Hírek

Frissítés 2019.04.24 — változások a tengeri csatákban

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves játékosok!

A tengeri csaták mostanában nagyon elnéptelenedtek. Nem gyakori, hogy csak egy pár játékos harcol egymás ellen a két oldalon, és még csúcsidőben, is, ha az ember kiesik a ritmusból (zöldhullám), akkor negyed órát kell várnia, mire csatába mehet.

Ezt az a tény is tovább rontja, hogy az új hajós mapok elég nagyok, a két ellenfél egymáshoz legközelebbi spawnjai (éledőhely) is akár 20 km-re vannak egymástól, de ha a két csapat pont a ellentétes oldalon éledt le, akkor az egymástól való távolság elérheti a 40-50 km-t is, ami a repülő RB csatákhoz hasonló unalmas egymásfele haladást jelent a csata első 5 percében.

Ez persze azt is jelenti, hogy a lassabb hajók néha egyszer nem kerülnek lőpozícióba a csata során, de van olyan személyes történetem is, mikor előbb lejárt a csata ideje, minthogy az ellenséggel egymás lőtávolságán belül kerüljünk. (Pont átlósan a pálya két sarkába dobott minket a játék, mivel sok [az egyik legnagyobb] pályán nem lehet éledési helyet választani, hanem a játék véletlenszerűen ledob valahová.)

A gaijin most a problémák egy részét egy nagyon egyszerű módszerrel próbálja orvosolni, a csapatok NPC hajókkal való feltöltésével.

Ez megold több problémát is, mert mostantól az MM már 4v4 alatt is indíthat csatát, illetve ezentúl már biztosak lehetünk benne, hogy a velünk átellenben levő spawnon (a mi lane-ünkben) is lesznek ellenséges vízi járművek.

(Azt, hogy az NPC hajók, milyen BR-rel fognak rendelkezni, a csata BR-jéhez képest, illetve mennyire lesznek ‘ügyesek’ egyenlőre nem tudjuk. Mindenki visszajelzését szívesen fogadjuk erről és minden másról is, írjátok meg nyugodtan.)


Akkor nézzük, hogy is fog kinézni az új rendszer:

A MM miután beosztotta a csapatokat és több játékos nem csatlakozhat feltölti mindkét csapatot AB-ben 32, RB-ben 24 játékosra. (16 v. 16 és 12 v. 12)

[AB-ben csak akkor fogja ezt csinálni, ha a csata BR-je (nem a hajód/csónakodé) meghaladja a 3.7-et, alatta olyan kicsit pályákat dobál csak, ahol a 4 v. 4 sem akkora probléma.]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s