Q&A

Q&A (2018. November /I.)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves Játékosok!

Hosszabb kihagyás után a Gaijin újabb megválaszolt kérdésekkel kedveskedett nekünk így jöhet a Q&A újabb ‘száma’. Válaszol: Vyacheslav Bulannikov

answers_developers_1000_logo_ru_b634dd0fa6a4c007bce4c0ffb2385d0c_fb14a12d78360b731e5ec8b7d7c375d9-min-min


Légierő

Tudtok valamit mondani az olasz Reggiane ágról? A Re.2000 és a Re.2000 G elég rég óta bent van már, de semmi előrehaladás azóta nem történt.

Igen. Dolgozunk új Reggiane gépen és reméljük ez majd boldoggá teszi az olasz gépek szerelmeseit


Terveztek több irányítható fegyvert, mint a Hs 293 rakéta önmeghajtású, rádiójellel irányított, hajóelhárító szárnyasbomba vagy az AZON bomba? (Esetleg a Ruhrstahl irányított rakéták?)

Nem zárjuk ki a lehetőséget, hogy az egyik majd egyszer a jövőben bekerül a játékba.


Földi erők

Mi alapján állítjátok be a hajszálkereszt nagyítási fokait?

Egy tény alapján: ha ismerjük a valósan és megfelelőnek találjuk azt használjuk, ha nem vagy a valós nagyítás háromszorosnál kisebb, akkor egy alapértelmezett értéket használ a program.


Az olasz harckocsi fában lesznek magyar vagy egyéb tengelyhatalmi harcjárművek? link

Még korai megmondani.


Helicopter (magyarul csavarrepülőgép)

Lesz valaha SB? A simulator játékosok a modifikációkat, csak AB vagy RB eseményen tudják fejleszteni, amik viszont nélkülözhetetlenek néha, hogy SB csatákban használhatóak legyenek.

Lehetséges külön SB event indítása, jelenleg csak földi (kombinált) SB csata áll a rendelkezésükre.


Mik lesznek a tervek a jövőben, lehet reménykedni a játékmenetbe való teljes integrációban?

Úgy gondoljuk, hogy kombinált (levegő + föld) csatákban jön ki igazán a játékélmény. Már elmondtuk, hogy a többi nemzetnek is kívánunk helicoptereket adni, illetve az eddigi nemzetek fejlesztési fáit is szeretnénk kibővíteni.


Leszek valaha levegő-levegő rakétáik?

Szerintünk lehetséges megoldani, egyenlőre a működését és alkalmasságát (funkcionalitását) próbálgatjuk.


Találkozhatunk majd valaha velük tengeri ütközetben?

Mivel jelenleg a legnagyobb hajót és a legkisebb helicoptert is legalább 3 BR választja el nem hiszem. Egyébként meg, hajó elleni rakéták, vagy torpedók felszerelése nélkül értelmetlen helicoptert hajók ellen vinni. Ez rengeteg problémát jelenteni, és sokat kéne dolgoznunk új elemek és metódusok bevezetésén és megvalósításán, hogy lehetséges legyen. (Azért megnézném mit szólna hozzá a Colorado, ha beleküldenék 4 Falanga-t)


Terveztek több Cobra variánst a játékba? Esetleg az AH-1Q vagy az AH-1W “Super Cobra”, az AH-1Z elé?

Igen tervezünk bevezetni több Cobra variánst. (Ctrl+C -> Ctrl+V-vel új járművek? Hogyan is tudnának ellenállni? – a szerk. [poén])


Láthatunk a németeknél még több orosz helicoptert? Például Mi-24D vagy Mi-8?
(A (német) harckocsiágat feltöltetni T-34 meg T-54 harckocsikkal nem akarod? Az egyik a 60-as évekig a másik meg onnantól hemzsegett az NDK-ban)

A Mi-8 valószínűtlen mivel túl bonyolult és komplex, a Mi-24D-n gondolkozunk.


Tervezitek könnyebb helicopterek behoztalát? Pl.: MH-6 Little Bird?

Igen… majd valamikor.


Terveztek segítséget és tanító csatát hozzáadni helicopterekhez, hogy a újabb (kezdő) játékosok könnyebben megtanulhassák az irányítás

Igen, tervezünk.


Flotta

Legutóbb az angol hajókat es csónakokat kaptuk meg, meg tudjátok mondani melyik lesz a következő? (Két nagy hajós nemzetről beszélünk, az egyik uralta a több, mint fél Csendes-óceánt)

Jelenleg még túl korai, annyit elárulhatok, hogy a következő nemzet amelyik vízi járműveket kap, ezen kettőből lesz valamelyik.
(Tehát nem a franciák. Köszönjük, hogy ilyen sokat elárultok, magunktól ezt ki nem találtuk volna – a szerk.)


Vannak tervek arra, hogy valósághűbbé tegyétek a hajók által gerjesztett hullámokat, jelenleg elég insignifikánsak és gyatrák a valóságos másukhoz képest.

Igen, már gondolkoztunk rajta és a kezdeti eredmények biztatóak, be fogjuk vezetni a játékba amint elkészülünk vele.


Lesz valaha nemzetek alapján elosztás a tengeri csatákban. Akár csak szövetségesek vs tengelyhatalmak? (A jelenlegi összevisszaság kicsit gáz, hogy mindenkit csak random bedob egy oldalra RB-ben is.)

Jelenleg a hajók BR-jét vizsgáljuk, mivel a hajók habár összességében hasonlóan erősek. A harckocsikkal vagy a repülőkkel szemben különböző helyzetekben nagyon kijöhet egyes típusok erőssége a másikkal szemben. (Ne haragudjatok, de ez akkora Bullsh.t, hogy nem igaz. Harckocsiban meg repcsiben miért nem? A valóságban pl egy Crusader vs Panther D csatánál a kettő egymástól való távolsága, szinte minden egyéb körülménynél fontosabb tényező. Vagy a levegőben egy Yak-3 vs Bf 109G-2 esetén pl a Yak 100m magasan lefordulja ugyanolyan pilóta esetén a Bf-et, de 5000m magasan a Yak motorja a nem állítható porlasztó miatt kb 0 teljesítményt tud leadni, plusz a szárnyától is leválik a levegő így nagyobb kérdés az, hogy hogy jutott fel egyáltalán 5k magasra.
Úgyhogy légyszíves ne mondj ilyen Gaijin, hogy a körülmények gerjesztette erősség gyengeség megmutatkozás nem számít földón vagy levegőben – a szerk., bocsánat, de kiakadtam)
Illetve a szovjetek és az angolok kaptak olyan hajótípusokat amikkel más nemzetek nem rendelkeznek, így egy olyan csata, ahol különböző nemzetek harcolnak egymással nagyon egyenlőtlen (“unbalanceolt”) lenne. (Azt már megszoktuk)
Esetleg kis eseményeken lehet, hogy lesznek, vagy olyan mintán, mint az SB, hogy meghatározott listát kap a két oldal, hogy mit vihet be.


Lesz valaha hajós SB? (Erre már a Júliusi Q&A-ben is nemet mondtak)   

Nem.


Terveztek változatosabb csatafeladatokat is behozni? Konvoj védelem és társai? (Azok a zárt próbán nagyon jók voltak, sokkal élvezetesebb, mint a mostani foglalósdi – a szerk.)

Jelenleg dolgozunk új csatákon/pályákon és a jelenlegiek fejlesztésén.


Tervezitek a Motobomba FFF torpedo behozatalát?

Ez érdekes (=jól néz ki), gondolkozni fogunk rajta.


Van ötletetek/fogalmatok, hogyan kéne az aknáknak működnie? Jelenleg csak önmegsemmisítésre jók.

Úgy működnek, ahogy terveztük, hogy működjenek, csak nagyon gyors csónakokon és közvetlen közelről érdemes használni. (Illetve, mint a robbanómellényt, neked már úgyis mindegy, de még elviszed magaddal a közvetlen közeledben lévőket.)


Tervezitek kevésbé észlelhetővé tenni a torpedokat RB-ben. (100 m-en távolabbról hajóból csak akkor venni észre a vízfelszínre gyakorolt hatását(kis fehéres feléd tartó csíkot), ha valaki folyamatosan jó irányba néz és nagyon jó a szeme. Hozzáteszem repcsiből már 1 km-ről látszik. – a szerk. De gondolom kérdezőnk nagyon nem tudja a torpedokat rendesen használni )

Igen, a topredók vízfelszre gyakorolt hatásának kirajzolási távolságának változtatása az egyik legkönnyebb RB csata kimenetelére hatással lévő változtatási opciónk.


Tervezitek növelni a hajók ellenálló képességét (HP-ját), jelenleg néha nagyon kevés sérülés után a játék halottnak tekinti, mikor a valóságban ennél hatványozottan rosszabb állapotban lévő hajók is a vízfelszínen tudtak maradni. (A földközi tengeren egy csatahajó 2 Fritz-et is túlélt a szicíliai (Husky) hadműveletben, igaz utána 1 évig tartott míg a károkat kijavították) Olyanok is, amelyeknek pl a teljes orr-része leszakadt, vagy a hajótest haránt-irányban kettérepedt.

A valóságban is az ilyen hajók csak nagyon lassan tudtak mozogni és a csatára gyakorolt hatásuk minimális volt. A játékban egy bomba vagy torpedo találat nem jelent azonnal halált, ha a sebzés nem éri el a hajó megsemmisülési HP-ja szintjét.


Terveztek segítséget és tanító csatát hozzáadni a csónakokhoz és hajókhoz, hogy a újabb (kezdő) játékosok könnyebben megtanulhassák az irányítás

Igen, dolgozunk rajta reméljünk minden sínen halad és hamarosan bevezethetjük.


Többi Q&A


Ti is tehettek fel kérdéseket(angolul vagy oroszul), illetve a korábbi Q&A-ket is megtekinthetitek a forum-on.


Forrás: War Thunder Hivatalos Oldal

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s