Hírek

Leone osztályú, RN Tigre romboló  — a kiképző őrmester

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

A 20-as évek elejéről származó Leone osztályú romboló, 120 mm-es lövegekkel és nehéz légvédelmi fegyverzettel felszerelve. Testvére, amiről az osztály a nevét kapta már 4.7-es BR-en megtalálható a játékban


RN Tigre, Romboló, Olaszország, Tier III, Prémium

Előnyök

  • Sok 120 mm-es ágyú
  • Prémium

Hátrányok:

  • A légvédelemi lövegek tűzgyorsasága alacsony
  • Nincsenek tartalék torpedók

Története

Regia Marina elavult és elhasználódott hajói elérték szolgálatuk végét, ezért a hadvezetés új, jobb rombolók építését rendelte el, az új osztály a Leone nevet kapta. Az Ansaldo hajógyártó vállalat, amely a hajók gyártásának a feladatát kapta, a régebbi Carlo Mirabello felderítő cirkálók koncepcióját gondolta tovább, jelentős tűzerőt és jó mobilitást ötvözve. 1921-1922 között az öt megrendelt hajóból három rombolót építettek az olasz hajógyárakban, mindhárom nagymacskák nevét kapta: Leone, Pantera és Tigre (oroszlán, párduc és tigris). A Földközi -tenger őshonos vízén 15 éves szolgálat után a flottát a Vörös tengeren található Massawa haditengerészeti támaszpontra küldték. Az itt eltöltött idejük alatt lépett be Olaszország a második világháborúba.

Ekkorra már elkoptak az időtől és a trópusi éghajlattól. Az ellenséges konvojok elleni több sikertelen támadás után a rombolók öngyilkos küldetésre indultak Szuez kikötőjébe. A Leone zátonyra futott és az elszenvedett károk következtében elöntötte a víz, a legénység úgy döntött, hogy elhagyják a hajót. Nem volt kevésbé reménytelen a második támadás sem, amelynek célpontja Szudán kikötője volt és amelyet megnehezítették a brit repülők támadásai is. A flotta kénytelen volt visszavonulni semleges vizekre. Az arab part közeli sekély vízben a legénység elhagyta és meglékelte a hajókat. A részben víz alá került rombolókat hamarosan felderítették. Szolgálatuknak légicsapások és a HMS Kingston tüzérsége vetett véget.


image
image

A játékban

A Tigre prémium Tier III-as rombolóként a War Thunder 2.11-es frissítésében érkezik a játékba. Osztályát az 1920 -as évek elején építették, szolgálatuk során három nagy korszerűsítési programon vettek részt. Ezeknek a modernizációknak az volt a célja, hogy jobban megfeleljenek a kor követelményeinek. Játékunkba a Tigre 1934-es változata érkezik, a második korszerűsítése utáni állapotában, melynek során 40 mm-es automatikus légvédelmi ágyúkkal és új, 533 mm-es torpedó vető csövekkel szerelték fel.

Az olasz flotta kapitányai számára már ismerős Leone-osztályú rombolók fő előnye: a kiváló fegyverzet. A Tigre nyolc 120 mm-es löveggel van felszerelve, négy ikercsövű toronyban. Ezen rombolóhoz képest magas számú főágyú biztosítja, hogy pontos célzás esetén – még a játékban kis sebzésű olasz 120 mm-es lövedékek ellenére is – a Leone osztályú romboló komoly károkat képes okozni az ellenséges járművekben. A légvédelmi és segédfegyverzetét a 76 és a 40 mm-es ágyúk jelentik. Ezek kiválóan kiegészítik a fő fegyvereket az ellenséges hajókkal való kis távolságú tűzharcok esetén, de rossz elhelyezkedésük és alacsony tűzgyorsaságuk miatt nem elég hatékonyak az ellenséges repülőgépek ellen.

A Tigre erős fegyverzetére és jó irányváltási képességére hagyatkozva hatékonyan tudja támadni az ellenség hajóit. Könnyebb repülőgépek ellen csak kis mértékű, de nagyobb méretű bombázókkal szemben megfelelő védelmet nyújtanak légvédelmi lövegei. Az új romboló egyik fő előnye prémium státusza, amely jelentősen felgyorsítja az olasz hajók fejlesztését alacsony és közepes szinten. A Tigre a War Thunder következő nagy frissítésében, a 2.11-ben érkezik a játékba.


Forrás: War Thunder

3 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s