Rövid hírek

Megkezdődik a Wiesel 1 ellátása CAMAC páncélzattal

ffg_from_germany_will_delivered_wiesel_1_upgraded_with_camac_armour_925_001.jpg

Wiesel 1 légiszállítású támogató harcjármű 20 mm-es gépágyúval ellátva / armyrecognition.com

A Janes Defense információ alapján a német FFG vállalat 2018 végéig leszállítja a német hadsereg részére a CAMAC passzív páncélzattal felszerelt Wiesel 1 prototípusát. 2017 novemberében a Morgan Advanced Materials szerződést kötött az FFG (Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft) vállalattal, hogy fejlesztett páncélzattal  lássa el a német hadsereg Wiesel 1 páncélozott fegyver szállító harcjárművét (AWC).

Az új szerződés alapján a Morgan’s Composites és Defense Systems üzletág, CAMAC páncélzat és túlélési csomaggal látja el a Wiesel 1 platform két változatát egy fejlesztési program részeként. A CAMAC páncél állításuk szerint a harcjármű és a személyzet túlélési lehetőségeit növeli minimális súly növekedés mellett, lehetővé téve a Wiesel számára, hogy magas szinten tartsa a légi szállíthatóságot és a földi manőverezést.

A Wiesel 1-et eredetileg a német hadsereg légiszállítású, könnyű páncélozott lánctalpas járművekkel való ellátására fejlesztették ki. A német hadseregben légi csapatok által használt Wiesel 1 könnyű páncélos olyan fejlesztési megoldást igényel, amely magas szintű ballisztikus védelmet nyújt, anélkül, hogy csökkentené a mozgékonyságot.

A német hadsereg Wiesel 1 két legfontosabb változatát kivánja fejleszteni, köztük a támogató járművet, amely egy 20 mm-es ágyúval- és egy Wiesel 1 TOW változatot amely egy ATGM (Anti-Tank Guided Missile – Páncéltörő rakéta) indítóval van felszerelve.

A Wiesel 1 támogató jármű egy egyszemélyes Rheinmetall Landsysteme (korábban KUKA) típusú E6-II-A1 toronyba szerelt 20 mm-es Rheinmetall MK 20 Rh 202 gépágyúval van ellátva. A fegyver -10 és + 45 fok tartományban mozoghat függőlegesen, és +-55 fokban vízszintesen. Az irányzó egy Zeiss PERI-Z-16 irányzóberendezésen keresztül tud tűztámogatást nyújtani az ejtőernyős csapatoknak. Passzív éjszakai látás is rendelkezésére áll. A Wiesel 1 kezelőszemélyzete két fő, amely parancsnokból / irányzóból és vezetőből áll.

FFG_from_Germany_will_delivered_Wiesel_1_upgraded_with_CAMAC_armour_925_002

Wiesel 1 TOW változat páncéltörő fegyverzettel / armyrecognition.com

A Wiesel 1 TOW-t úgy alakították ki, hogy megfeleljen a német hadsereg követelményeinek és egy Raytheon Systems Company által előállított TOW ATGM rakétaindítóval van felszerelve amelynek kitéríthetősége 45 fok vízszintesen és 10 fok függőlegesen. Hét TOW rakétát szállít, amelyek közül kettő elő van készítve indításra. A Wiesel 1 TOW három fős kezelőszemélyzettel rendelkezik, köztük vezetővel, parancsnok/irányzóval és töltőkezelővel.


Forrás: www.armyrecognition.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s