Hírek

Történelmi események (2022. május)

Áprilisban nyolc kisebb történelmi esemény lesz elérhető. Mindegyik jutalma egy hadizsákmány láda, az összes teljesítése esetén pedig egy egyedi profilkép is megszerezhető lesz, ami Mikhail Yegorov orosz őrmestert ábrázolja. Yegorov volt egyike azoknak, akik felhúzták a szovjet zászlót a Reichstag tetején 1945-ben.

Mindegyik event esetében az adott járműparkkal kell 20 ezer pontot (score) összeszedni.

(A tavalyi év végén elindult Memorial Date kis-eventeket “váltja le”, lényegében ugyanaz, csak ezentúl History Pages-nek hívják.)

Mikhail Yegorov

Egyéb jutalmak

Mindegyik event jutalma egy hadizsákmány láda, mely az alábbiak közül egyet tartalmaz:

  • 20-50% RP fokozó 3-10 csata erejéig
  • 20-50% SL fokozó 3-10 csata erejéig
  • 3-5 univerzális tartalék
  • Véletlenszerű álcafestés egy földi járműre a feloldható vagy GE-ért megvehetőek közül
  • 1 nap prémium fiók

Egyéb tudnivalók

  • A feladatok mindig 13 órakor kezdődnek és 13:30-kor végződnek az adott napokon.
  • A feladatokat minden játékmódban meg lehet csinálni, kivéve az [Ostrom] játékmódban.
  • Az előrehaladásod itt tudod követni: Profil → Achievements/Eredmények → Pages of History.
  • A profilkép közvetlenül GE-ért is megvehető június 3. 13:30-ig, itt: Profil → Achievements/Eredmények → Pages of History.

Eventek

Battle of the Coral Sea

május 1. — május 4.

A korall-tengeri csata a csendes-óceáni hadszíntér egyik fordulópontja volt, melyről gyakran megfelejtkeznek az egy hónappal későbbi midway-i csata miatt. Ekkor történt az első, csak hordozófedélzeti repülőkből álló összecsapás, mely újabb jele volt a csatahajók kora végének. Bár a taktikai győzelem a japánoké volt a USS Lexington elsüllyesztésével, a stratégiai győzelem a szövetségeseké, mivel ekkor először megtudták állítani Japán térnyerését.

P-47 first flight

május 4. — május 7.

Az amerikai Republic P-47 Thunderbolt a második világháború egyik legnehezebb és legerősebb vadászgépe volt, első repülésére 1941. május 6-án került sor. Megjárta a világot, szolgált a csendes-óceáni és európai színtereken is, helyt állt mind elfogó, mind földi támadó szerepkörben.

The end of the Great Patriotic War

május 7. — május 10.

1945. május 8-án Németország kapitulációjával véget ért a második világháború Európában. Azóta több ország is tart ezen a napon különböző ünnepnapokat.

Operation Diadem

május 10. — május 13.

1944 elején a szövetségesek többször is próbálták áttörni az itáliai Gusztáv védelmi vonalat, de még hatalmas áldozatok árán sem sikerült. A negyedik próbálkozást májusban viszont már siker koronázta, így megnyílt előttük az út Rómába.

The end of the Tunisian campaign

május 13. — május 16.

Az észak-afrikai harcok majdnem három évnyi hosszú küzdelem után 1943. május 13-án értek véget, amikor Tunéziában az utolsó német és olasz katonák megadták magukat, lehetővé téve a Szicília elleni inváziót és az Európába való betörést.

Creation of the North Caucasian Front

május 18. — május 21.

1942. május 20-án hozták létre a szovjetek az Észak-Kaukázusi Frontot az azovi és fekete-tengeri partvidékek védelmére. Szemjon Bugyonnij marsall vezetésével sikeresen megállították a Sztavropol és Krasznodar régiókban a németek kaukázusi előrenyomulását.

Battle of Boulogne

május 22. — május 25.

A franciaországi hadjárat végső szakaszában a németek körülvették az Európában rekedt szövetséges erőket, többek között Calais, Dunkirk és Boulogne-sur-Mer városaiban. Dunkirk-höz hasonlóan innen is történt kimenekítés, és itt is a britek távoztak nagyobb részt. A hátramaradt nagyrészt francia utóvéd ellenállása a németekkel szemben értékes időt nyert a kimenekítéshez, hasonlóan a többi kikötőhöz a régióban.

Bf 109 first flight

május 27. — május 30.

A német Messerschmitt Bf 109 első repülésére 1935. május 28-án került sor. Hamarosan a legnagyobb számban tömeggyártott német repülővé vált. Tűzkeresztségén a spanyol polgárháborúban esett át, ahol a nacionalisták oldalán vetették be. A második világháborúban ez a típus adta a Luftwaffe gerincét, melyet a háború közepétől kezdve többször próbáltak sikertelenül leváltani. Karrierje ott ért véget ahol elindult, a legtovább a spanyolok használták, csak 1965-ben vonták ki a szolgálatból.


Forrás: War Thunder

Kategóriák:Hírek

Tagged as: , , ,

1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s