Hírek

Tervezett Gazdasági változtatások — 2022. Február

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves játékosok!

A legutóbbi gazdasági változtatás fél éve volt. Ezen hosszabb szünet után most komoly változtatások lehetőséget vetette fel a gaijin.


A játékosok nyomására mostantól a vereségért járó 40%-os levonás és a győzelemért való 40%-os “bónuszt” a gaijin lecsökkenti +/-20%-ra RP és +/-33-ról +/-13 %-ra SL szempontjából. Ez azt jelenti, hogy a csata végén kapott értékek sokkal kevésbé fognak függni a csata kimenetelétől és sokkal inkább az adott játékos teljesítményétől.

Emellett a gaijin egy további játékosközösség által elég erősen kritizált ‘probléma’ orvoslása felé is hajlani kezd, ami pedig: a járművek javítási költségének és jutalmazási szorzóinak manipulálásával való egyensúlyozása.

Jelenleg az összes jármű javítási költségét és jutalmazását egyénileg állítja a gaijin, annak függvényében, hogy azt szeretnék, hogy az adott járművel a jelenleginél többen, vagy kevesebben játszanak. (Például a Ferdinand páncélvadász javítása már időtlen-idők óta az egekben van, mivel a gaijin azt szeretné, hogy kevesebben játszanak vele.)

Ennek kismértékű megváltoztatására most esély nyílt a játékosok számára. A gaijin beadta a derekát és felvetette a lehetőséget, hogy az említett értékek ne egyénileg, hanem egy függvény alapján legyenek beállítva.

Ezen függvényben a fő szempont a jármú Tier-je, típusa, fejlesztési fájában elfoglalt helye és fejleszthető/rejtett/prémium státusza. Ezzel a gaijin továbbra is tudja manipulálni egyes géptípusok javítási költségével, (Bombázóké továbbra is magas marad) viszony elveszti a lehetőséget járművek egyénileg való buffolására/nerfelésére’ ‘.

Ez elsőre egyértelműen pozitívnak tűnhet, viszont ott bujkál az ember fülénél a kisördög, hogyha a gaijin elveszít egy lehetőséget akkor ezentúl csak a BR és a rejtett értékekkel való manipulációja marad járművek “egyensúlyozására”. Tehát lehetséges, hogy meg fog nőni a sebzésértékek, HP-k, és hajtóművek teljesítményével való manipuláció. (Például: Egy frissítés után a repülő nem fog tudni fele olyan jól sem emelkedni, ami eddig sok lövés kibírt most egytől halni fog és vica-versa, a 88-as egy embert sem tud megölni átütés esetén, stb.)

A jelenlegi egyéni rendszer mellett való maradásról vagy az új rendszerre való váltásról az alábbi linkre rákattintva lehet szavazni. (Gaijin bejelentkezés szükséges.)


Összegzés

A gaijin a jelenlegi rendszerrel való kompromisszumot is felajánlott, amiben komolyabban csökkentik a javítási költségeket ezzel azoknak is kedvezve akik maradnának a jelenlegi egyénileg állított értékeknél, de szeretnének kedvezőbb gazdasági rendszert a War Thunderben. Mivel az értékek csak reprezentatívak és bármikor változhatnak, a komolyabb írott kiértékelés elmarad.

A táblázatban minden változtatás megtalálható az összesítés a jelenlegi és a Tier-es rendszer összehasonlítása, amiben jelenleg a Tier-es általánosan magasabb javítási költségeket, de magasabb jutalmazási szorzókat is képvisel.


A gazdasági változtatások mellett a német F-104G felkerül Tier VII-be, illetve változnak a fejlesztési és vásárlási költségei az olasz könnyű harckocsi ág (első oszlop) Tier VI-os járműveinek.


Táblázat


A táblázat megnyitása új ablakban

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s