Hírek

[Összeszerelős event 2021/I] Fletcher osztályú romboló a japánoknak: JDS Yūgure (DD-184)

A Tavalyihoz hasonlóan most is lesz lehetőségünk vízi járművet szerezni az Összeszerelős event-en.
Kisebb pozitívum, hogy idén viszont már nem egy csónakkal szúrja ki a szemünket a gaijin, hanem a játék egyik ‘legalapabb’ rombolójával egy Fletcherrel, ami a japán nemzethez fog érkezni Yūgure néven, mint Tier II-es premium.
[Először amikor csak a nevet láttam én is megörültem, hogy érkezik a Hatsuharu osztály, de sajnos nem 😦 – a szerk.]


Története

A második világháború után az Egyesült Államok is részese és haszonélvezője volt a szétrombolt és tönkretett vesztes országok lefegyverzésének és saját járművek bérlésében való rákényszerítésének.

Utóbbinak kiváló oka és indoka is volt a kommunista országok által való fenyegetés, és persze kiváló eszköz is volt arra, hogy a saját fejlesztések helyett a lerohant országokat gazdaságilag és politikailag függővé tegyék az Egyesült Államok számára.

A majdnem kétszáz példányszámban elkészült Fletcher osztályú rombolók USS Richard P. Leary névre keresztelt darabja is ezen program keretében került a japánok által bérelt hajók közé, akik saját szolgálatban a Yūgure nevet használták.


Játékban

A hajótest másolata a játékban megtalálható három Fletcher osztályú rombolónak: Fletcher (DD-445) · USS Bennion (DD-662) · USS Cowell (DD-547), fegyverzetben leginkább a USS Cowell-lel egyezik meg. Viszont az eventet végigszenvedő játékosok által megszerzett Fletcher gyengébb lesz testvéreinél, egy torony hiányozni fog róla, így csak 4 db 127 mm-es ágyúval fogunk rendelkezni, emellett pedig a torpedóvetőket is leszerelték, így a rombolók egyik leghatékonyabb harcmodorára is alkalmatlan lesz.

Habár ezen gyengeségei miatt viszonylag alacsony (kezdő hajó körüli) BR-re számíthat és premium státusza miatt Tier III-ig könnyen csak vele kihúzhatjuk a japán hajókat, még ezen céljában is hátráltatja, hogy az amerikai és japán hajók stílusa teljesen eltér, így aki ezzel húzza ki a japánokat Tier III-ig, annak később nagyobb BR-ben sokkal nehezebb dolga lesz ott hozzászokni a japán hajókhoz.

A gaijin által kivágott torony helye tisztán látható.

Eddig a négyből három tippünk tökéletesen bejött, így számíthatunk rá, hogy a negyedik jutalomjármű az XM8 [számomra Leopard 1-re nagyon hasonlító] amerikai harckocsi lesz.

1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s