Hírek

Q&A (2020. Április /I.)

Most, hogy végre vége az idei receptes event-nek, újabb Q&A-t kaptunk. A téma a toptier kibővítése és az új modern járművek lesznek.


Repülőgépek

Van tervben F-4F Phantom a németeknek? Az F-4E és az F-4EJ már a játékban van. Az F-4J-t is nagyon jó lenne látni, főleg, hogy oda lehetne azt is adni, az amcsiknak és az angoloknak is.

Még korai biztosan mondani, de kiváltképp lehetséges.


Tudtok mondani információt a J 35D RB24J rakétájáról? Jelenleg a Phantom-ok és a MiG-21-ek nemcsak jobb gépek, de jobb rakétával is rendelkeznek. Az RB24J behozatalával ez megváltozna, ami az AIM-9J-vel is vetekszik.

Már rég megválaszoltuk ezt a kérdést [akkor miért választottátok ki? – a szerk.]. Alapvetően a J 35D-t egy egyenlő ellenfélnek tekintettük rakéták nélkül. Ha azonban az álláspontunkat megváltoztatjuk rá fogjuk tenni a rakétát.


Szinte mindegyik toptier repülő rendelkezik több festéssel is, kivéve a MiG-19 és a MiG-21 (bármelyik nemzetnél). Pedig rengeteg szép festés volt mindkét gépre a Szovjetunióban és az NDK-ban is. Számíthatunk rá, hogy valamikor érkeznek?

Sajnos majdnem minden MiG nem rendelkezett festéssel történelmileg. De nagyon buzgón kutatunk festések után. [tessék, 1 google (duckduckgo) keresés volt]


Van valami lehetőség a “kézi célzó-távolság állítására” repülök tekintetében? Nem a csata előttire gondolok, hanem amivel csata közben lehetne korrigálni.

Ha a kérdés a fegyverösszetartásra vonatkozik: Nem!


A repülőkhöz nem lehetne a motorkezelést is bevezetni a kör alakú gyorsmenübe? (üzemanyagkeverék, légcsavarállás, stb)

Az ilyen menü nem optimális olyan beállítások kezelésére, amit finoman, lépésenként(szintenként) kell állítani. Inkább a két állásos beállításokra való [Egyetértek]. A többin marad a régi állítási rendszer.


A legutóbbi frissítésben bekerült a célbemerő rendszer. Van tervben a MiG-15bis (ISh) [premium] gépnek is odaadni, bombák és rakéták célzásához?

Igen, a közeljövőben bevezetünk egy célzórendszert, ami pontosabb célzást tesz majd lehetővé a jelenlegi rendszernél.


Van tervben nagyobb hordozók hozzáadása, amit hosszabb kifutópálya igényű tengerészeti gépek is tudnak majd használni? (Mint a Phantom)

Igen, már tervben van.


[Az AH-1S (japán) már lassan egy éve a játékban van.] Mik a tervek a japán csavarrepülő ággal? Lehetséges lenne létrehozni, egy előzetes ágat, az AH-1S és AH-64DJP (modelje megegyezik a már játékban lévő AH-64D-vel) bevezetésével?

Már tárgyaltuk a problémát magunk között. A baj az, hogy a japánok nagyon kevés különböző támadó gépet használnak. Lehetséges, hogy a japán csavarrepülőgép ág, csak 2-3 gépet fog tartalmazni.


Kapni fog az AH-64 valódi pilótafülkét? Jelenleg csak ‘placeholder’ (helyfoglaló) van.

A legtöbb gép így kezdi, majd idővel elkészítik hozzá a saját pilótafülkét. Amint ez megtörténik az azt következő nagyobb frissítésben meg is kapja. Minden repülöt tervezünk saját pilótafülkével ellátni, hogy az AH-64-re mikor kerül sor, még nem tudjuk megmondani.


Harckocsik

Franciaország az egyetlen nemzet a játékban, aminek csak egy toptier járműve van. Van tervben még egy Leclerc?

Nem olyan rossz a helyzet. Ott van az AMX-40, az is jó 10.3-ban. De van tervben másik Leclerc. De meg kell értenetek, először azon nemzeteknek akarunk toptier járműveket adni, amelyek még nem rendelkeznek eggyel sem.


Mennyire van közel a japán és kínai rakétás légvédelem? Már csak ez a két nemzet maradt ki.

A rakétás légvédelmek bevezetése késleltetve van. Keményen dolgozunk, hogy az említett két nemzet is kapjon ilyen járművet, ami a valóságos mását imitálva is implementálható a játékba.


A franciáknál a kis tier fel lett töltve külföldi járművekkel. Van tervben az olasz kis tier feltöltése Olaszország által használt külföldi járművekkel, mint a Pz.III, Pz.IV vagy a StuG III?

Igen fel akarjuk tölteni a nemzeteket hasonló külföldi járművekkel.


Tervben van a váltó működésének átdolgozása földi járműveknél?

Igen, vannak ilyen terveink.


Harckocsi SB-ben próbán volt a mechanika amivel meg lehet állapítani egy járműről, hogy csapattárs-e, ami nagyban segít az elfoglalt járművek esetén. Megkapjuk majd örökre?

Jelenleg az eredményeket elemezzük. Valószínűleg kisebb változtatásokkal újra találkozhattok majd vele.


Van tervben hőérzékelős éjjellátóval ellátott premium jármű Kínának, a Szovjetuniónak és Olaszországnak?

Igen.


Csónakok és hajók

Tervben van a lövedékek nyomjelzőjének fejlesztése? Jelenleg nagyon nehéz észlelni és követni a lövedékeket, egymástól való megkülönböztetésük pedig szinte lehetetlen. Nagy távolságban ez valósághűbbé és ésszerűbbé tenné a célzást.

Szerintünk a jelenlegi is jó minőségű,a mi nem igényel fejlesztést. Ha arra gondolsz, hogy alig látható és azt kellene megemelni, az tönkretenné a kinézetüket közeli távolságokon. A nagy ágyúk löszerei már így is a valósághűség és a játékban való egyensúlyozottság között félúton egyensúlyozik. A valóságban külön személyzet figyelte a lövedékek pontos becsapódási helyét és az alapján korrigálták a célzást. AB-ben éles színnel megfestjük a becsapódási pontot, RB-ben pedig kiírjuk a lövedék utazási idejét. Utóbbit használták a valóságban is.


Gondolkoztok a ‘nincs elég legénységi tag’ átdolgozásán? Igaz ez egy valósághűséget imitáló funkció, de a játékmenetet nehézzé teszi egy olyan hajó számára, amely a kevés legénységi tag miatt lőképtelen vagy immobilizált marad a csata végéig és ha nem akar ‘crewlock-ot’ kapni, akkor a csata végéig a járműben ülnie semmit csinálva.

A leírt mechanika bevezetésével azt akartuk bevezetni, hogy a hajók könnyebben elsüllyedjenek. Fontos megjegyezni, hogy ami most a javíthatatlanságot jeleni legénységi HP szinten az régen azonnali halált jelentett. Így inkább egy utolsó leheletként érdemes felfogni. Szóval a halálodat csak kicsit izgalmasabbá tettük.


Hogyan áll a tengeri EC (Enduring Confrontation) fejlesztése? A jelenlegi RB-t fogja felváltani, vagy az események közé kerül, mint a simulator repülő?

Előbbi szinte teljesen lehetetlen. Az EC nem izgatja az RB játékosokat. A jövőben több EC próbára is számíthattok.


Van bármi esély századfordulós páncélhajók bekerülésére?

Ez egy elég nagy 70-75 éves periódust lefed. De ha ez a Dreadnought előtti páncélhajókat jelenti, akkor azok szerintünk nem illenek a War Thunderbe.


Van tervben további századjármű bevezetése?

Igen. valamikor még nyár előtt remélhetőleg.


Mi van a vízmozgással? Hullámok? Esetleg viharok? Van tervben bármilyen időjárási viszony hozzáadása az alapon kívül?

Elvileg lenne rá lehetőségünk, de nem lenne jó ilyen körülmények között harcolni, főleg, hogy a csónakokat már a kisebb hullámok is veszélyeztetnék. Így az egyik még magasabb BR-en is nagyon fontos járműtípus ellehetetlenülne, ami nem tenne jót a csatáknak. Jelenleg a vízmozgást 4.5-re korlátoztuk. [4.5 mire ?]


Kategóriák:Hírek, Q&A

Tagged as: , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s