Q&A

Q&A (2021. Február/I.)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves olvasó!

Négy hónap várakozás után a gaijin újabb Q&A-vel örvendeztette meg a játékosközösséget. A téma szinte egyöntetűen a top-tier és a játék továbblépése korszerűbb járművek felé. Válaszol(szokásosan): Vyacheslav Bulannikov


Légi járművek

Németország számára várható új toptier repülőgép, például egy F-4 Phantom vagy a keletnémet MiG-21bis?

 • Igen, idén érkezni fog F-4 Phantom, hogy pontosan mikor az még nem tudjuk, csak annyit mondhatunk: hamarosan.

Számíthatunk Sea Harrier (FRS.1 vagy FA.2) variánsok érkezésére a brit fába? Esetleg az indiai FRS.51-re Matra levegő-levegő rakétákkal?

 • A Sea Harrier-ek behozatala a terveink között van.

Láthatunk majd változtatható állású szárnyakkal felszerelt repülőgépeket a közeljövőben?

 • Igen

Jelenleg a hidegháborús brit repülőgépek elavult második világháborús bombákat használnak. Van terv ezen hiba javítására.

 • Rengeteg jelentés (report) érkezik mindenféle hibáról, amik rombolják a játék történelmességét vagy valóssághűségét. Ezek miatt a most megnevezettel is tisztában vagyunk és majd javítani fogjuk, a hibák játékba kerülésének sorrendjében. [Akkor várhatunk egy darabig, volt olyan hibajavítás az 1.99-ben amit 2013-ban jelentettek először.]

A szárnyközeli ködfelhő képződés megjelenítésére lenne lehetőség a játékban? Hogy akkor is képződjenek, amikor a modern sugárhajtású gépek nagy fokú irányváltást tesznek?

 • Ha arra gondolsz, hogy a hangsebességen való haladáskor, a szárnyon található pára kis felhőt alkot rövid ideig az jelenleg is a játékban van, de az előfordulását és a látványát tervezzük bővíteni.

Van tervben “buddy lasering” mechanika játékba hozatala? Amikor egy jármű a másik számára beméri a célpontot, így az akár tiszta rálátás nélkül is tudja azt támadni.

 • Igen gondolkoztunk rajta. Főleg mivel a játékban való megvalósítása nagyon kevés munkát igényel. Azonban meg kell vizsgálnunk, hogyan változtatná az erőviszonyokat. [Nem mindegy az nektek? Mert eddig nagyon úgy tűnt.]

Lesz századaktivitással megszerezhető helikopter?

 • A közeljövőben nem..

A Lynx, az UH-1 “Huey”, vagy éppen a Scout a valóságban rendelkezett oldallövésszel. Van tervben, hogy ezen gépek a játékban rendelkezni fognak hasonlóval védelmi lövészként, a bombázókon megszokott irányítással?

 • Nem zárható ki, főleg, hogy a legtöbb a játékban már jelen levő gépfegyverrel fel volt szerelve. Például a francián a 20 mm-es MG 151.

Földi járművek

Q. Vannak tervek különleges lőszertípusok behozatalára, mint a PELE/FAPDS?
[Egy főleg könnyen páncélozott járművek elhárítására kifejlesztett lőszer, amelynek ‘aktiválódására’ a cél előtt sokkal kevesebb az esély, viszont hatásfokra/rombolóereje, megközelíti a HEAT/kumulatív lövedékekét. = Egy APFSDS mechanikájú lőszer, ami nem robban fel minden bokron vagy drótkerítésen, viszont találat esetén nincs azon veszély, hogy sebzés nélkül keresztülmegy (+ tud ‘hullbrake-elni’).]

 • Nem volt ilyen tervünk. Mielőtt megfontolnánk a játékba hozatalát fel kell mérnünk, hogy egyáltalán lenne-e hatékony felhasználási lehetősége a játékosok számára.

Számíthatunk kicsit korszerűbb japán MBT-re, hogy a Japán Nemzet is labdába tudjon rúgni top-tier csatákban?

 • A Type90 nagyon jó MBT a statisztikák alapján, habár az igaz, hogy a legutóbbi BR változtatások óta elég sokat esett a hatékonysága, de ha nagyon gyenge lesz, akkor csak megnöveljük a tűzgyorsaságát (csökkentjük az újratöltési idejét). [Jelenleg a Type90 tűzgyorsasága kisebb, mint a valóságban, ahogy a Leclerc-é is.] Korszerűbb harckocsi nem nagyon van Japánnál a Type10 kivételével, de annak behozatala még elég korai lenne. A mostani MBT-k játékban szereplő adatai valóságos forrásból származnak, a Type10 esetén pedig szinte a teljes páncélzat “hasracsapás” szerűen lenne beállítva a játékban.

A parancsnoki nézet jelenleg a játékban minden harckocsin ugyan olyan, második világháborús távcsőből való látképet mutat. Van terv a modern harckocsikon ezek korszerű távollátó eszközökre való cseréjére?

 • Dolgozunk rajta. Az eredményét az oldalon hamarosan meg is fogjátok tudni tekinteni.

Vízi járművek

Most, hogy a fejlesztési fa külön lett szedve csónakokra és hajókra, várhatunk olyan, hogy bizonyos nemzetekhez csak az egyik fog érkezni? Például, hogy valamelyik nemzet csak csónakokkal (ággal) fog rendelkezni, hajókkal pedig nem.

 • Igen, de először azon nemzeteknek fogjuk a tengerészeti ágat odaadni, amelyik csónakokkal és hajókkal is rendelkezik..

Van tervben hajós PVE csata játékba hozatala, mint amilyen a harckocsiknak és repülőgépeknek van? Ezen csaták kiválóan alkalmasak a korai létfontosságú modulok megszerzésére, mielőtt az ember játékosok elleni csatába ugrana bele [javító- és tűzoltókészlet nélkül].

 • Nem volt tervben, de megfontoljuk.
Egyéb

Van lehetőség a legénységi helyek sorrendje állításának játékba hozatalára? Hogy képesek legyünk az adott legénységi ‘slot’-ot balra vagy jobbra húzni, ezzel átrendezni a járművek sorrendjét?

 • Ennek nagyon sok technikai akadálya van, amik áthidalása rengeteg munkánkba kerülne, szóval valószínűleg nem.

A sebzés elemzés (“protection analysis system”) géppuskáknál csak a befűzés első lőszerét mutatja. Lesz lehetőség a pontos lőszertípus által okozott sebzés megtekintésére?

 • Igen tervezzük, ahogy a repülőgépek által jelentett veszély megjelenítésének fejlesztését is harckocsik számára.

Rengeteg repülőgép nagyon kis poligonszámú modellel rendelkezik, mint például az A6M (Zero)-k. Terveztek ezeknek új kinézetet adni? Esetleg behozni újabb típusokat, mint az A6M7 és A6M8?

 • Igen, tervezünk.

Van tervben követőrakéta figyelmeztető rendszer beépítése olyan gépek számára, mint az F-4 Phantom, amely rendelkezett AN/APR-26 figyelmeztető rendszerrel?

 • Az AN/APR a föld-levegő követő rakéták esetén figyelmeztet csak, amely ellenséges repülök elleni légi-harcban semmit nem ér. [Köszönjük gaijin. Nem gondoltuk volna, hogy a föld-levegő rakétára figyelmeztető rendszer hasztalan ellenséges repülők elleni légiharcban (sarcasm). De mi van az ellenséges légvédelmek rakétáival?]
  De tervezünk olyan eszközöket a játékba hozni, amelyek tájékoztatást tudnak adni a pilótáknak az ellenséges vadászgépek fedélzeti radarjai üzemmódjának megváltoztatásáról.

A World War mode-ról elég régóta nem hallottunk konkrétumokat. Mikor várható az új évad, és milyen újdonságokkal szolgáltok benne?

 • Dolgozunk rajta. Új eseményekkel és tartalommal is készülünk, úgyhogy kövessétek a híreket.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s