Hírek

[Összeszerelős event 2021/I] SU-76D

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

Tavalyhoz hasonlóan idén is lesz április elején egy összeszerelős event, melynek első bemutatott jutalma a szovjet SU-76D páncélvadász.


Előnyök

  • Jó ágyú
  • Alacsony felépítés
  • Prémium

Hátrányok

  • Gyenge páncélvédelem

image
image

Története

A háború közepén a különböző szovjet tervezőirodák serényen dolgoztak új járművek létrehozásán. A Gorkij Autógyár mérnökei egy dízelmotoros könnyű páncélvadásszal álltak elő, ami zárt küzdőtérrel és döntött páncélzattal volt ellátva. Úgy tervezték, hogy a T-70 könnyű harckocsi alvázát fogják felhasználni hozzá, fegyverzetéül egy 76 mm-es ágyút szántak.

Tervezés közben problémák akadtak a dízelmotorral, melynek megoldására két lehetőség állt előttük: vagy amerikai gyártmányú GMC-71 dízelmotort használnak, vagy elkezdenek gyártani egy saját, hasonló motort. Emellett a 76 mm-es ágyú már nem jelentett elegendő tűzerőt a német páncélosok ellen, így a SU-76D (D, azaz “dízel”) projektet leállították. A tervezőiroda második járműve a SU-57B lett, melyet már ismerhetünk a játékból.A játékban

Miután évekig porosodott használatlanul, egy újabb összeszerelős event keretében fog bekerülni a War Thunder-be, mint Tier II prémium. Alapvető kialakításában hasonlít a német J.Pz. 38-ra [“Hetzer”]: olcsó, alacsony kialakítású és döntött páncélzatú. A különbség természetesen az, hogy a SU-76D esetében egy olyan olyan alvázat választottak, ami nem tudott plusz tömeget elbírni, ezért sem jobb páncélzattal, sem jobb mobilitással nem tudták ellátni.

A SU-76D a T-70 könnyű harckocsi alvázát használja, így hiába aránylag könnyű súlya, ne várjunk tőle átlagosnál jobb mozgékonyságot. A páncélzatára szintén nem támaszkodhatunk majd, géppuskák és kósza repeszek ellen éppen megvéd, de semmi komolyabbtól. A tűzerejére legalább valamelyest számíthatunk, a kései T-34-76-ról már ismert F-34 ágyú elégséges tűzerőt ad a saját szintjén megjelenő ellenfelei leküzdésére.


Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


Nagyon lerövidítve ez kvázi egy SU-57B, csak 76 milliméteres ágyúval felszerelve és prémium szorzókkal megfűszerezve. Hamarosan az event részleteit is megtudhatjuk majd.


Korántsem megerősített információ, de elvileg négy jármű lesz az event része (a lista még a SU-76D hivatalos bemutatása előtt bukkant fel, azaz ha nem is igazi szivárgás, legalább egyet már “eltaláltak”):

  • SU-76D páncélvadász (USSR)
  • Ariake c. Yūgure (DD-184) romboló (JP)
  • XM8 AGS könnyű harckocsi (US)
  • korai F-4F Phantom II (GER)

Forrás: War Thunder

2 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s