Rövid hírek

Lejáró Back-up, Order és Wager bevezetésének elhalasztása

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves játékosok!

A 2.11 frissítésben a gaijin megosztotta azon tervét, hogy a booster-ekhez hasonlóan szeretné a Back-up, Order és Wager-eket is lejárati idővel ellátni. Utóbbinál pedig aktiválás esetén egy teljesítési időkorlátot is tervetek bevezetni, hogy a játékos ne tudja több napig elhúzni egy Wager teljesítését.

A gaijin állítása szerint nem a játékosok ellen, hanem éppen ellenkezőleg, pont a játékosokért* akarják ezt a változtatást bevezetni, hogy a játékosokat rákényszerítsék a megszerzett jutalmak azonnali elhasználására, és megakadályozzák azok nagyobb számban való felhalmozását. (Mivel, “ha a játékosok túl sok mindennel rendelkeznek, az növeli a szerver terhelését”.**)

A játékosközösség hatalmas felháborodásának hatására elhalasztják ennek bevezetését a BattlePass 6. évadának indulására, ami nagyjából 2022 februárjában lesz. Emellett azt is megígérték, hogy ekkor még csak az ezután megszerzett elemek kapnak lejárati dátumot, azok amik már előtte is az inventory-ban voltak még nem.
(A gaijin állítása szerint tisztában volt azzal, hogy a döntés fel fogja háborítani a játékosokat, de nem hitték volna, hogy azok ilyen mértékben kifejezik nemtetszésüket a változtatással kapcsolatban.)


Szerkesztői hozzászólás:

Legközelebb már kb azt fogják bejelenteni, hogy a vásárolt járműveknek is lejárati dátuma lesz, ami lejártával azokat újra meg kell majd vásárolni. **Ezek tényleg legközelebb a járműveket fogják elvenni tőlünk :P.

*Bocsánat a politikai párhuzamért, de azt legtöbbször kommunista/szocialista diktátoroktól hallani, hogy valami a népnek “fájni fog”, de az ettől függetlenül a népért történik. Legutóbb amikor valami ‘a népért’ történt Európában annak több tízmillió ember halála lett a következménye, meg Magyarország 50 éves megszállása. így az ilyen kifejezések elég kellemetlen érzéseket tudnak az emberben felkelteni.

Amit a gaijin csinál elég régi módszer, legideillőbb megfogalmazására Jean Claude Junkert tudnám idézni:
“Ha van egy olyan változtatás, ami elég viszálykeltő, akkor félhivatalosan nyilvánosságra hozzuk és megnézzük a közösség reakcióját. Ha az túlságosan ellenálló, akkor visszavonjuk és kisebb léptékekre bontjuk… (a médiával megtámogatjuk és az emberek véleményét átalakítjuk)… majd újra apránként csöpögtetve újra ugyanezt megpróbáljuk, apránként, egészen addig, amikor már az emberek ellenállása már egy elfogadható szintre csökken. Ezen módszerrel szinte minden, még a leg visszataszítóbb törvényeket is rá tudjuk a tömegre kényszeríteni.”
(A fordítás(idézet) fejből volt, nem teljesen pontos.)

Kategóriák:Rövid hírek

Tagged as: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s