Hírek

[Event] Operation Shipyard

Az esemény Október 3. 13 órától Október 14. 13 óráig tart.

Állíts össze MBK Pr.161 hajókat, amiket beválthatsz a VT 1-2 tankra, Whirlwind P.9 repülőre és H-34 helikopterre.

A parancsnokság több hajót akar szolgálatba állítani! Ehhez az admiralitás hajóépítési jogot adott magán-hajógyáraknak.

Szedd össze az alapanyagokat és a tervrajzokat csatákban, rakj össze csónakokat a saját flottád számára, vagy cseréld be más járművekre.


Jutalmak

MBK-161 (USSR) — premium, rank II
MBK Pr.161 (USSR)
 prémium, II. rang, BR 2.3

Egy “Sekélyvizi csatahajó” megfelelő védelemmel és zseniális fegyverzettel: két 76mm-es ágyú tank tornyokban, melyet 37mm-es ágyúk és géppuskák segítenek. Lassú, de halálos!


Whirlwind P.9 (Britain) — premium, rank III
Whirlwind P.9 (Nagy-Britannia)
 prémium, III. rang, BR 4.3/3.7 (AB/RB)

Korai kétmotoros elfogó dizájn, 4x20mm Hispano ágyúval, mely könnyedén el tud bánni légi, földi és tengeri célokkal is.

Megszerezhető 1 MBK Pr.161 kupon beváltásával.


VT1-2 (Germany) — event vehicle, rank VI
VT 1-2 (Németország)
 event jármű, VI. rang, BR 8.3

Egyedi páncélvadász két 120mm ágyúval, és kiváló mobilitással. Egyedi lesz a célzás is vele, az egész tank fordul hozzá!

Megszerezhető 2 voucher-ért és 4 csomag tank tervrajzért cserébe.


H-34 (USA) — premium, rank V
H-34 (USA)
 prémium, V. rang, BR 8.0

Már ismert a francia fejlesztési fában, a Sikorsky H-34 hazatér! Az amerikai verzió fegyverzetében tér el francia társától.

Megszerezhető 1 VT 1-2 kuponért cserébe.


 • Az első hajó összerakása után egy kupont kapsz, amit aktiválhatsz, becserélheted a Whirlwind P.9 repülőre, vagy eladhatod a Marketen.
 • A második és minden további hajó összerakása után már egy-egy voucher-t kapsz, amit csak más járművekre fogsz tudni becserélni.

Az első hajó összerakása

Az összerakás a Workshop → Shipyard menüpont alatt végezhető el.

Az MBK Pr.161 “Parts” részekből áll, melyek összerakásához “Metal and Support materials” alkatrészek, egy szabad hajógyár és idő kell.

Shipping container (Basic materials)
Konténer (Basic materials)

Egy konténer jár minden csatában (Tier II, legalább 50% aktivitás) töltött 10 perc után. Az idők összeadódnak, így nem kell kilépni 10 perc után. Ebből adódóan egy csatában több konténert is lehet szerezni.


Basic materials
Basic materials

A “Basic materials” a “Parts” részek összerakásához szükséges, 1, 2, vagy 3 darab található egy konténerben. Eladható a Marketen.


Shipyard
Shipyard (hajógyár)

A hajógyárat minden játékos megkapja az első csatája után. Minden összeszereléshez ezt fogja használni, és egyszerre csak egyet lehet. Minden összeszerelés időbe telik.


Az MBK Pr.161 végső összerakásához 4 csomag hajó tervrajzra van szükség. Egy szetthez 20 tervrajz kell, amiket hasonlóan a “Basic Materials”-hoz, 10 percenként kapható. Emellett viszont mindkét csapat első helyezettje kap 1-1 plusz tervrajzot.


Az összerakás

Az összerakás egyszerűsítésének érdekében a hajó részeit egy ábrán helyezték el, ezek három csoportra vannak bontva: “Basic systems and structure” (Alapvető rendszerek és szerkezet), “Systems and pipework” (Rendszerek és csövek) és “Ship devices” (Eszközök).

Az összerakás folyamata során feloldhatóak segéd-rendszerek, amelyek gyorsítják az összerakást a saját csoportjukban.

Az ábra
 1. Hajótest – alkatrészekből áll.
 2. Segéd-rendszerek – meggyorsítják az összerakást a saját csoportjukban. (Akkor kapod meg, ha megszereztél egy közeli részt, és csak az összeszerelés idejére szól.)
 3. Segéd-rendszerek helye – a kapott segéd-rendszerek automatikusan ide kerülnek.
 4. Meglevő/szükséges alkatrészek száma.

A termelés tökéletesítése

Minden egyes összeszerelés után 2 fejlesztést kapsz, amik csökkentik az összeszerelés idejét. Összesen 6 ilyen fejlesztés van, ami azt jelenti, hogy az első három összeszerelés után kapsz 2-2-t. Ezek a fejlesztések nem tűnnek el. Eladhatóak a Marketen.

További csónakösszerakása

A második összerakott csónak után a metódus nem fog változni, az összerakás menete viszont igen, “basic materials” helyett “advanced materials”-t fog dobni a játék, továbbra is konténerekből, amik 10 perc játékért járnak..

A harckocsi alkatrészek tervrajzok (h.a.t.) csónak alkatrészek tervrajzokból (cs.a.t.) rakhatóak össze, ezek szükségesek a VT 1-2 megszerzéséhez. Egy harckocsi tervrajz csomaghoz 40 harckocsi alkatrész tervrajz kell. Egy harckocsihoz pedig 4 csomag, ez összesen 160 harckocsi alkatrész tervrajz.

A játék felső határt szab a megszerezhető járműveknek azzal hogy korlátozza a csatában szerezhető maximális alkatrész tervrajz számot. Ha ezt a felső határt a játékos elérte, többet a játék nem ad neki alkatrész tervrajzot a konténerből. (A piactéren vásárolni továbbra is fog tudni). Ez a felső határ 240 csónak és 160 harckocsi alkatrész esetén.

A legaktívabb játékosok összesen 480 csónak és 320 harckocsi alkatrész tervrajzot tudnak szerezni.

Információk

 • Konténert és alkatrészeket a játék random csatákban dob, bármelyik játékmódban, ha a játékos Tier II, vagy a feletti járművel végzi a csatát 50%-os aktivitás felett, a csata végén számítva. (Utolsó beéledésnek Tier II vagy nagyobb járművel kell lenni a csata lejártakor, ha az óra akkor jár le amikor a játékos már rányomott az “spawn” gombra, de a jármüjébe a játék még nem dobta be, akkor az előző járművét számolja utolsónak.),
 • Konténereket 10 percenként ad a játék, ha egy csata 12 percig tartott, az hozzáadódik a következőhöz így ott már elég 8 perc, 18 perc esetén pedig kettőt fog adni.
 • 10 percenként a játék csónak alkatrész (tervrajzokat) is fog adni. A csónak összeszerelése után pedig átvált harckocsi alkatrészre. Előzőből 240 utóbbiból 160 a felső határ, ha egy játékos ennyit megkapott többet nem kap.
 • Ha a játékos első helyen végez a csapatában a csata lejártakor egy további alkatrészt kap. Ennek száma is megtekinthető: Achievements → Operation “Shipyard”.
 • Az elsö MBK Pr.161 kupont kapsz, amit felhasználhatsz, beválthatsz Whirlwind P.9-re vagy eladhatod a piactéren. A további megépített csónakért utalvány kapsz amit az alábbiak szerint válthatsz be:
  • MBK Pr.161 vagy Whirlwind P.9 egy utalványért
  • VT 1-2 megszerzéséhes két utalvány és 4 kirakott harckocsi tervrajz kell.
  • A VT 1-2 kuponja beváltható H-34 kuponra, vagy eladható a piactéren.
 • Az egyes elemek továbbadhatósága részletezve a leírásukban.
 • Egy csónak összerakásához egyenként 15 órányi játékidőre (aktívan csatában töltött idő) van szükség az első három csónak esetén
 • Továbbiaknál a folyamat az alkatrészek miatt lelassul, ezt azzal lehet felgyorsítani, ha a játékos sokat végez az első helyen.
 • Esemény határidők:
  • Konténereket és alkatrészeket október 14. 13:30-ig dob a játék.
  • Az alkatrészek a piactéren október 21. 13:30-ig maradnak. Ezután minden törlődik a piactérről és a játékos személyes raktárából is a járművek kuponjait leszámítva

PlayStation és Xbox játékosoknak

A “Workshop → Shipyard”, menüpont alatt “Engineer’s Toolkit” vásárolható, amely felgyorsítja az építési folyamatot

Basic engineers toolkit
Basic engineers toolkit

Hatása az első összeszerelés esetén:

 • Harmadára csökkenti minden összeszerelés idejét.
 • További csónak alkatrész tervrajzok megszerzését teszi lehetővé.
Advanced engineers toolkit
Advanced engineers toolkit

Hatása a további összeszerelésekkor:

 • Harmadára csökkenti minden összeszerelés idejét.
 • További harckocsi alkatrész tervrajzok megszerzését teszi lehetővé.

Az “Engineer’s Toolkit” birtokosai sokkal több alkatrész tervrajzot kapnak, a felső határ nélkül.

A PlayStation és Xbox játékosok továbbá mind basic mind advanced material-t aranysasból is vásárolhatnak, a basic-et pedig advanced-ra cserélhetik.


Egyszerűbben

MBK Pr.161 összerakás:

 • 4 csomag tervrajz
 • Ez egyenként 20 tervrajz, összesen 80,
 • 1 tervrajz 10 perc játékidő
 • 800 perc játék egy csónaknyi tervrajz megszerzéséhez.
 • ‘material’ és összerakásának időszükséglete még nem ismert

Limit:
240 db csónak alkatrész tervrajz, ami összesen 4 csónak
160 db harckocsi alkarész tervrajz, ami összesen 4 utalvány

Továbbiak:

Az első csónak összerakása után harckocsi alkatrészeket kapsz.

Legalább 3 csónak kell egy nagy díjhoz (a VT-1-2-höz vagy a H34-hez) [A harckocsi kuponját szerzed meg, de beválthatod a heli-re.] Mivel egy csónakhoz 80 kell, így a piacteret nem számítva maximálisan ennyi (3) csónak összerakható.

Egy harckocsihoz 4 csomag harckocsi alkatrész tervrajz kell, egy csomag 40 ez azt jelenti, hogy csak az egyik megszerzéséhez (a piactér használata nélkül) el kell érni a 160-as harckocsi alkatrész tervrajz felső határt.

Tehát piactér használata nélkül maximálisan két jármű szerezhető, és a kettőből csak egy lehet nagy tierü (a harckocsi és a heli). Ennek összerakásához (a materialos részt nem számolva) 400 tervrajz kell, mivel a játék 10 perc játékért ad egy tervrajzot, így a nagy díj megszerzéséhez 4000 percnyi játékidő szükséges. (66.66 óra)

Ahhoz, hogy mind a két nagy díjat valaki megszerezze további 160 csónak és 160 harckocsi alkatrész tervrajz kell, ez azt jelenti, hogy az esemény időtartama alatt, legalább 320 olyan csatát kell lejátszania, amiben első helyen végez. Ha valaki az összes díjat meg akarja szerezni, neki 480 db első helyre van szüksége.


Forrás: War Thunder

Kategóriák:Hírek

Tagged as: ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s