Hírek

WT WiKi – Első számú lőszer rekeszek és automata töltőberendezések

Maintenance (24)

Kedves játékosok!

A War Thunder 1.77 “Advancing storm” frissítésében egy új rendszert mutatnak be a lőszer újratöltésére a harckocsik csatájában.

Egyre több tank és páncélvadász rendelkezik automatikus töltőberendezéssel és gépesített lőszeres rekeszekkel a War Thunderben. Korábban minden újratöltés a következő alapelvre épült: a játékos az összes lőszert időközönként ki lőtte a rekeszből, majd elég hosszú ideig vártunk arra várva, hogy a rekeszt teljesen újratöltse (vagy nem), hogy újra képes legyen lőni. Ez a logika nem tükrözi az automatikus töltőberendezések és a gépesített lőszeres rekeszek valós működési elvét, ezért úgy döntöttek, hogy frissítik a játék ezen aspektusát.

A játékban lévő a harcjárműre vonatkozó maximális tűzgyorsaság csak akkor érhető el, ha az első számú (fő) lőszer rekeszt használja. Ha az első számú lőszer rekesz lövedékei kifogynak – és nem töltik vissza – akkor az újratöltési idő növekedni fog (a tűzgyorsaság pedig csökkenni), ha más rekeszeket használnak.

A War Thunder 1.77-es frissítésében jármű információs kártyáján feltüntetett maximális tűzgyorsaság csak akkor érhető el, ha első számú lőszer rekeszt használod (ha rendelkezésre áll). Miután az első számú lőszer rekesz ürítése megtörtént, egy másik rekeszből egy másik lövedék azonnal betöltődik az ágyúba. Ezt követően automatikus töltőberendezések vagy a gépesített lőszeres rekesz újrakezdi a feltöltést. Az első számú lőszer rekesz újratöltése során az események különböző módon folytatódhatnak attól függően, hogy gépesített vagy sem:

  • Ha az első számú lőszer rekesz gépesített (a jármű fel van szerelve rakodó mechanizmussal vagy gépesített lőszer rekesszel), akkor a jármű csak ezt az opciót töltheti vissza. Így az első számú lőszer rekesz töltése után a többi lőszertartóból egy új lövedéket tölt először a rekeszbe és csak akkor töltődik be az ágyúba és akkor jöhet a lövés. Ez azt jelenti, hogy két következetes rakodási ciklus van. Abban az esetben, ha a lövés nem következik be, akkor a lőszer rekesz újratöltése lőszerrel más állványokból történik. Például: a T-64B lőszer-feltöltés (az első számú lőszer rekesz üres – itt úgy hívják, hogy forgó lőszer tároló) után 7 másodperc helyett 42 másodperc (35 a rekesz + 7 a betöltött pótlása)
  • Ha a harcjármű nem rendelkezik gépesített első számú lőszer rekesszel és az első számú lőszer rekesz üres, az új lőszer rekesz új lövedéke közvetlenül az ágyúba kerül és az újratöltési idő megnő. Ha nincs lövés, akkor a rekesz újratöltése másik lőszer rekeszből történik. Mindkét forgatókönyv időbeli lefutása ugyanaz. Például az M1 Abrams – amelyben nincs gépesített lőszer rekesz – újratöltési ideje az első számú lőszer rekeszből 5 másodpercet vesz igénybe és ha az első számú lőszer rekesz mind a 25 lövedékét kilövi, akkor az újratöltés már 10 másodpercig fog tartani.
  • Ha az első számú lőszer rekesz feltöltése folyamatban van és végrehajtásra kerül egy lövés (nem számít, hogy gépesített-e vagy sem), a feltöltés megszakad, és csak a lőszer rekeszben lévő lőszer lesz betöltve. Amikor a tüzelési ciklus megszűnik, a feltöltés ugyanazon idő elteltével folytatódik.
shot_2018_c057bfca02ed0ee084a9d085356d3b35_03_c057bfca02ed0ee084a9d085356d3b35_09_16_c057bfca02ed0ee084a9d085356d3b35_19_c057bfca02ed0ee084a9d085356d3b35_51_EN_c057bfca02ed0ee084a9d08535

Az első számú lőszer rekesz speciális képernyőn látható. (az Leo 1A1 új lőszert is kap úgy tűnik)

Kövesd mindig ezentúl az újratöltési folyamatot és a lövedékek számát a csatában – csak nyomd meg a “röntgen mód” gombot (“o” alapértelmezés szerint).

Ne felejtsük el, hogy a lőszer rekesz elosztás minden egyes járműre egyedi és a rakodási mechanizmus függhet a legénység elhelyezkedésétől és elrendezésétől.

Mindig az első számú lőszer rekesz élvezi a legmagasabb prioritás a feltöltésnél, így amikor a lőszer rekesz üres vagy majdnem üres, lőszer ide töltődik először (amikor egy játékos a foglalási ponton van), majd ezt követően a töltődik a többi rekeszbe. Mindaddig, amíg a lőszert nem tölti fel minden tüzelés megszűnik, a maradék lőszer pedig betöltésre kerül az első számú lőszer rekeszbe.

Az első olyan járművek, amelyek első számú lőszer rekesz funkciókat kapnak:

Leopard 1, Leopard A1A1, M46/M46 Tiger, M47/mKPz.47, M48A1, MBT-70/KPz-70, M60/M60A1 (AOS)/M60A1 RISE (P), T95E1, STB, Type 74, Centurion Mk.10, Vickers MBT, Т-54 (összes verzió), Т-55А, Т-62, IS-3, Object 906, FV4004, Conqueror, Object 268, Object 120, SU-122-54, AMX-30 (összes verzió), Chieftain (összes verzió).

Ezek a változtatások az automata töltőberendezések és a gépesített első számú lőszer-rekeszek működését logikusabbá teszik, és a harckocsi parancsnokoknak új lehetőségük lesz a harci taktika megválasztására a jármű és az ellenséges járművek újratöltési jellemzői alapján. (Lehet mindet megtanulni és kitapasztalni – a szerk.)

Bizonyos járműveken (alapvetően az V. és a VI. rangban lévő járműveken) nincsenek speciális tartó rekeszek a kényelmes tároláshoz és a lövedékek későbbi áthelyezéséhez (a lövedék áthelyezése az egyik tároló helyről a másikra), kivéve, hogy ha a küzdő térben van a lőszer elhelyezve (több rekeszben). (például néhány járműnél az első üzemanyagtartálynak – ami a vezető mellett van – van még lőszer tároló funkciója is ami elhelyezés szempontjából praktikus, de használat szempontjából már nem az. – a szerk.) Az ilyen járművek esetében a lőszertöltés helyének megváltoztatása nem lehetséges.Az ÖSSZES 1.77 frissítéssel kapcsolatos cikket megtalálod az alábbi linken:

WT 1.77 frissítés újdonságai– vissza WT WiKi –


Forrás: War Thunder

1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s