Hírek

[Event] Az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészetének születésnapja

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

Az esemény október 19. 13 óráig tart.

A USS Cowell (DD-547) egy Fletcher-osztályú romboló, mely élete első felében az amerikai flottában szolgált a második világháború közepétől az ’70-es évekig. Második felét pedig argentin zászló alatt töltötte egészen a ’80-as évekig.

Ezen időszakban a prémium USS Cowell (DD-547) romboló megvásárolható 6090 GE-ért a játékban.


Története

Ez volt a második hajó, pontosabban a második romboló, mely John G. Cowell nevét viselte, aki az 1812-es brit-amerikai háborúban a USS Essex vitorlás fregatt egy tisztje volt. Cowell súlyosan megsebesült egy csatában a Dél-Atlanti-óceánon, viszont nem engedte, hogy levigyék a gyengélkedőre, a helyén maradt, hogy motiválja bajtársait. Hetekkel a csata után Cowell belehalt a sérüléseibe, a valparaíso-i főtemplomban helyezték végső nyugalomra.

A USS Cowell építését 1942. szeptember 7-én kezdték meg, 1943. március 18-án fejezték be, augusztus 23-án pedig már szolgálatba is lépett. Karrierje elején hordozóknál járőrözött, illetve légvédelmi rombolóként harcolt, később radar-jelzőhajóként szolgált. Több csendes-óceáni műveletben is részt vett, legfőképp Okinava-nál, ahol több normál és kamikaze repülő lelövésével és sérült hajók segítésével tüntette ki magát.

A USS Cowell 1945. november 17-én tért vissza honi kikötőjébe, San Diego-ba, 1946. július 22-én kivonták a szolgálatból és tartalékos szolgálatba került. 1951. szeptemberében visszakerült aktív szolgálatba, részt vett a koreai háborúban, illetve hadgyakorlatokban a Csendes-óceánon, Atlanti-óceánon és Földközi-tengeren.

1971. augusztusában eladták Argentínának, ahol új nevet kapott – Almirante Storni. 1982-ben végleg kivonták a szolgálatból, nem sokkal később pedig bezúzták.


Forrás: War Thunder

2 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s