Hírek

Type16 MCV: Elit mesterlövész

A Type16 MCV egy modern japán kerekes páncélvadász, melyet a 2000-es évek elején terveztek gyors reagálású erőnek egy konfliktus esetére. Hamarosan érkezik a játékba ez a kifinomult harcjármű az 1.89 “Imperial Navy” frissítéssel együtt!

Röviden: Modern japán páncélvadász, kiváló mobilitással és tűzerővel egy kerekes alvázon.

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

Története

A 2000-es évek közepén Japán a páncélos ereje mobilitásának fejlesztésére törekedve egy új harcjárművet fejlesztett ki. Az új járműnek túl kellett lépnie az addigi kerekes járművek korlátain, konfliktus esetén gyors reagálásúnak, valamint légi és tengeri úton is szállíthatónak kellett lennie.

Ehhez 2007-ben a Mitsubishi mérnökei elkezdték a fejlesztését a járműnek, melyből később a Type16 MCV lett. A követelmények elérése érdekében egy könnyen páncélozott, ugyanakkor nagyon mozgékony és jól felfegyverzett kerekes járművet fejlesztettek ki. 2008-tól 2013-ig 4 prototípust készítettek el.

A próbák 2016-ig tartottak, majd hivatalosan a Japán Önvédelmi Erők szolgálatába állt “Type16 MCV” néven. A termelést még ebben az évben elindították, és a mai napig folyik. Körülbelül 100 Type16 MCV készült el és került hadrendbe, de eddig egy sem vett részt harcban. 


image

Előnyök:

  • Kiváló mobilitás
  • Erős top lőszer

Hátrányok:

  • Vékony páncélzat

A játékban a Type16 MCV a japán fejlesztési fa VII. rangjára fog érkezni, a Ho-Ri után. Nem csak küllemben, hanem játékmenetben is nagyon hasonló a B1 Centauro-hoz. A Type16 MCV egy olyan egyedi páncélvadászt fog jelenteni a japán tankok rajongóinak, amely nem található meg egyik másik rangon sem.

Hasonlóan a Type74 tankokhoz, a Type16 MCV is egy huzagolt 105mm-es ágyúval rendelkezik, és a lőszerkiosztásuk is azonos. Ezáltal a játékosok könnyen átszokhatnak, a Type93 APFSDS segítségével pedig könnyedén el tudnak bánni ellenfeleikkel.

image

Akinek a Type74 nem volt elég mozgékony, az meg fog elégedni a Type16-tal, ugyanis végsebessége műúton eléri a 100 km/h-t, hála az 570 lóerős motornak. Ugyanakkor míg tűzerejére és mobilitására nincs panasz, a páncélvédelmére már lehet. Az éles szögben döntött rétegelt páncélzata jármű frontján hatásos kis kaliberű lövedékek, és rosszabb HEAT lövedékek ellen. A Type16 oldala és hátulja viszont csak a géppuskának áll ellen, minden más komoly veszélyt jelent a legénységre és a modulokra.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Továbbá a Type16 MCV nem épp mondható kis járműnek, magassága hasonló a mostani top MBT-k magasságához. Mivel könnyen elbújni nem lehet, a tankparancsnokoknak okosan kell helyezkedniük és manőverezniük, hogy megkerülhessék ezt a hátrányt.

A Type16 MCV minden játékos számára elérhető lesz a japán fejlesztési fa VII. rangján a hamarosan megjelenő 1.89 “Imperial Navy” frissítésben. Addig is kövessétek a híreket!


Forrás: War Thunder

1 reply »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s