Hírek

Centurion Action X – A Chiefturion

A Centurion Action X egy kísérleti variánsa volt a Centurion MBT-nek, melyet az 1950-es évek elején fejlesztettek ki az új “lövegpajzs nélküli” torony tesztelésére.

Röviden: Egy, a Centurion módosított kései variánsa, egy “lövegpajzs nélküli” toronnyal, amely jobb védelmet nyújt.


Történelmi háttér

A harckocsi fejlesztése az 1950-es évek elején indult. A projekt célja a Centurion MBT védelmének javítása volt, a frissen megalkotott lövegpajzs nélküli toronnyal. Ezt a tornyot egy Centurion Mk. 7 testre rakták rá, és vastag + döntött felületekből áll, ami tovább növeli a hatékonyságát.

A tornyot a ROQF 20 fontos ágyúval tesztelték, de a tesztfázison nem jutott túl a Centurion Action X. Ugyanakkor az ebből szerzett tapasztalatokat később felhasználták az FV4202, illetve a jól ismert Chieftain harckocsiknál.


image

Előnyök:

  • Kiváló toronypáncélzat
  • Nagy tűzgyorsaság
  • Prémium jutalmak

Hátrányok:

  • Átlagos mozgékonyság
  • Korlátozott lőszerválaszték
image

A játékban a Centurion Action X egy IV. rangú prémium lesz a brit fejlesztési fában. A legélesebb különbség a többi Centurionhoz képest a tornya, melyet már ismerhetünk az FV4202 és Chieftain harckocsikról.

Hasonlóan hozzájuk, az Action X tornya nagyon vastag és erősen döntött páncélból áll, ami nagyon jó védelmet ad: még ha is nem vesszük figyelembe a döntöttséget, a torony legvastagabb része így is eléri a 240mm-t. Ez a páncélzat feladja a leckét még néhány hidegháborús lövedéknek is.

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

Ugyanakkor mégiscsak egy Centurionról beszélünk, annak gyengeségeivel együtt. Mozgékonysága alig átlagosnak mondható, és a test védelme is hagy kívánnivalót maga után. A 20 fontos (84mm-es) ágyú korlátozott lőszerválasztékkal rendelkezik, így minden lövésnek számítani kell. Szerencsére ebben segítségünkre lesz az ágyú aránylag nagy tűzgyorsasága.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Ezekből adódóan egy jól elhelyezett Centurion Action X veszélyes ellenfél hozzáértő kezekben. Azaz ha elrejted a testet, azaz “hull-down” állást veszel fel, csak a legvédettebb részét mutatod a harckocsidnak, amivel jelentősen javítod az esélyeidet.

A Centurion Action X a játékban GE-ért lesz megvehető, az 1.93-as frissítéstől kezdve.

Ha brit rajongó vagy, de inkább repülnél, lehet nemsokára kapunk egy villámgyors repülőt.


Forrás: War Thunder

2 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s