Rövid hírek

Német harcjárművek Ausztráliának

Malcolm Turnbull miniszterelnök, Marise Payne védelmi miniszter és Christopher Pyne, a védelmiiparért felelős miniszter közös bejelentése szerint a Rheinmetall Defence Australia szállíthatja az ausztrál hadsereg új harci felderítő járműveit.

1000x669@boxer_land

A német Boxer CRV /honvedelem.hu/

A kiválasztott típus a Boxer Combat Reconnaissance Vehicle (Boxer CRV), melyből összesen 211 darabot vásárolnak, 3,3 milliárd amerikai dollár értékben. Az első CRV-ket 2020-ban veszi majd át a hadsereg, melyeket kétszemélyes LANCE toronnyal, benne egy Mauser Mk.30-2 30 mm-es gépágyúval szerelik fel.

A Rheinmetall Defence Australia vetélytársa a BAE Systems Australia és a Patria kettőse volt. Az AMV35 nevet kapott, vesztes ajánlat egy Patria AMV jármű volt, BAE Systems Hägglunds CV9035 toronnyal és az ATK Bushmaster III 35 mm-es gépágyújával.

amv35

A vesztes AMV35 APC /militarytoday.com/

Az első 25 Boxer CRV-t még Németországban építik össze, míg a maradékot a Queensland tartományban lévő Ipswich-ben felépítendő katonai jármű kiválósági központban állítják majd össze. A tervek szerint a felderítő CRV mellett mentő, parancsnoki, előretolt repülés- és tüzérségi irányító, megfigyelő és műszaki mentő változatokból áll majd össze a 211 járműves flotta.


Forrás: honvedelem.hu

1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s