Hírek

Mi-28N: Közeledő pusztítás

Az egyik legjobb modern harci helikopter a War Thunder-be érkezett: az orosz Mi-28N!

image

Előnyök

  • Jó pilótavédelem
  • Sokoldalú
  • Hőkamera

Hátrányok

  • Kifogásolható manőverezőképesség

image

Történelmi háttér

A szovjet-afgán konfliktus megmutatta, hogy a szovjet hadseregnek szüksége van az eddigi többcélú helikopterek helyett egy pusztán harcira, mely többek között képes hatékonyan leküzdeni ellenséges páncélozott célokat. 1976-ban a Szovjet Minisztertanács kiírt egy tendert egy új forgószárnyasra, melyre két cég pályázott: Kamov és Mil. Azt a kört a Kamov nyerte, 1993-ban állt szolgálatba a Ka-50 “Black Shark”.

A Mil mérnökei nem adták fel, továbbfejlesztették és tökéletesítették a Mi-28A-t, hogy minden időjárási körülmény között és minden napszakban használható legyen. Ennek eredménye a Mi-28N “Night Hunter” lett, mely az orosz hadsereg elsődleges harci helikopterévé vált.

A Mi-28N jelenleg sorozatgyártás alatt áll. Exportálták Irakba és Algériába is. A tűzkeresztségen a Szíriában állomásozó orosz erők kötelékében esett át, ahol részt vett többek között Fallujah felsusbadításában és a Ramadi csatában.


Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

A Mi-28N Havoc az szovjet/orosz fejlesztési fa új csúcsragadozója. Egy modern harci helikopter a legmodernebb technológiával felszerelve.

Az orrrészen található forgatható 30mm-es 2A42 gépágyú (ugyanaz, mint a BMP-2-n) AP befűzése könnyedén ementálit tud csinálni az ellenséges földi célokból. Emellett, ahogy egy rendes harci helikopterhez illik, további fegyverek széles választéka áll rendelkezésre.

Választhatunk 23mm-es gunpodok és irányítatlan rakéták között. Emellett ott vannak a Mi-35M-ről már ismert irányított fegyverek is: a 9M120 Ataka ATGM-ből legfeljebb 16-ot vihetünk magunkkal. Légi célok ellen pedig ott van maximum 8 kiváló 9M39 Igla-V infravörös légiharc rakéta. Ha viszont a rakéta rossz oldalán találod magad, infracsapdák állnak rendelkezésedre.

Mozgékonysága hasonló, de jobb, mint a Mi-35M. A Havoc híres a passzív védelméről, a kabin lényegében egy moduláris páncélozott kapszula. Természetesen a védelme nem elegendő egy közvetlen rakétatalálat, vagy egy sorozat páncéltörő lövedék ellen, de elégséges kisebb kaliberű lövedékek és repeszek ellen.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Mindent összevetve a Mi-28N a kiváló repülési tulajdonságok, valamint az erőteljes és sokrétű fegyverzet miatt az egyik legjobb helikopter a játékban.


Forrás: War Thunder

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s