WT vicces

WT vicces: az amerikai csodafegyver (amely “könnyedén” elpusztítja a Tigrist)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves játékosok!

War Thunder alternatív történelem:

Japán az amerikai atombombázás hatására, egy utolsó élet-halálra menő küzdelmet kezdeményez, hősiességük eredményeképpen sikerül meghódítaniuk a Csendes-óceánt, sőt a Egyesült Államok nyugati partján még a partraszállás is sikeresen zárul.

Az USA saját országának védelmére kénytelen visszahívni külföldön harcoló csapatait, aminek következtében Németország újra visszaszerzi Európát.

A japán közepes harckocsik – kiegészülve a licence-elt Tigris harckocsikkal – kíméletlenül szelik át az Egyesült Államokat elpusztítva minden ellenséges harckocsit, amit az amcsik eléjük dobnak.
Az USA-nak egyetlen lehetősége maradt: a közép-amerikai sivatag. Maguk mögött a földet “felégetve” és a vasútvonalakat szétrombolva vonulnak vissza. Egy kiválasztott amerikai sivatagi kisvárost jelölnek ki, ahol csapdába csalhatják a japánokat, megtörve ezzel lendületüket. A cél az, hogy az M4 Sherman, M18 Hellcat és M10 Wolverine harckocsik becsalogatják a japán Tigriseket a kisvárosba, ahol aztán a csodafegyverrel elintézik őket.

A terv be is jött, sajnos a általános arányok itt is megmutatkoztak, a megnevezett harckocsik még 7-en sem tudtak elbánni a Tigrissel, de céljuk nem is ez volt, hanem a nagymacska becsalogatása a városba, ami sikerült is.

Egy óvatlan pillanatban egy ház elöl kitört, az amcsik legdicsőbb MBT-je, a mind földi, mind légi célpont, de még gyalogság ellen tökéletesen hatékony M16 önjáró (légvédelmi)löveg. A teherautó test fantasztikus mobilitást kölcsönzött a harckocsiknak, míg fegyverzetének, a második világháború talán legjobb .50 kaliberesét az M2-es Browning géppuskát kapta, sőt abból mindjárt négyet.

A Tigris legénysége nem számított a hirtelen támadásra, az M16 irányzója azonnal leadott egy hosszabb sorozatot a harckocsi kémlelőnyílásaira ezzel megvakítva a személyzetet. Majd kihasználva fantasztikus mobilitását, a pár száz métert átszökkenve azonnal a nehéz harckocsi oldalába került, ahonnan ismét tüzet nyitott, a csak 80 mm vastag toronyoldalra, illetve a tigris testének alsó lemezére, ami a futógörgők mögött csak 60 mm.

A páncélzat egyre kevésbé bírta, az átütő találatoknak a parancsnok egyből áldozatul esett, a maradék legénység, is egyre sárgult (bocsánat, nem úgy), de a lövések oldalán helyet foglalók már vörösödtek is. Az irányzó sérülései ellenére is minden tőle telhetőt megtett, hogy a harckocsi tornyát az ellenségre irányítsa, ebben a sofőr is segítségére volt, kihasználva hogy a harckocsi helyben is tud fordulni.

A harc egyre élesebb, a német löveg egyre közelebb, az ellenséges harcjárműhöz, de vajon bírni fogja a lövész a 12.7 mm-es átütő találatokat?
Siker! Végre a löveg az ellenfél felé néz. Tűz!
Csoda! A 8.8 cm-es lövedék átütötte az amerikai páncélzatot, a legénység vagy a meglepetésükben, vagy a motor találat miatti felrobbanásának okáért, elhagyta a harckocsit, viszont a japánokon már ez sem segített. Az irányzó ujja a ravaszon maradhatott, mert még egy 12.7 mm-es lövedék eltalálta a Tigris egyik löszeltárolóját, amitől a harckocsi azonnal darabokra robbant, minden benne ülő katonát vitt magával a túlvilágra.

Habár a M16 is tönkrement, az akció garantált siker volt, végre találtak az amcsik valamit, amivel felvehetik a versenyt a Tigrissel szemben, ha csak közeli távolságokról is. A gyártást azonnal átállították, az M4A1 Sherman és M18 Hellcat helyett azonnal átálltak M16-os harckocsik, és M2-es géppuskák gyártására, amivel először megállították Japánt, majd egyedül megnyerték a második világháborút. Azóta senki nem meri az USA egyeduralmi státuszát megkérdőjelezni, bárhol demokráciahiány vagy olaj alakul ki az USA M16-os MBT serege azonnal elindul, hogy garantálja a békét, az igazságot és az amerikai útirányt. (“peace, justice, and the american way”)

Köszönjük minden olvasóknak, ezzel le is zárult az alternatív történelmi rész, köszönjük a War Thunder támogatását, hogy valósághű szimulációkkal segítenek, hogy átélhessük a második világháborús valódi viszonyokat, és megérthessük, miért lett az USA és a Szovjetunió a két világbirodalom a konfliktus után majdnem fél évszázadig.

Ha valódi történelmi tényekre vágytok látogassátok meg cikkek, bemutatók, háttér, vagy történelem rovatunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s