Hírek

Akebono fregatt: Az új kor hajnalán

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

Röviden: A második világháború utáni Japán Önvédelmi Erők egyik első újonnan épített hajója jó tűzerővel és mobilitással.


Előnyök

  • Magas tűzgyorsaságú fegyverzet
  • Jó mobilitás
  • Nagy számú legénység

Hátrányok

  • ¯\_(ツ)_/¯

image

Története

Bár a második világháborút követően megtiltották Japánnak, hogy saját hadereje legyen, azonban a hidegháború kezdetével mégis megengedték, hogy egy önvédelmi célú haderőt fenntartsanak. Ennek eredményeként 1954-ben megszületett a Japán Tengerészeti Véderő.

Az új flottának új hajók kellettek, ezért 1953-ban elkezdtek tervezni három rombolót, eltérő meghajtással. Az Ikazuchi-osztály két hajója, az Ikazuchi és az Inazuma, dízelmeghajtást használt, míg az Akebono gőzmeghajtást.

Az Akebono-t 1954 decemberében kezdték el és 1956 márciusában fejezték be, így az első hajók között volt melyek a második világháború után léptek japán szolgálatba.

Az Akebono 20 évet szolgált a Véderőnél mielőtt 1976-ban kivonták a szolgálatból, majd 1981-ben szétszedték roncsként és végül 1986-ban hivatalosan is kihúzták a nyilvántartásból.


image

A játékban

A játékban az Akebono a japán fejlesztési fa II. rangján lesz megtalálható az 1.101-es frissítéstől kezdve. Lényegében az Ikazuchi “testvérhajója” – mellyel már találkozhatunk a játékban – de annál mozgékonyabb és nagyobb túlélőképességgel rendelkezik.

A fegyverzete az Ikazuchi-hoz hasonló: főfegyverzete két 76.2 mm-es ágyúból áll, melyek az automata töltőrendszernek hála akár 50 lövés/perc sebességgel is tudnak tüzelni. Három fajta lőszer választható: az alap HE lövedék, a keményebb célpontok elleni AP lövedék, és a légi célok elleni HE-VT lövedék.

A főágyúk mellett két 40 mm-es Bofors ágyúval is rendelkezik a hajó tatrészén, melyek jól jönnek mind légi, mind vízi célok ellen.


Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


Az Akebono és testvérhajója közötti egyik legnagyobb eltérés a korábban említett meghajtásbeli különbség. Az Ikazuchi-val szemben itt gőzmeghajtás termeli a 18 ezer lóerőt, amely ~58 km/h-s sebességre tudja felgyorsítani a hajót. A másik nagy eltérés az a matrózok száma, ami az Ikazuchi 153 főjétől aránylag nagyobb, 193 fős.

Hamarosan érkezik még több hír a következő frissítéssel kapcsolatban!


Forrás: War Thunder

Folytatom az 1.97-es frissítés devblogjai alatt elkezdett szekciómat: Lista azokról amik a következő nagy frissítésben biztosan jönnek, amik nagy eséllyel jönnek, és amik biztosan nem jönnek. A lista frissítésekor mindig legfelülre fogom hozzáírni az újakat, így könnyebb lesz tájékozódni, ha hosszúra nyúlna.

3 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s