két premiumot (egy kicsit, egy nagyot) beraknak a nemzethez, majd évek múltával követi őket a teljes fa is.)

A. Még túl korai erről beszélni, a francia vízi fejlesztési fa ötlete fel sem merült eddig nálunk.


Egyéb

Q. A füstfüggönyt a rajta való átgéppuskázással ki lehet játszani. Van tervetek, hogy ezt a problémát megoldjátok?

A. Már többször gondolkoztunk ezen, de nem találtunk rá jó megoldást, a füstfüggönyön való átgéppuskázásnak megvannak az előnyei és a hátrányai is.


Q. Szerezhetünk majd csónakokat warbond-ból?

A. “Ezt a kérdést pont azért választottuk, ki hogy menőzhessünk azzal, hogy most már csónakot is tudtok szerezni warbond-ból.”


Többi Q&A


Ti is tehettek fel kérdéseket(angolul vagy oroszul), illetve a korábbi Q&A-ket is megtekinthetitek a forum-on. 


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s