Rövid hírek

Kína “pilóta nélküli” tankokat tesztel

Újra megjelent a Népi Felszabadítási Hadsereg (PLA) Type 59-es harckocsija, ami azt mutatja, hogy Kína megkezdte a “pilóta nélküli” tankok vizsgálatát a fegyveres erők modernizálásának részeként.

A China Central Television (CCTV) állami műsorszolgáltató által március közepéig megjelent videó felvételéből származó képek egy Type 59-t mutatnak be, amelyen további antennák láthatóak, illetve egy katona is van a képen aki egy irányítópult előtt hajtva végre a feladatát. Ez az első alkalom, amikor egy kínai pilóta nélküli harckocsit  hoztak  nyilvánosságra az állami tulajdonú Global Times újság szerint.

p1721596_-_main

Képen a tesztelés folyamata a Type 59 harckocsival és a kezelővel // Forrás: CCTV

Liu Qingshan, a “Harckocsik és  Páncélos Járművek” főszerkesztője elmondta, hogy a 2018. március 20-án bemutatott a PLA 59 MBT típusú, elavult Type 59-est nagyszámú gépi intelligenciával felszerelt pilóta nélküli járművekké alakíthatják át. A Népi Felszabadítási Hadsereg jelenleg körülbelül 2.500 darab Type 59 típusú harckocsit működtet.

“A jövőben a pilóta nélküli tankok képesek lesznek együttműködni más pilóta nélküli platformokkal és integrálhatják a megfigyelő műholdakból, repülőgépekből vagy tengeralattjárókból származó információkat is” – mondta az újságcikk, hozzátéve, hogy ezek a járművek képesek lesznek a folyamatos gyors küzdelemre ami nagyobb állóképességgel is párosul. (persze a gép nem fárad)

A Global Times azonban rámutatott arra, hogy ez a technológia még tesztelési fázisban van. “Bár a CCTV felvételek azt mutatják, hogy az ország sikeresen működtetett harckocsikat távvezérléssel, még mindig sok technikai problémát kell megoldani, mielőtt ugyanolyan harci képességeket tudnak elérni, mint az ember irányította tankok” – nyilatkozta a jelentés.


Forrás: Jane's 360

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s