Hírek

Yūbari: A szenszei

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

A kísérleti Yūbari könnyűcirkáló prémiumként csatlakozik a japán flottához a következő frissítésben.


Előnyök

  • Kiváló légvédelem
  • Prémium

Hátrányok:

  • Kis számú főfegyverzet

image
image

Története

A kísérleti Yūbari könnyűcirkálóval erőteljes fegyverzetet, jó védelmet és egy romboló sebességét akarták ötvözni. A védelem növelése érdekében a hajtáslánc is páncélzatot kapott, ugyanakkor a súlycsökkentés miatt a test és a fedélzet páncélzatát a tartószerkezet részévé tették, amivel egyúttal teret is nyertek. Az ambiciózus projekt irányítója a japán flotta akkori vezető tervezője, Yuzuru Hiraga volt. A hajó rekordidő alatt, alig 9 hónap munkálattal elkészült, majd rá 5 hónapra szolgálatba is állt. A hajó Hokkaido szigetének egy folyójáról kapta nevét.

1921-es szolgálatba lépésétől kezdve a Yūbari több hadgyakorlatban is részt vett, illetve az évek során többször is kivonták, majd visszahelyezték szolgálatba. Első éles bevetése a második kínai-japán háborúban volt, ekkor kínai parti erődítményeket bombázott. A második világháborút a Wake Island elleni két japán támadás vezetésével kezdte, majd több későbbi csatából is kivette a részét.

1943 decemberében átesett egy felújításon, ekkor a hat 140 mm-es főágyúból kettőt, a 80 mm-es ágyút és két 7.7 mm-es géppuskát eltávolítottak, helyettük egy 120 mm-es Type 10 ágyú és tizenöt (6×2, 1×3) 25 mm-es Type 96 gépágyú került a helyükre, illetve ellátták egy Type 22 keresőradarral és két mélységi-bombavetővel.

1944 április 27-én a Palau és Sonsorol szigetek között szállított csapatokat és ellátmányt, amikor észlelte őt az amerikai Bluegill (SS-242) tengeralattjáró. A támadás elmaradt, mert a Yūbari elbújt a sziget mögött, de a visszaúton a Bluegill hat torpedót lőtt ki a Yūbari-ra, melyből kettő eltalálta annak kazánját és tüzet okozott a hajón. Megpróbálták sikertelenül elvontatni, majd elrendelték a Yūbari elhagyását. Másnap reggel elnyelte a hullámsír.A játékban

A Yūbari a következő nagy frissítéssel fog csatlakozni a japán fejlesztési fához mint Tier III GE prémium, előzetes információk alapján 4.7-es BR-ben.

Ami a fegyverzetet illeti, az 1944-es verziót kapjuk, kis módosításokkal. Négy 140 mm-es ágyú két toronyba osztva adja a főfegyverzetet, melyet egy 120 mm-es ágyú egészíti ki a taton. A légvédelmet – a valóságtól eltérően – huszonöt 25 mm-es gépágyú adja. Az ágyúk mellett 4 (2×2) torpedóvetővel is rendelkezett.

Bár vízkiszorítása majdnem olyan alacsony, mint a rombolóké, páncélzatban, sebességben és legénységben mégis igazi könnyűcirkáló, 38 mm-es páncélövvel és páncélozott fedélzettel, 35.5 csomós (65.7 km/h) végsebességgel és 368 fős legénységgel.


Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


Forrás: War Thunder

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s