Hírek

Botrány a hivatalos orosz War Thunder streamben.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves játékosok!

A Gaijin közvetítője Andrey Artamokhin, elfogadhatatlan kijelentést tett a War Thunder 1.87-es frissítését bemutató streamben.

Az eset március elsején történt, amikor a Gaijin hivatalos közvetítői bemutatták az 1.87-es frissítés újdonságait.

Andrey reakcióját az váltotta ki, hogy a nézők megkérdezték a twitch chatjén, hogy az újonnan játékba kerülő premium járművekre lesz-e valamilyen leárazás a boltban. Ekkor Andrey a nézőkre a “bicharas” kifejezést használta, amit “nyomorék koldusnak” lehetne fordítani. (a szó pejoratív és nem ‘testi fogyatékkal élőt’ jelenő értelmében)
Az egész mondata valahogy így hangzott: “Szeretném köszönteni az összes nyomorék koldust, aki azt gondolja, hogy le kéne akciózni az új járműveket. Remélem jól vagytok a kis világotokban, ahol a legújabb telefont és összes terméket azonnal leakcióznak. Remélem mind belefulladtok a hányásotokba.”

Ez azonnal felkeltette a nézők haragját, ami a közvetítés további részére is rányomta a bélyegét. Így az eset csak tovább fajult. Az egész streamet végül a tervezettnél hamarabb leállították, a felvételt és minden nyomát azonnal törölték. Persze a nézők sem voltak restek a részletet azonnal lementették, nem tudjuk meddig, de egyelőre itt megtekinthető.

Az eset összerántotta az orosz játékosokat, akik #МыНеБичары (nem vagyunk koldusok) jelszóval, felszólították Andrey Artamokhin-t, hogy kérjen a kijelentéséért bocsánatot, illetve a Gaijin-t, hogyha előbbi elmarad, azonnal menesszék a hivatalos közvetítők közül.

Kisebb huzavona után végül a Gaijin bocsánatot kért, és jelezte, hogy követező pár közvetítésen nem lesz ott Andrey Artamokhin, aki most ideiglenesen, rövid időre, más feladatokat fog betölteni.

Az eset még nem zárult le, a felháborodott játékosok megfogalmazták, hogy már elegük van belőle, hogy a Gaijin lekezeli őket, és egyátalán nem törődik velük, nem hallgatják meg kéréseiket, tanácsaikat. Hogy lesz-e további fejlemény az majd kiderül. Bármi történik mi hírt adunk róla.

Az említett stream, Andrey Artamokhin a bal oldalon világos pólóban.

Hozzászólás