Hírek

Adatkártya(statcard) verseny eredményhirdetés

Lezárult az adatkártya(statcard) verseny, a díjazottakat itt olvashatjátok illetve nevezettek közül a wtinfo kedvenceit is.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves olvasó!

Lezárult az adatkártya(statcard) verseny, a díjazottakat itt olvashatjátok illetve nevezettek közül a wtinfo kedvenceit is. (a jármű nevére kattintva a nevez)

Első helyen a Yamato végzett, gratulálunk ShimakazeChan.
Az adatok correctnek tűnnek, szép munka, ha az elfogultság miatt a magyar járműveket nem vesszük számításba talán nálunk is ő lett volna az első.


Második helyezett a Ju 287, készítője FireStarter93Rus.
Az adatoknál néha összekeveredtek az elsö és a második típus tulajdonságai, de szép megvalósítás. Megint csak egyet kell értenünk EpicBlitzkrieg87 játékostárunkkal.


Harmadik helyezett igeticsu, TOG 2 harckocsija.
“Kell még valamit mondanom, Ildikó?” Az ikonikus ‘egyszemélyes’ konvoj, amit már nagyon régóta várnak a játékosok, mint egyszer majd érkező premium harckocsi.


WTInfo ‘különnyertesek’

Minden nevezett magyar harcjármű. (képek a linken)

A további ‘nyertes’ járművek neveire kattintva a nevezett ‘postok’ is megtekinthetőek, róluk képet a cikk alján találhattok. A járműveken a rájuk kapott kedvelések (like) sorrendjében haladunk.

Bob Semple, mivel mással is kezdhetnénk, mint az élö ‘memetank’, mást nem is kell mondani, ez az új-zélandi vacak, valahogy meme lett. Egyértelmű, hogy említést érdemel.

Heinkel Lerche, a német kísérleti repülő, Németország és a világ egyik első VTOL repülője. Ahogy a németeknél már megszokott, ez a gép is évtizedekkel megelőzte korát. Ki tudja mi lett volna belőle, ha nem egy háború és bombatámadások által sújtott ország próbálja sietve sikerre vinni, hanem egy sokadik békeszerződést a szövetségesek elfogadnak és a szabad Németország (nem elhurcolt) tudósai tovább fejleszthetik a technológiát.

O-I Production, az egyetlen (félig) elkészült japán nehézharckocsi, a japánok így is rendelkeznek rengeteg prototípus járművel, így még egy annyira nem árthat, az O-I megjelenésben és minőségben is kiemelkedik a sok (félig) ctrl+c -> ctrl+v ST-A/B modeltöl, és végre lenne egy kifejleszthető japán nehézharckocsi, amire már annyian régóta várnak.

Blohm & Voss BV 141, egyedi, érdekes, és gyönyörű. Mivel elsődlegesen felderítőgép ezért sok hasznát nem vennénk a játékban (esetleg ha a spotting rendszert ö is megkapná) viszont a ‘megvan mert különleges’ rejtett tier I-es járművek sorába simán bekerülhetne. (A Tupolev 3, a Po-2 és az MBR mellé)

Tank AA, 20 mm Quad, “(Sherman) Skink“, kellene már egy jó légvédelem az amerikai harckocsiágba, a Skink tökéletes lenne (még ha kanadai is). 4 db 20 mm-es gépágyú, Sherman test, a látvány pedig ne tévesszen meg senkit, azok az gépágyúk akár 80 fokos szögbe is állíthatók, így közvetlen felülről sem tudnak minket támadni.

McDonnell XF-85 “Goblin”, kicsi, gyors és veszélyes. Aki játszott már a Bf’42-vel az tudja milyen jó kis repülő a Goblin, méltó ellenfele lenne a Komet-nek (Me163), mind sebesség, mind mobilitás terén.

Pz.Kpfw. V/IV, most mondjátok, hogy nem aranyos. A játékban még értelme is lenne, a Párduc torony ugyanis nagyon nem úgy működik, mint a valóságban védelem terén. Megépítéséhez pedig szinte csak a ‘copy’ és ‘paste’ parancsokat kellene használni, ami a gaijinnál egy erős pozitív faktor.

Type 5 Ho-Ru, a két Ho-Ni mehetne mappában tier III-ba, ő meg tier II-be a helyükre, alacsony profil, gyorsan töltő kis kaliberű ágyú, jó gun-dep és közepes mobilitás. Igazi páncélvadász, amiből a japánok eddig hiányt szenvednek.

Focke-Wulf Ta 183. Ismerős? Nem véletlenül. A Ta 183 megoldásait, tapasztalatait és kialakítását rengeteg háború utáni jet-nél felhasználták. Érdekes lenne egyszer látni az eredetit is, hogy mit tud. Nagy végsebesség, jó agilitás, és halálos fegyverzet, kell ezen felül más?

Heinkel He 111Z “Zwilling”, Bf-ből már megkaptuk a Zwillinget, ha nem is teljesen valós adatokkal. Habár a gépet vitorlázógépek vontatására fejlesztették ki, de szükség esetén hajók és földi célpontok ellen is használták, ilyen célokra 4 db Hs 293 hajó elleni irányított rakéta vagy 7200 kg bomba cipelésére volt képes, mindkettő komoly teljesítmény WT-hez viszonyítva, így a Heinkel Zwilling egy legalább annyira szükséges járműve a WT-nek, mint Messerschmitt párja volt.

Bismark osztályú csatahajó, Tirpitz, a Yamato mellett a másik nagy vízi óriás a Tirpitz is egyszer csak be fog kerülni a játékba, legalább is reménykedünk benne. A 1936-ban vízre engedett hajót csak folyamatos kegyetlen bombázás árán egy földmozgás miatti borulás győzte le, a hajó egyes német nagyvárosoknál is több bombát kapott és ki tudja meddig bírta volna még, ha a földcsuszamlás el nem intézi.

BT-42, a Szovjetunió egyik legjobb harckocsija, felszerelve egy 4.5 inch (114 cm)-es angol tarackágyúval, kell ennél több ok az élvezetre. A harckocsi megtartott az alap erényeit, de kapott mellé hatalmas sebzést és német HEAT löszerének köszönhetően háború végi szovjet harckocsikat megszégyenítő átütést.


Mi ezt az egy tucat járművet választottuk, ti nektek melyik/melyikek a kedvencetek? Esetleg betennétek valamelyik Sukhoi bombázót, vagy egy modern járművet? Írjátok le hozzászólásban a véleményeteket!

Bármelyik képre kattintva az összeset megnézhetitek eredeti méretben galériában.

1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s