Rövid hírek

További negyven Szu-30MKI-val bővülhet az indiai légierő

700x466@szu-30mki

Az indiai HAL (Hindustan Aeronautics Ltd) vállalat vezetője, T. Suvarna Raju, a napokban felkereste az indiai védelmi minisztériumot azzal a céllal, hogy tájékoztassa, további negyven Szu-30MKI legyártására van lehetőség, ráadásul olyanokra, melyek a Brahmos rakéta hordozására is képesek.

1000x547@szu-30mki_2

Indiai Szu-30MKI Brahmos rakétával a törzse alatt / honvedelem.hu

A business-standard.com információi szerint, az indiai légierő gerincét jelenleg is a Szu-30MKI típus alkotja, így amennyiben döntés születne a továbbiak legyártásáról, akkor az eddig megrendelt 272 darab 312 darabra duzzadhatna. A HAL hozzátette azt is, hogy egy Szu-30MKI darabára nem több mint 62,6 millió dollár, ez közel harmada a francia Rafale beszerzési árának, mely 165,8 millió dollár, természetesen a kiszolgáló berendezések és fegyverzet nélkül. T.S. Raju továbbá hozzátette, hogy 2010 óta a gépekért változatlanul 62,6 millió dollárt kérnek, illetve ennek köszönhetően akár három repülőszázaddal is bővülhet az indiai légierő. A HAL már az utolsó 23 darab gép összeszerelését végzi napjainkban, így rövidesen teljessé válhat a 272 darabos flotta.

1000x600@szu-30mki-3

Szu-30MKI gyártósor / honvedelem.hu

Az első 50 darab Szu-30MKI még Oroszországban, a maradék Indiában készül. A két fél korábban már megállapodott abban, hogy modernizálják a teljes Szu-30MKI flottát, melyek később Super Szuhoj néven kerülnek hadrendbe, azonban a vállalatok még napjainkig nem egyeztek meg a részletekről. Információk szerint a HAL szeretné a nagyobb részét a munkálatoknak, azonban az oroszok legalább 50%-ban kívánnak részt venni a projektben.

Első körben a Szuhoj modernizál néhány gépet, majd, mint prototípusok vesznek részt a különböző berepüléseken, teszteléseken. Amennyiben sikeresek lesznek a fejlesztések, a csomagot a HAL építi majd be az összes Szu-30MKI-be. Második körben pedig tökéletesítik a különböző fejlesztéseket az indiai légierő igényeinek megfelelően, ezen berendezéseket szintén a HAL fejleszti és integrálja a repülőgépekbe.


Forrás: honvedelem.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s