Hírek

Merkava Mk. I: Tűzszekér

A Merkava Mk. I Izrael első saját fejlesztésű MBT-je. A híres Merkava a “Harctéri mérnök” event keretein belül lesz megszerezhető, és az amerikai fejlesztési fába fog kerülni.

Röviden: Egy jól-védett és mozgékony izraeli MBT, a 105mm M68 ágyúval felszerelve.

image

Története

Az 1960-as évek közepén Izraelben felmerült a saját fejlesztésű harckocsi ötlete. Ennek szükségességét csak erősítette, hogy 1967-ben a Nagy-Britanniával a Chieftain MBT licenc eladásáról szóló tárgyalások elakadtak. Mivel a britek elérték az amerikaiaknál is, hogy ne adjanak el modern tankokat Izraelnek, 1971-ben megindult a hazai tank fejlesztése.

Az izraeli tank dizájnját nagy mértékben befolyásolta az 1973-as Jom Kippur háború, ahol komoly veszteségeket könyveltek el. Ennek hatására az elsődleges cél a legénység túlélésének biztosítása lett. 1974-re elkészültek az első prototípusok, és majdnem egy évtizednyi fejlesztés után 1979 decemberében szolgálatba állt a Merkava Mk. I. Modernizált variánsai a mai napig szolgálnak az izraeli erőknél.


image

Ellentétben a többi kortárs MBT-vel, a Merkava egyedülálló dizájnnal rendelkezik, és nagy hangsúlyt fektet a legénység túlélésébe, valamint a tűzerőbe, ellenben a mozgékonysága hagy némi kívánnivalót maga után.

Háttérkép letöltés: 1280×1024 1920×1080 2560×1440

Fegyverzete a jól-ismert 105mm ágyú, mely a szokásos NATO lőszereket használja, amikkel kényelmesen le tudja kűzdeni legtöbb ellenségét. Mivel a legénység túlélése a prioritás, a Merkava egyedi kialakítással rendelkezik. Rétegelt páncélzat, tág belső tér és rendkívül védett helyen elhelyezett lőszerrekeszek adják a magas túlélőképességét. Ugyanakkor a Merkava a 60 tonnás súlya és az alig 963 lóerős motorja miatt szegényes mobilitással rendelkezik, 46 km/h végsebességgel és 8 km/h tolatási sebességgel.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Az event Merkava Mk. I egy rendkívül különleges, és egyben hatékony MBT, így ne maradj le róla, és szerezd meg a “Harctéri mérnök” eventen!


Forrás: War Thunder

Kategóriák:Hírek

2 replies »

Hozzászólás